Stirile din ziua: 18 mai 2014

Niciun ban de la buget pentru centura de sud a Timisoarei! Sova promite fonduri europene

Niciun ban de la buget pentru centura de sud a Timisoarei! Sova promite fonduri europene

Centura de sud a Timișoarei nu va primi bani de la bugetul central. Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a declarat că șoseaua care ar degreva o bună parte din traficul din orașul de pe Bega va fi finanțată doar din fonduri europene. În aceste condiții e aproape imposibil ca lucrările să înceapă mai devreme de 2016.

Intermodalul se face la Remetea Mare sau nu se face deloc

Centrul intermodal de la Remetea Mare costă 22 de milioane de euro, iar locul unde va fi construit a fost stabilit de Guvernul Ungureanu. Ministrul Transporturilor, Dan Șova, spune că în scurt timp ar putea fi organizată licitația de lucrări și susține că PDL minte când vorbește despre acest centru, pe care nu l-a dorit niciodată.

Fiindca face politica, nu asfalt, liberalul Ioan Ambrus e ca si schimbat de la Drumuri

Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timiș, liberalul Ioan Ambruș, și-ar putea pierde funcția chiar luni. Pe ministrul Transporturilor, Dan Șova, l-a enervat lipsa lui Ambruș de la „vizita de lucru” de duminică, mai ales că, spune ministrul, oricum acesta n-are nicio o treabă cu drumurile.

Din 20 mai, teoretic, legumele si fructele vor fi vandute in piete doar cu etichete de provenienta

Timișorenii vor ști, de săptămâna viitoare, dacă legumele pe care le cumpără din piață sunt românești sau din import. Vânzătorii vor fi obligați să afișeze, la loc vizibil, date legate de proveniența roșiilor pe care le pun pe tarabe. Etichetele sunt obligatorii din 20 mai, iar cei care nu le afișează ar putea pierde dreptul de a vinde în piețele din oraș. Cel puțin teoretic.

Parcul Central, luminat cu 4.000 de „gulgute” / FOTO+VIDEO

Parcul Central a arătat, sâmbătă seara, ca un décor de poveste. Circa 4.000 de lampioane confecționate manual au fost așezate, unul câte unul, pe marginea aleilor, de cercetașii timișoreni, care au celebrat cea de-a șasea ediție a Festivalului Luminii. Chiar dacă vremea le-a dat puțin planurile peste cap, până la urmă, totul a ieșit așa cum trebuie.

Top