Primaria a plantat 110.000 salcii energetice in Ciarda Rosie

Primarul Nicolae Robu a anunţat joi că în Ciarda Roşie s-au plantat circa 110.000 de salcii energetice.

Edilul şef spune că salciile vor putea fi folosite în scopul producerii de energie prin ardere, urmând să alimenteze viitorul incinerator de deşeuri.Nicolae Robu a vrut să demonstreze că municipalitatea nu doar taie pomi, dar și plantează. Ala cum s-a întâmplat la marginea orașului, în zona Ciarda Roșie. “Avem un nou spaţiu verde al Timişoarei, o nouă plantaţie a Timişoarei pe circa opt hectare de teren care nu poate fi folosit pentru dezvoltări urbane, datorită faptului că este dedesubtul unor linii de înaltă tensiune. Am plantat circa 110.000 de salcii energetic. Salcia energetică este o plantă care creşte foarte repede, atinge dimensiuni impresionante şi la o suprafaţă de opt hectare pe care o avem poate asigura producerea a 240 de tone de biomasă pe an. Valoarea lucrărilor este de circa 67.000 de lei”, a spus primarul Nicolae Robu. Salcia energetic se plantează o singură data şi se recoltează vreme de 25 de ani.

Edilul şef al Timişoarei spune că, pe lângă oxigen, salciile vor mai fi folosite şi pentru alimentarea incineratorului de deşeuri şi vor produce energie. “Salcia este extrem de productivă şi pe lângă avantajul că produce mult oxigen, ne oferă şi posibilitatea de a câştiga bani utilizând-o în scopul producerii de energie prin ardere. Este o plantă mai specială. Există o piaţă deja de valorificare a biomasei şi, până când vom ajunge să recoltăm această salcie, vom reuşi să încheiem contracte, iar după ce vom da în funcţie incineratorul de deşeuri vom folosi noi înşine material pentru a utilize întreaga capacitate energetică a incineratorului. În primul rând vom valorifica deşeurile, dar în măsura în care există rezervă de capacitate, vom utiliza inclusiv biomasa folosită din salcia energetică”, a mai spus Robu.

Şeful Direcţie de Mediu din cadrul primăriei, Adrian Bere, spune că prețul unei tone de biomasă umedă este de 30 de euro, iar cu cât umiditatea din salcie scade, preţul la tonă ajunge până la 70 de euro.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

primaria timisoara

Fără activitate cu publicul la Primăria Timişoara până pe 13 ianuarie. Vedeţi ce servicii vor funcţiona şi programul acestora

Activitatea cu publicul în cadrul Primăriei Municipiului Timişoara se suspendă în perioada sărbătorilor de iarnă, între 20 decembrie 2019 şi 13 ianuarie 2020. Ultima zi e lucru cu publicul va fi vineri, 20 decembrie, programul urmând să fie reluat luni, 13 ianuarie 2020. În acest interval se vor desfăşura activităţi curente specifice la final de an, arhivarea documentelor, întocmirea de rapoarte, revizii ale sistemelor informatice.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fără activitate cu publicul la Primăria Timişoara până pe 13 ianuarie. Vedeţi ce servicii vor funcţiona şi programul acestora
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social