Legendele s-au intors pe „Dan Paltinisanu”, ipocrizia… pe Stiinta

Dacă nu ar fi o banală formă de marketing, schimbul de replici dintre promotorii ACS Poli și ASU Politehnica ar părea mai degrabă un joc de copii teribiliști, distruși de atâta plictiseală. Autorii sloganului „AC Recaș nu e Poli”, scris iresponsabil pe clădirile din Timișoara, au recidivat cu o acțiune ceva mai benignă. Ca reacție la sloganul ACS „Legendele s-au întors pe Dan Păltinișanu”, promovat cu fală de oamenii primarului Nicolae Robu, după venirea în club a lui Alexa, Vlaicu și Timofte, cei de la ASU Politehnica au adăugat pe banner negru pe alb că „Poli… (s-a întors, n.a.) pe Știința”. Foarte frumos. Nu sună rău nici originalul, nici cârcoteala celor din Druckeria, însă ca orice reclamă reușită ea nu trebuie să manipuleze prin neadevăr. Pe de-o parte se lasă impresia că legendele Alexa și Timofte s-au întors anume pentru proiectul ACS, ceea ce e puțin fals. Ioan Timofte și Sorin Vlaicu fiind deja în anturajul clubului, iar Alexa a revenit acasă pentru un debut în cariera de antrenor, fără să fie ceva senzațional în treaba asta.

Orice fost jucător emblematic al lui Poli s-ar întoarce să antreneze sau să conducă acea Poli care joacă într-o ligă superioară și care își are casa pe „Dan Păltinișanu”. Nu neapărat ca o recunoaștere a versiunii originale în absurdul război al abrevierilor, ci pur și simplu pentru că nu vede problema în această ecuație. Chiar și Codrea, antrenorul lui ASU, ar veni târâș la ACS Poli, dacă ar fi chemat. A și spus-o omul cu jumătate de gură, diplomatic, în sensul acela cu neprevăzutul în viață. Mugur Gușatu nu e astăzi pe „Dan Păltinișanu”, dar nu pentru că apreciază vreo tabără sau alta, ci pur și simplu pentru că încă nu a fost chemat de conducătorii clubului prim-divizionar pentru o slujbă mai bine sau mai prost plătită. O concluzie pe care, din prea multă adrenalină și orgoliu injectat intravenos, cei de la ASU nu au înțeles-o. Adepții „soluției morale” desfășurate pe stadionul „Știința” împart nedrept iubitorul de Poli în două categorii: „trădătorii”, „poliștii de conjunctură”, „suporteri de rezultat”, „sămânțarii” etc, pe de o parte, însă despre legendele cu cartea de muncă la ACS Poli nu suflă nicio vorbă, dezavantajați de o discuție cu privire la opțiunea unor foști fotbaliști, despre care nu se poate spune că nu reprezintă veritabil Poli.

Mult neadevăr regăsim și în „reclama” conform căreia Poli (ASU) s-a întors pe „Știința”. ASU sau SS Politehnica nu s-a întors pe Știința acum doi ani, când artificiul fotbalistic al primarului Robu și-al FRF a readus cu scandal Timișoara în prima ligă, ci cu câțiva ani înainte. ASU Poli nu s-a înființat în 1921, cum ar vrea unii să creadă, ci mult mai târziu, în 2004, dacă îmi amintesc eu bine. Care va să zică, dacă vorbim de o întoarcere a lui Poli pe „Știința”, ea nu s-a produs acum, ci la o dată la care activiștii „onorabilității” nu erau interesați de acest subiect. Se poate insista pe revenirea lui Poli pe „Știința” în 2012, doar dacă percepem Poli ca fiind un grup de oameni care cântă frumos, face coregrafii deosebite și impresionează prin spectacole de fumigene. Tot așa cum reclama zice că legendele s-au întors pe „Dan Păltinișanu”, și nu la „Poli 1921”, tot așa și Poli s-a întors pe „Știința” doar dacă identificăm clubul alb-violet cu Ema Cernescu, Cristian Brâncovan, Bogdan Herzog, „Mihalcea”, Goran și alții. Ceea ce ar fi cam mult, totuși.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

23 comentarii pentru acest articol

jean de la gazon a spus: (aprilie 1st, 2014 at 11:09 )

Sasule, iti era dor sa iti auzi niste injuraturi de tot sfintii. Nu zic ca nu ai dreptate, dar „infocatii” suporteri depe Stiinta te vor injura ca-n codru.

drukeria-membridepartid a spus: (aprilie 1st, 2014 at 11:35 )

cate cuvinte poate sa scrie acest brancovan fara sa spuna nimic!
se vede ca are ‘clasa’ de politician!

polistu violet a spus: (aprilie 1st, 2014 at 11:52 )

vad ca brancovean asta e mare specialist in toate, sare de cur in sus, nu prea suportati adevarul mai clonelor, voi aveti dreptul sa murdariti tot orasul cu jegurile voastre de sloganuri, aveti dreptul sa va plimbati cu fostul vice pe la meciuri si mai spuneti ca sunteti apolitic, vai de mama voastra de adunaturi!

antirob a spus: (aprilie 1st, 2014 at 11:54 )

Sasule…te mai doare cu-CUI-ul? :))))))))))))))

unul a spus: (aprilie 1st, 2014 at 12:04 )

pt.a clarifica lucrurile: recas nu este poli cum nici salonta nu a fost uta, cum nici surogatul de la craiova nu va fi adevarata universitatea, cum nici clinceniul nu va fi fc arges,si nici valcea nu va fi adevarata resita.de astfel de echipe se pot bucura doar cei de la avantul barsana, ca vor mai fi cateva caprite,pentru titlurile care trebuie sa mai vina.

e tru a spus: (aprilie 1st, 2014 at 12:27 )

sa spui ca asu de pe stiinta este poli e ca si cum ai spune ca imogen sasu e gazetar

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (aprilie 1st, 2014 at 13:12 )

POLI ESTE DOAR UNA ȘI ESTE ÎN LIGA1!VICTORIE CU STEAUA!15000 DE SPECTATORI ESTE TOT CE CONTEAZĂ!CĂ SASU A MAI ABURITO PE AICI ȘI TOȚI L -AM ÎNȚELES!ĂSTA ESTE ROLUL LUI SĂ ÎȘI FACĂ PUBLICÂ PROSTIA CĂ DOAR ESTE LIBERTATE ȘI DACĂ ACUM PROȘTI NU SÎNT LIBERI ATUNCI CÎND!??CÎND SASULE?CÎND??

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

fssssss a spus: (aprilie 1st, 2014 at 14:08 )

orza si ai lui hoti sa ne pune-n cur pe toti…

soryn a spus: (aprilie 1st, 2014 at 16:37 )

adevarul este ca niciodata nu va mai fi acea atmosfera, poli a facut o implozie de mindrie … adica …. cum sa-ti tai singur craca de sub picioare… iar adevarul este ca nici o parte nu are dreptate… si nici daca ar ajunge aceasta asu in prima liga tot nu va mai ce a fost … dar cind mindria = prostia = poli-urile existente… niciuna nu este si nu va fi niciodata adoptata de toti suporterii … in rest fiecare traieste in lumea lui cu fanteziile lui (atit robu cit si brancovan cu aripa lui).
Ironia este ca fulgerul aek-ist adus de dobos, condus de miticul iancu a fost iubit de tot orasul si niciunei parti fie ea acsista sau asuista nu i s-a parut ceva dubios… ce chestie si cu mandria asta??? nu-i asa…

bey chumpalachylor, va dati rotunzi? a spus: (aprilie 1st, 2014 at 18:00 )

vad ca toti astia va dati rotunzi la care pe case inca nu scrie adevarul:recas nu e poli, dar in curand o sa scrie la toti si atunci sa va vad!

Esec Total! Dezastru ! a spus: (aprilie 1st, 2014 at 18:16 )

in doua zile la cele 7 case de bilete din oras, nu s-au vandut nici 100 de bilete la Ax-steaua si din cauza ca noi am pus meciul nostru cu Recolta Nerau,pe stinta, tot sambata la 9,00 !

soryn a spus: (aprilie 1st, 2014 at 18:47 )

buna gluma asta de 1 aprilie cu Recolta asta…cea mai buna … ce o sa faca lumea… la ce meci o sa mearga? lumea e scirbita de voi toti si aia si aia ati reusit sa goniti lumea de fotbal… ce ironie toti va autoproclamati Poli de drept…dar ati reusit doar sa bulversati oamenii care pur si simplu au devenit dezinteresati de fenomen … ce aiurea … galeria si cu primaria au promovat prostia (si nu fotbalul din pacate…)

Druckerul din Mehala a spus: (aprilie 1st, 2014 at 19:25 )

Brancovan va mai vorbi anul asta , daca vor intra in ligaIII-a cine ii vor sustine ? , acolo trebuie bani …gata cu ei .

@drukerul di Mehala a spus: (aprilie 1st, 2014 at 20:35 )

pana la bani trebuie jucatori,trebuie contracte,trebuie juniori,trebuie stadion, trebuie mai multe, dar lasa-i ca vor afla si ei si mai ales trebuie sa treaca de baraj !

timi a spus: (aprilie 1st, 2014 at 20:45 )

Un lucru este clar. ASU (sau SS) Politehnica Timisoara NU este continuatoarea echipei infiintate in 1921.
Echipa a fost infiintata in 2002, dupa ce echipa Politehnicii din liga a 3-a a fuzionat cu AEK Bucuresti, luand fiinta Poli AEk Timisoara.
Palmaresul echipei infiintata in 1921 ii apatine lui Marian Iancu, care momentan nu are vreo echipa afiliata la FRF.

@timi a spus: (aprilie 1st, 2014 at 22:46 )

gresesti sau dezinformezi ! Poli continuatoarea celei din 1921 este asa zisa a „lui Boit” ,infiintata in 2002 ,care e cesionata pe 10,sau 20 de ani lui Iancu,ASU Poli e infiintata in 2007 de catre senatulUPT(atunci rector-Robu) pt. studentii care vor sa joace fotbal si „furata acum un an de drukeria.Poli a lui Iancu e in insolventa si e sub comanda unui judecator.

@timi a spus: (aprilie 1st, 2014 at 22:48 )

Dar UNICA POLI este ACS POLI, celelalte sunt Politehnici !

Getodacus a spus: (aprilie 1st, 2014 at 23:26 )

Ti-ai bagat un pix in c.. si ai scris un articol pe masura !

Getodacus a spus: (aprilie 1st, 2014 at 23:27 )

Ti-ai bagat un pix in fund si ai scris un articol pe masura !

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (aprilie 2nd, 2014 at 02:13 )

LA STADION SĂ DEPĂȘIM CELE 15000 DE BILETE!ȘI VICTORIE PENTRU POLI TIMIȘOARA!!ASTA AȘA SĂ SE OFTICE FRAIERII DE ORIUNDE AR VENI!HAI POLI TIMIȘOARA UN NUME CARE MERITĂ IUBIREA TUTUROR TIMIȘORENILOR!POLI ESTE NUMAI UNA ȘI ESTE ÎN LIGA1!YESSSSSSSS!

pampam a spus: (aprilie 2nd, 2014 at 08:22 )

ba, chiar sunteti pe langa orice subiect, nu ati inteles nimic de 2 ani de zile..ati facut articolul doar sa dati in ASU fara sa stiti nimic si de suporterii ei si de Druckeria. Incercati alta data mai serios. Pana at aveti meci..mergeti sau 200-300 si restul mitici?!
@Sasule du-te la Jebel cu articolul tau, poate gasesti oameni creduli care nu stiu nimic de TImisoara

Mititelu de la Timisoara a spus: (aprilie 2nd, 2014 at 09:18 )

astia de la drukeria sunt un fel de Mititelu de la Craiova,ei cred ca numai ei exista,numai ei stiu fotbal,legislatie,management si in realitate sunt doar folo9siti in scopuri jegoase politice de niste LOOSERI POLITICI:horza,herrstzog,honcea si altii! ei saracii nu stiu nimic, nici macar nu pot lua BAC-ul!

@pampam a spus: (aprilie 2nd, 2014 at 09:22 )

am inteles EXACT ca niste bieti puberi,in plina explozie de pubertate au fost pacaliti,mintiti,folositi si manipulati sa se creada salvatorii Timisoarei si buricele pamantului in Timisoara. In realitate ei doar au dat0o cu mucii in fasole rau de tot si au ajuns de toata jena, sa scrie pe ziduri, sa debiteze numai prostiile altora, mult mai prosti ca ei, dar care se cred mari lideriu politici.Multi dintre voi ati inceput sa intelegeti si ati prins o ura uriasa, aceeia a puberului care isi da seama ca a fost mintit.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


Administratie vezi arhiva Administratie

Aconnect - Digitalizam Romania

Politica vezi arhiva Politica

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Sport vezi arhiva Sport

Întăriri la echipa de handbal Poli. Încă un sârb pe semicerc

SCM Politehnica a transferat un al doilea jucător sârb, în această vară, după unul dintre portarii lotului alb-violet. Gruparea bănățeană s-a înțeles cu Savo Slavuljica, inter dreapta (1m 88cm), care va împlini 22 de ani în 13 august. Jucătorul vine din handbalul maghiar, mai precis de la Oroshaza, pentru care a evoluat în sezonul precedent....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Întăriri la echipa de handbal Poli. Încă un sârb pe semicerc
Iulius Town

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Imobiliare.ro

Pregătiţi banii puşi la ciorap! Preţurile proprietăţilor imobiliare au scăzut în ultima lună

Vremurile bune, cu preţuri lunar în creştere solicitate de proprietarii dispuşi să renunţe la proprietăţi. Datele din piaţă arată o scădere a pretenţiilor la vânzare, atât la nivel naţional, dar şi în Timişoara. În iulie, prețurile solicitate pentru apartamentele (noi și vechi) disponibile spre vânzare la nivel național s-au diminuat cu 1,8% față de luna...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pregătiţi banii puşi la ciorap! Preţurile proprietăţilor imobiliare au scăzut în ultima lună

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus într-o singură zi a trecute din nou peste pragul de 1.200, la nivel naţional. În Timiş au fost raportate 39 de îmbolnăviri şi un deces. Până astăzi, 11 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 63.762 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 30.585 pacienți au fost declarați vindecați...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bilanţ coronavirus: 1.215 persoane infectate în ultimele 24 de ore, dintre care 39 în Timiş
Actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, se războieşte cu cei care îl acuză că e cercetat penal şi în cadrul unei postări pe Facebook, în care vorbeşte despre reabilitarea Cinema Studio. Într-un post scriptum la text el reia povestea deja binecunoscută a celor două locuinţe, numite de el „magherniţe”, pentru care este cercetat, fiind extrem...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nicolae Robu e supărat din nou, acum pentru că are sechestru pe două apartamente, în cazul „magherniţelor”
Pompierii din Timiș au fost solicitați, în această dimineață, să intervină pentru lichidarea unui incendiu la o mașină care se afla în mers pe autostrada A1, în apropierea localității Giarmata, la kilometrul 499. În camionetă se afla doar șoferul, care s-a autoevacuat până la sosirea pompierilor. În urma incendiului a ars compartimentul motor și habitaclul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O camionetă a luat foc în mers, pe autostrada A1, în apropiere de Giarmata/FOTO
A fost deschis un dosar penal pentru un angajat al Spitalului Județean Timișoara, infectat cu Covid-19. Brancardierul ar fi mințit atunci când a fost întrebat dacă a intrat în contact cu o persoană infectată, asta deși știa că soția sa a fost confirmată cu SARS-Cov2. Dosarul penal a fost deschis pentru zădărnicirea combaterii bolilor, fiind...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prins cu minciuna?! Dosar penal pentru un brancardier al Spitalului Județean Timișoara, care a fost depistat cu Covid
Printr-o scrisoare deschisă, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, face un apel la adresa primarului Nicolae Robu să se retragă din cursa pentru un nou mandat. Liderul PSD îşi motivează această solicitare prin procesul penal în care este implicat edilul-şef. Alfred Simonis afirmă că îl consideră nevinovat pe Nicolae Robu. Totuşi, procesul în care este implicat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi solicită lui Nicolae Robu să se retragă din cursa pentru Primăria Timişoara
Cofondată și de clubul local de literatură science fiction și fantasy Sindicatul 9, revista online Galaxia 42 a ajuns la numărul 8. Revista Galaxia 42 este o revistă de literatură și artă science-fiction și fantasy. Apare doar online și este realizată prin voluntariat. Publică proză, poezie, eseu, articol științific, recenzii de carte sau film, muzică,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul REVISTA SFF GALAXIA 42 #8 / 2020
PSD Timiş a finalizat lista cu candidaţii pentru Consiliul Local Timişoara. Primul loc pe listă va fi ocupat de Sebastian Răducanu, secretar executiv al organizaţiei, acesta fiind propunerea partidului şi pentru o eventuală funcţie de viceprimar. Surprinzător, pe listă nu apare candidata la Primăria Timişaora, Voichiţa Lăzureanu, dar revine Radu Ţoancă. Lista cu care PSD...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PSD a finalizat lista pentru CL Timişoara. Lipseşte Voichiţa Lăzureanu, candidata la primărie. Revine Radu Ţoancă
Într-o măsură cu totul inedită, Universitatea Politehnica cere părerea studenţilor şi cadrelor didactice asupra modului în care să se desfăşoare noul an universitar. Desigur, deciziile legate de procesul didactic, dar şi de cazarea în căminele studenţeşti sunt luate ca urmare a problemelor existente din cauza coronavirus. Astfel, Universitatea Politehnica Timișoara a lansat, spre consultare, către...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Consultare cu cadrele didactice şi studenţii. UPT le propune tinerilor să se cazeze alternativ în cămine
O mașină a luat foc, în localitatea Vladimirescu, din județul Arad. Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul la autoturismul care ardea violent. Totul s-a întâmplat în această dimineață, în jurul orei 05.30. Echipajul de pompieri a intervenit în localitatea Vladimirescu, din județul Arad, pentru stingerea unui incendiu la un autoturism. Ardea o mașină! În...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O mașină a luat foc în localitatea Vladimirescu, județul Arad/FOTO
Top