Consumul de droguri este foarte la modă în rândul tinerilor. Îngrijorător este faptul că se apucă de la vârste tot mai fragede, spun specialiştii. În realizarea strategiei judeţene antidrog şi a proiectului intitulat „Ziua mondială împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri” s-au implicat anul acesta şi autorităţile judeţene.
Cea mai recentă statistică pe judeţul Timiş a fost făcută acum doi ani şi arăta că 6,1% din liceeni au consumat cel puţin o dată droguri. Numărul lor este însă mult mai mare. „Strategia judeţeană antidrog actuală îşi propune ca o primă etapă să aibă realizarea unui următor studiu ştiinţific care să ne arate exact cu cât a crescut numărul lor şi de ce a scăzut vârsta de debut a consumului. Ceea ce vedem noi este diferit, de multe ori, de ceea ce ne arată rezultatele din spitale şi evidenţele noastre”, explică Mihaela Tomiţă, comisar-şef la Centrul Antidrog Timişoara.
Proiectul de prevenire a consumului de droguri se va desfăşura în 55 de licee din Timiș. Acesta este iniţiat de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiș, alături de Centrul de Prevenire Antidrog şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, care se desfăşoară până în 26 iunie şi care implică şi tinerii de la liceele din judeţ. „În rândul tinerilor şi în rândul adolescenţilor este o problemă legată de consumul de droguri şi este cât se poate de evidentă şi este normal să nu închidem ochii. Proiectul pe care îl desfăşurăm vine astfel în întâmpinarea problemelor copiilor”, spune Aura Danielescu, inspector școlar adjunct. Campania are scopul de a informa tinerii în privinţa efectelor nocive ale drogurilor şi de a-i determina să înţeleagă că îşi pot ocupa timpul prin diferite activităţi, pentru a-i îndepărta astfel cât mai mult de dorinţa de a consuma droguri.
Comentarii prin facebook