Soferul lui Ostaficiuc si disolutia PDL Timis

Constantin Ostaficiuc s-a reales președinte al PDL Timiș. La câteva zile după ce a vrut să renunțe la candidatură. Dar a simțit că partidul nu poate fără el, așa că s-a sacrificat pentru binele filialei democrat-liberale. La alegeri au mai fost doar 300 de delegați, față de aproape 800 câți se înregistrau în urmă cu patru ani. Puțini și buni, s-ar putea spune. Dar n-a fost nici pe departe așa. De fapt, s-a mers pe principiul: cu cât mai puțini oameni, cu atât șansa de mânuire a alegerilor e mai ușoară.

Nu e un secret, caracterele oamenilor se văd la greu. Ale politicienilor când sunt în opoziție. Atunci se separă bărbații de curve, nu la bine, în jurul ciolanelor. Din păcate, PDL Timiș a ieșit din alegeri mai dezbinat decât era înainte. Spun din păcate, pentru că există o mare nevoie de opoziție, atât la nivel național, cât și local. Fiindcă actuala guvernare se îndreaptă cu pași repezi să ne readucă în fața ochilor detestabila perioadă 2000-2004, a melanjului de stat mafiot cu stat polițienesc. Și continui să cred că principala forță de opoziție este PDL. Iar celelalte partidulețe din zona de dreapta s-au născut doar din frustrări personale sau pentru a sluji interese personale. De exemplu, Forța Civică, pentru a-l propulsa pe MRU la prezidențiale, iar Partidul Mișcarea Populară, pentru a-i păstra un loc în Parlamentul European mezinei EBA.

Dar ce s-a întâmplat joi? Fiindcă știa că primarii sunt mai greu de manipulat, de subordonat, Ostaficiuc i-a luxat, punându-și în funcții oameni de încredere. Printre care, propriul șofer, ajuns vicepreședinte al PDL Timiș. Probabil o persoană onorabilă, n-am de unde ști. Dar nu poți să-l compari cu acei primari care au spate mii, zeci de mii de voturi cumulate. PDL s-a prezentat tot timpul ca fiind un „partid al primarilor”. În Timiș însă, primarii au fost trimiși acasă. Știu, unii primari sunt mai aroganți, cred că totul se învârte în jurul lor. Pe de altă parte, incontestabil, sunt cei mai buni colectori de voturi.

În perspectiva alegerilor europarlamentare, gestul lui Ostaficiuc este cu atât mai greu de înțeles, cu cât este direct implicat, fiind candidat. Oricât de stimabil ar fi propriul șofer, el nu se poate compara la voturi atrase cu Groza din Sânnicolau, Postelnicu din Jimbolia, Roman de la Deta, Avram din Făget. „Nu sunteți genii, partidul v-a făcut primari!”, le-a strigat Ostaficiuc. În mod cert, genii nu sunt, dar nu știu cât a mai contribuit partidul la alegerea lor. Fiindcă, în momentul scrutinului local, PDL era deja în opoziție. Iar dacă unii, fiind în opoziție, au putut câștiga primării, un altul a pierdut rușinos lupta pentru șefia CJT, din poziția de titular al funcției în cauză.

Și mai corect spus, Groza l-a reales deputat pe țuțărul lui Ostaficiuc, Alin Popoviciu, nu invers. Și tot de pe spatele primarilor, cei mai buni agenți electorali ai oricărui partid, se așteaptă și voturile pentru europarlamentare. Se vor mai implica oare acești primari pentru partid? Dacă ai fi obișnuit cu teorii ale conspirației, ai putea spune că Ostaficiuc a avut misiune (de la PSD?) să distrugă PDL prin îndepărtarea edililor. Și s-a îndeplinit de misiune exemplar.

N-o fi așa, însă s-a dovedit încă o dată că Ostaficiuc nu este capabil să conducă partidul în opoziție. Nu știe? Nu poate? Nu vrea? De vină or fi scheletele din dulap? Să conduci un partid aflat la la putere e fain. Controlezi oameni, instituții deconcetrate, contracte, mulți bani. În jurul tău roiesc lacheiii care-ți spun că ești înalt, frumos, deștept, un adevărat Brand al politichiei. În opoziției e mai greu, trebuie să mergi tu la oameni și să-i motivezi, să-i convingi că are rost să mai stea în PDL, că partidul va reveni în scurt timp la putere și va fi iar cum a fost și mai mult decât atât. Și trebuie s-o faci fără a avea pârghiile, inclusiv banii, pe care îi aveai fiind la putere. Poate Ostaficiuc să facă această muncă de opoziție? Mă îndoiesc.

Dar poate mă înșel și, sub noua conducere, PDL Timiș se va dovedi o organizație bine articulată, puternică, vocală. O organizație care va face opoziție reală și va sancționa desele derapaje ale actualei puteri, propunând totodată proiecte alternative. Iar la alegerile europarlamentare va avea un scor extrem de bun, scor care va însemna relansarea PDL în prim-planul vieții politice.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

ino a spus: (noiembrie 29th, 2013 at 16:02 )

gresesti amarnic..sa nu uitam de ce groza aduna asa multe voturi..pai sa o luam logic…cand ai 22 mil de euro primiti de la guvernanrea boc prin deputatul de sannicolau popoviciu si sefu de judet ostaficiuc, schimbi orasul cum vrei tu..il faci frumos, trotuare noi, copaci, flori..un paradis…culmea ar fi sa nu aibe in spate multe voturi..dar se pare ca groza a uitat mana care „l-a hranit”…si mai ceva..sa nu se uite!!! CAND GROZA PRIMEA 22 MIL DE EURO PT PROIECTELE SANNICOLAULUI, RESTUL PRIMARILOR SUFEREAU CA ERA CRIZA!!!! sa nu imi spuneti voi mie ca, groza s-a luptat de unul singur si a adus banii astia la sannicolau.

 
Milyon a spus: (noiembrie 29th, 2013 at 20:42 )

Popoviciu a fost un fel de breloc pt pdl Timis. Era de incredere si tinea leg intre complici la afacerea Sannicolau. Si-au luat partea si el, si ceilalti.
In fine, din Groza trebuia facut un nou brand politic pe plan judetean. Vreti sau nu, el este imaginea reusitei de la Sannic.
Dar aveti rabdare, le-o trage grasu, n-o sa-i ierte.

 
nycos a spus: (noiembrie 29th, 2013 at 19:01 )

ARTICOL SI PERFECT ADEVARAT!!!

Ostaficiuc nu a stiut/nu a vrut sa isi tina oamenii care au fost alaturi de el LA GREU…cand a ajuns atotputernicul judetului…le-a dat un pocior in fund…mai ales ca ei au descoperit slabiciunile brandului.

Oamenii de langa Ostaficiuc, acum, sunt cei care il inhyrau si refuzau sa ii faca campanie in 2008 – 2009. (Dan Popa, Oana Gaita – iubi, Mariana Nagy, Alain Rus-care refuza sa puna afise cu Ostaficiuc..deeh, era omul lui Borza, Florin Ravasila, Dorin Cutu, etc).

Ostaficiuc e un om slab, fricos, pe toti care i-a simtit puternici i-a izgonit, ce mai, sa ajungi sa il votezi pe Ostaficiuc pentru ca nu doresti sa preia partidul Alin Popoviciu (partener de afaceri), inseamna ca nu mai e nicio speranta cu partidul asta.
Am votat ieri cu inima stransa de neputinta si dezamagire. Rusine Blaga, ca nu esti in stare sa iri o hotarare si sa schimbi din temelii PDL Timis.

 
NERO a spus: (noiembrie 29th, 2013 at 19:40 )

aici sunt de aceasi pARERE cu antevorbitorul meu. corect

 
Calaul a spus: (noiembrie 29th, 2013 at 22:53 )

Cunosc pe un „X”,unul samartinean cornel mircea,mare presedinte PDL Timisoara,un zero,care vindea in 1990 haine la tona,cartoane,mai nou l-am zarit in haine de gunoier prin caminele studentesti,chipuri sa-l aleaga timisorenii de buna credinta primar!?!RUSINE!!!Are peste 50 de procese civile cu angajatii de la aeroportul din Traian Vuia,vreo 2 dosare penale pe la ICCJ!?!Chiar numai exista justitie corecta in Romania?

 
Olaa a spus: (noiembrie 30th, 2013 at 00:36 )

Curata mascarada! Precis in sala de sedinte a PDL-ului nu exista o oglinda mare in care acesti”membrii distinsi” ai partidului si-ar putea vedea fata din cind in cind.PENIBIL, PENIBIL, PENIBIL….
atita vreme cit un ALIN Popoviciu exista in acest partid sau mai exact pe lume, vor fugi cit de multi posibil din aceasta organizatie. Nici macar Ostaficiuc nu e atit de urit si de evitat cit este lacheul ..Popo.
Scirba totala, numai la auzul numelui . Oare Costi nu isi da seama ? Ba da, sigur ca aude si vede totul, dar cine sa-l mai slujeasca si sa-i curete gunoaiele cu o face lingaul de Popo. Asta si-ar vinde si mama pt interesele proprii. si apoi s-ar lauda ca a facut-o pt partid. Ce mai sintem pe vremea PCR indoctrinati de idei false si chiar inumane ? Si urmam linia partidului pina la moarte ca altfel , cine stie….ce se mai intimpla, DNA, ANI, SRI….etc. Cu astea sint obijnuiti doar Ostaficiuc, Popa, si poate altii mai vechi crescuti pe vremuri de PCR (UTC-isti de azi, comunistii de miine; Scoala GH.Gheorghiu-Dej…), dar cei mai tineri care nu au familii de traditie , au probabil cite-odata si propriile idei si interese, sau poate au ochii deschisi sa vada ca mai marea hotie in masa a PDL-ului nu are de-a face cu bunastarea tarii si a oamenilor de rind. Poate nu isi doresc ca familiile lor sa aibe zeci de case, milioane de euro in conturi straine si alte “binefaceri” de partid, ci pur si simplu vor sa doarma linistiti in paturile lor fara ginduri negre, fara groaza ANI si poate mai au si coloana vertebrala. Omul simplu are si el mindria lui personala ! Poate vad si aud si membrii PDL care nu se mai supun, cit de departe au ajuns cam toti “marii” partidului. Care nu are proces de coruptie pe rol? Cit se spurca unul pe altul numai ca sa-si pastreze scaunul ? Toti stiu cit de mult se iubesc Popa cu Ostaficiuc (probleme intime de familie) , toti stiu cit deconteaza Popoviciu pt pastrare postului, toti stiu de bunele relatii Bojin-Costi-Popa-Popoviciu… ,ce se vede e doar praf in ochii necunoscatorilor ! Asta e atmosfera de colaborare ? Si tunci mai strigi ca”ti-amfacut siti-am dres…, te-am facut om…” Sa faci parte din echipa ? Ce echipa , cea care ajuta la umplut conturile unora ? Sa ramina in continuare un lingau ? Nu, nu si iar nu. S-a mai trezit lumea la realitate Tovarase Ostaficiuc ! Cinste celor care s-au retras ! Asta nu inseamna ca fug la greu ci doar ca retrag din cloaca asta de netrebnici. Va e frica ca pierdeti si Sinnicolaul ?`Da, se duce de la PDL, incet,incet. Si da, nu sintem genii, partidul ne-a facut primari, la fel ca pe fostul prefect PDL, care nici el nu era si nici nu e un geniu, tot partidul l-a facut ce este azi ? Si apropos..mai striga cineva ca vi-am dat si va mai dau…. la ultimul meeting in piata universitatii… Da, dl. Ostaficiuc, ne-am saturat sa tot decontam, sa tot ne inclinam, sa nu avem cuvint de spus, sa fim stigmatizati numai prin faptul ca sintem membrii acestui partid in care nu se v-a face curatenie in veci. Nu mai vrem POPOVICIU. dupa metoda cine nu-i cu mine e inpotriva mea, asa si noi, sintem impotriva ! Ca sa se stie ca functiile nu sint batute in cui si nici nu se mostenesc, cu atit mai putin sa se imparta dupa eficacitatea activitatii de lins.

 
contrabasistul a spus: (noiembrie 30th, 2013 at 14:47 )

pdl= Partid De Latratori. asta a facut INT0TDEAUNA ,asta fac si acum. la fel sunt si cei care inca mai sustin PDLatratori.

 
adi* a spus: (noiembrie 30th, 2013 at 15:56 )

DIn pacate opozitia nu are nicio strategie.Asteapta ca USL sa o de-a in bara rau de tot si dupa aceea se vor arunca la gatul lor.Asa cum s-a observat batalia in PDL se da pentru trei sau patru paduchi si doi bani.Ce este mai rau, lupta interna (atat la centru cat si in teritoriu) va continua si astfel concentrarea asupra greselilor facute de USL este minima.Poate se vor trezi din ameteala loviturii primite in iunie si decembrie 2012 si vor incepe actiunile pe care in mod normal un partid aflat in opozitie il face.Cat despre subiectii dezbatuti in articol, nu am ce spune, chiar daca ii cunosc bine pe unii din ei.Am insa o intrebare pe cei ce injura:Pai daca Popoviciu a dus milioane de euro in Sinnicolau Mare asta ce inseamna?Poate imi spune cineva daca din cinstitii, onoratii si oameni de mare caracter din USL au atras fonduri in vreo localitate din judetul nostru.Toti spun ca vom avea un trai mai bun din ianuarie 2013, dupa aceea rectifica si vin cu o alta data, ianuarie 2014 si tot asa.In schimb marirea impozitelor si inventarea unor noi taxe pentru romani se aplica asa cum au promis, fara amanari.Sincer nici eu nu mai inteleg.Unde vom ajunge si cat vor mai suporta romanii acest gen de politica tipic romaneasca.

 
ilia-srb a spus: (noiembrie 30th, 2013 at 19:26 )

din pacate pdl se duce la vale:cum e posibil la alegeri sa nai contra canditat pai la fiecare functie trebuia sa fie macar 2-3 ,chiar in tot judetul nu or gasit oameni curati fara dosare cu caracter,pacat ca o sa ne ducem toti la usl si facem un partid comunist ca romanii nu merita democratia si alegeri libere:le place numai aranjate si masluite din inainte

 
anonim a spus: (decembrie 2nd, 2013 at 10:36 )

stiti ce e culmea? PDL e pe „moarte” in mai toate comentarile de mai sus, dar grija e foarte mare a semnatarilor..sunt curios..daca spuneti ca duceti grija pedeleilor..cand ati fost ultima data la partid? la vreo sedinta? la ceva care sa aibe legatura cu partidul? cu siguranta long time ago, dar va dati cu parerea ca niste experti politici ce sunteti

 
klu a spus: (decembrie 2nd, 2013 at 10:37 )

cine e ma soferu asta? eu nu am auzit niciodata de el nimic, dar daca presa si-a luat foc in asa hal, trebuie sa fie o persoana destul de importanta…iar daca nu e, ati reusit voi sa o faceti! zic!

 
misu a spus: (decembrie 2nd, 2013 at 10:44 )

toti frustratii isi dau cu parerea pe aici…mai putin si credeam ca scrie groza pe aici, dar nu prea il duce capu in sensu asta…bun de gura dealtfel, dar vorbeste mult si nu spune nimic..deci nu e el..

 
bucur c. a spus: (decembrie 2nd, 2013 at 17:26 )

nu stiu daca pedelistii reprezinta vreo tema asa de..arzatoare acum..hai sa vb despre defrisarea lui robu, sau despre nesimtirea cu care trateaza acest zeu pe toata lumea in oras

 
*adi* a spus: (decembrie 2nd, 2013 at 17:34 )

Scria Adi mai sus ca n-am vazut un primar USL care sa beneficieze de un ajutor de la deputatul de colegiu asa cum a primit Groza. Are dreptate, dar imi spune doua lucruri:
1.Ce caracter trebuie sa aiba acest Groza, pe care nu-l cunosc, dar care e evident ca a reusit sa faca multe doar pt ca a fost ajutat de cel pe care astazi il reneaga
2. Ce fac totusi USL-istii? Ca sunt 70%, nu trec prin criza financiara si totusi nu se vede nimic dupa un an si jumatate.

 
laura a spus: (decembrie 2nd, 2013 at 17:53 )

cred ca am vazut destul de multe articole chiar aici, la voi, despre cum pedelistii amendeaza public derapajele lui robu…asa cum pot din postura de opozitie contra unei puteri de 70%..in acest moment, raul cel mare este reprezentat de robu de care trebuie sa scapam, democratic binenteles, asta pana nu se duce de rapa de tot orasul asta

 
jurca a spus: (decembrie 2nd, 2013 at 18:18 )

timisoara e blocata si noi discutam rufele dintr-un partid…timisoara e poluata, dar vb de primarul de la sannicolau mare, sau jimbolia sau gataia sau care o mai fii..de ce nu vorbim mai mult de timisoara? de michelangelo? de vacarescu? de termene peste termene date de prim-cretinul urbei? de ce nu vb de o timisoara aflata la cheremul unu megaloman care a distrus tot ce inseamna timisoara intr-un an?

 
draga laura a spus: (decembrie 2nd, 2013 at 18:30 )

draga laura, lasa-l pe robu, ca omul e dus rau cu pluta!! sa vorbim putin despre bojin si toate lucrurile pe care NU le face!!! de exemplu, ostaficiuc si pdl pe care ii critica astia mai sus au lasat jumate de centura facuta, o autostrada, drumuri judetene!! acum? nimic!! zero!! un agramat jepcar si un nebun infatuat conduc astazi timisul si timisoara!

 
logic.. a spus: (decembrie 3rd, 2013 at 10:47 )

logica mea imi spune ca e normal ca judetul sa fie in impas dpdv financiar atata timp cat bugetul este gestionat de un tractorist semi-analfabet…asa ca nu va mai mirati, ca de voi au fost votati

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Popa, sub lumina reflectoarelor. Pivotul care marchează la foc automat din afara careului

Echipa națională de baschet masculin a ajuns la al șaselea succes consecutiv, după ce a învins Cipru (89-63), în penultima etapă (a V-a) din faza a treia a precalificărilor la Campionatul European 2021. Meciul a avut loc la Ploiești, iar cei doi componenți ai echipei SCM Timişoara, fundașul Mirel Dragoste și pivotul Bogdan Popa, au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Popa, sub lumina reflectoarelor. Pivotul care marchează la foc automat din afara careului

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Timişul nu mai atrage interesul investitorilor la fel ca în anii precedenţi

Mediul de afaceri românesc şi-a pierdut mare parte din atractivitate, o arată datele oficiale referitoare la înfiinţarea de noi întreprinderi. Cele mai afectate sunt marile centre economice ale ţării, inclusiv Timişul. Aici, numărul de noi operatori economici înfiinţaţi este mai mic decât în perioadele precedente. Nu se mai deschid noi firme, apetitul investiţional nou al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul nu mai atrage interesul investitorilor la fel ca în anii precedenţi

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Polițiștii timișoreni continuă să-i sancționeze pe șoferii teribiliști de pe strazile urbei. Drifturile și fumul negru lăsat în urma autoturismelor sunt tot mai prezente. Nu au lipsit astfel de cazuri nici la sfârșitul săptămânii care tocmai ce a trecut. În ultimele zile, trei șoferi au fost sancționați cu amenda maximă pentru că făceau drifturi prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Șoferi teribiliști care au făcut drifturi prin Timișoara, amendați de polițiștii locali
Deschiderea Iulius Town va aduce pentru locuitorii Timişoarei, dar şi cei ai regiunii, o serie de noi brand-uri extrem de cunoscute şi apreciate de clienţi. Investiţia va fi inaugurată pe 30 august şi va include cea mai mare zonă de retail din vestul ţării. Pe listă, numeroase nume cu greutate din domeniu. Printre noutăţi se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Câteva dintre cele mai cunoscute brand-uri internaţionale, în premieră la Iulius Town Timişoara, din 30 august
Deschiderea lotului 4 din autostrada Lugoj – Deva nu a fost însoţită şi de montarea de semne de circulaţie corespunzătoare. Mai precis, indicatoarele aflate la ieşirile de pe autostradă erau total anapoda şi nimeni nu putea descoperi pe unde să o ia spre Timişoara, de exemplu. Cei de la DRDP Timişoara au rezolvat, sperăm, problema....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii de la DRDP Timişoara au „reparat” indicatoarele rutiere de pe autostrada Lugoj – Deva
Tot mai mulți tineri „rulează” și consumă substanțe interzise în Timișoara. Transmit acest lucru și cei de la Poliția Locală, care depistează astfel de cazuri. Ultima întâmplare? În weekend-ul care a trecut, pe o bancă din Parcul Botanic, câțiva tineri aveau un comportament agitat, erau gălăgioși și consumau băuturi alcoolice. Când au văzut patrula de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tineri care se drogau în Parcul Botanic, prinși de polițiștii locali
Trei tineri din Kosovo au fost aproape de a scăpa de polițiștii de frontieră, însă au fost prinși la aproximativ un kilometru, în interiorul țării, după ce reușiseră să treacă fraudulos dinspre Serbia, înspre România. Migranții au fost opriți din incursiunea lor, care avea ca destinație finală vestul Europei, atât de dorit de mulți. Cei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tineri din Kosovo, prinși la miezul nopții, în câmp, de polițiștii de frontieră
Primăria Timişoara a reuşit să descopere, în urma unei cercetări de teren efectuate de Direcţia de Asistenţă Socială, că zona Ronaţ este una defavorizată. Este greu de crezut că situaţia nu era deja cunoscută, cu atât mai mult e interesant că informaţia e inclusă într-un raport de specialitate aferent unei hotărâri de consiliu local, propusă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timişoara a constatat de abia în 2018 că Ronaţ este o zonă marginalizată – mahala!
Accident rutier azi-dimineață, în apropierea spitalului din Sânnicolau Mare. Din primele informații, un camion și un autoturism s-au ciocnit pe strada Timișorii. În urma accidentului au rezultat două victime, iar una dintre ele a rămas încarcerată între fiarele contorsionate ale autoturismului. Ambele persoane au fost preluate de ambulanțe SAJ și transportate la spital. La fața...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Accident între un camion și o mașină în apropierea spitalului din Sânnicolau Mare. O persoană a rămas încarcerată
Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com