Arhitecții și constructorii au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește pavajul din zona Cetate. Primarul Nicolae Robu se declarase nemulțumit de soluțiile găsite până acum și a anunțat că varianta asupra căreia s-a convenit acum va combina piatră netedă și piatră neșlefuită, cu rosturi nu mai mari de 1,5 centimetri.
Primarul Nicolae Robu s-a întâlnit cu arhitecții și constructorii implicați în proiectul reabilitării zonei Cetate. Tema discuției a fost pavajul care urmează să fie realizat, după ce soluțiile testate până acum nu au fost satisfăcătoare. Robu pare optimist. „Au fost toți proiectanții, în frunte cu Șerban Sturdza. Cred că vom avea parte de soluții foarte bune. Nu am discutat detalii, am discutat doar de principiu. Practic vom face o extrapolare a unei idei care s-a regăsit în proiect, pe strada Mercy: o anumită porțiune din stradă să fie netedă, iar o porțiune să fie cu piatră cioplită. Încă o dată spun: nu s-a pus problema vreodată să avem altceva decât piatră naturală”, a explicat primarul. Acesta nu știe de unde va fi adusă piatra, dar dă ca sigură o carieră din România.
Pavajul va fi realizat din nu mai puțin de trei tipuri de piatră. „Una foarte mică, de șase cm sau poate chiar mai puțin, care va fi pe lângă ziduri, apoi va fi piatra cubică cu latura de 12 cm și bucățile mai mari pentru partea netedă, care va fi de promenadă și care probabil că va fi pe mijloc. Tot pe mijloc vor fi și rigolele”, mai spune Robu. Urmează ca noua soluție să fie testată pe aceeași stradă Fără Nume. „Am cerut că rosturile sa fie de 1 cm, maximum-maximorum 1,5 cm. Dacă aceste cerințe sunt îndeplinite, cred că vom fi cu toții multumiți. Cu toții suntem preocupați să facem cel mai grozav centru istoric din România. Și îl vom face”, a conchis primarul.
În urma discuțiilor cu specialiștii s-a mai ajuns la o concluzie: aceea că piatra deteriorată în Piața Unirii va fi înlocuită, parțial, cu piatră în stare mai bună, adusă chiar din Timișoara. „Vom încerca să dislocăm și piatră din zona Remus, care e identică cu aceea din Piața Unirii. Dacă suntem puși în situația de a constata că o parte din piatra din Piața Unirii nu este corespunzătoare, cel mai la îndemână este s-o înlocuim cu piatră identică pe care o avem în orașul nostru. Vom scoate tot ce este necesar”, a declarat Robu, care a precizat totuși că încă nu s-a stabilit exact care este „necesarul”.
Comentarii prin facebook