Stirile din ziua: 14 mai 2014

Inundatii la spitalul de copii si la mall, dar si pe mai multe strazi

Inundatii la spitalul de copii si la mall, dar si pe mai multe strazi

Ploaia care cade de ore bune la Timișoara a „înroșit” firele telefonice de la 112. În mai multe zone din oraș, inclusiv la spitalul de copii, s-au produs inundații, astfel că a fost nevoie de intervenția pompierilor, care au făcut cu greu față numărului mare de apeluri. UPDATE: Circulația în zona pasajelor Jiul și Popa Șapcă a fost restricționată.

Hidroterapie gratuita pentru copiii cu probleme, la Gradinita 26

Mai mulţi copii cu probleme de mobilitate vor avea posibilitatea să facă gratuit terapie prin apă la Timişoara. Primăria pune gratuit la dispoziție Asociației Școala Mamei Junior bazinul de la Grădinița nr. 26. Proiectul asociaţiei, care se desfăşoară de un an, ajută peste 100 familii cu copiii care suferă de una din bolile cu întârziere în dezvoltare.

„Timisoara nu-i buricul pamantului” – versiunea Florica Birsasteanu

Cunoscut și respectat în breasla sa, medicul Florică Bîrsășteanu este director plin al Spitalului Județean, patronează vreo două-trei clinici de radioimagistică și – dacă ne luăm după colegul său de partid Traian Stoia – are și niște datorii pe care e obligat să le returneze. Mai nou, este candidat PSD pe Colegiul III Timișoara.

Prefectul Dogariu a cerut oficial modificarea hotararii care opreste „Ingerii Galbeni”

Memoriul depus de „Îngerii Galbeni” la Prefectura Timiş a avut efect. Prefectul Eugen Dogariu a trimis o adresă Consiliului Local Timişoara, prin care cere reanalizarea HCL 146/2014. Aceasta prevede interzicerea ridicării de maşini din parcările private ale oraşului, activitate în urma căreia „Îngerii Galbeni” au ajuns să fie acuzaţi de sechestrare de persoane şi reclamaţi la Protecţia Consumatorului şi Poliţie.

CS Ghiroda – Progresul Gataia, doar cu invitatie

CS Ghiroda, noul lider al Ligii a IV-a Timiş, îşi ia măsuri de siguranţă înainte de jocul de pe teren propriu cu Progresul Gătaia. La începutul acestei săptămâni, oficialii de la CS Ghiroda au primit informaţii conform cărora la jocul de sâmbătă în tribunele din comuna timişeană îşi vor face apariţia mai mulţi suporteri ai Politehnicii Timişoara.

Strazile si trotuarele din Dacia, asfaltate cu 150.000 de euro, piata mai asteapta / FOTO

Fie ploaie, fie soare, primarul Nicolae Robu nu ratează nicio inaugurare, oricât de mică. Așa a fost și miercuri, când edilul a fost să taie virtual panglica amenajărilor din zona Pieței Dacia. Aici a fost abordat însă de comercianți, care s-au plâns de felul în care arată piața. Robu le-a promis vremuri mai bune, dar nu foarte curând.

Invingatorii lui Ceausescu, la mila lui „Che Gargara”

Cine credea că revoluționarii gălăgioși care protestează zilele astea la București sunt proști se înșală. Categoric nu sunt proști, ceea ce i-a și adus în fața guvernului să protesteze împotriva lui Victor Ponta. Același Victor Ponta care nu și-a îndeplinit promisiunea populistă de a anula legea lui Boc care suspenda atribuirea indemnizației de 2.000 de lei lunar luptătorilor cu merite deosebite din revoluție.

blocuri

80 de santiere simultan: la Timisoara incepe in sfarsit reabilitarea blocurilor

La un an de când au fost depuse cererile de finanțare, în Timișoara vor ajunge primii bani pentru reabilitarea termică a blocurilor. Primarul Nicolae Robu a anunțat că va semna în câteva zile actele, iar lucrările pot să înceapă. Municipalitatea a reziliat între timp contractul cu proiectantul.

piata victoriei

Subpasajul auto din Piata Victoriei se face „foarte simplu”! Robu spune ca de la anul

Subpasajul din Piața Victoriei e floare la ureche pe lângă cel de la Michelangelo. Asta spune primarul Nicolae Robu, conform căruia lucrarea va începe sigur anul viitor și va fi făcută cu bani de la bugetul local. Încă nu există nici proiect tehnic și nici studiu de fezabilitate, deci nici o estimare de costuri. Robu vrea să extindă și zona pietonală din centru.

Armanca, cenzurata la TVR3: in loc de interviu cu Basescu, emisiune de sport

Jurnalistul timișorean Brîndușa Armanca acuză cenzura din TVR. Ea a realizat duminică un interviu cu președintele Traian Băsescu, care urma să fie difuzat marți seară, pe TVR Timișoara și TVR3. Cu puțin timp de ora la care era programată emisiunea pe TVR3, Armanca a fost anunțată că ea nu va mai fi transmisă. În locul interviului a fost programat un magazin sportiv. UPDATE: Șeful TVR3 neagă că interviul ar fi trebuit dat pe postul pe care îl conduce.

apă caldă

Fara apa calda

Colterm anunță că, pentru efectuarea unor lucrări executate de Aquatim, va întrerupe miercuri, între orele 9 și 15, furnizarea apei la PT 17, 17A și Romanilor. Vor fi afectaţi timișorenii care locuiesc în imobilele situate pe străzile Abrud, Galați, L. Dionisie Linția, Mircești, Vidra, Dacilor, Detunata, Zlatna, Piața Romanilor, Ștefan Cel Mare și Bd. 3

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat miercuri întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara: str. C. Silvestri, Gara de Vest Freidorf, Răscoala din 1907, Romaniței, I. Slavici, C. Nottara, Contemporanu, Parc Industrial Freidorf, Sofocle, I. Românu, Steaua Bl. 51, Pepinierei, Cântului, Calea Martirilor (p), Elevului, Peșterii, Lidia (p), Naturii (p), Versului (p), Balanței (p), orele 9 – 16; Bencecu

Top