Stirile din ziua: 12 mai 2014

Birsasteanu: Timisoara nu are nevoie de institut oncologic

Birsasteanu: Timisoara nu are nevoie de institut oncologic

Institutul Oncologic de la Timișoara, preconizat a fi construit pe Calea Torontalului, nu este o necesitate. Asta consideră directorul Spitalului Judeţean, Florică Bîrsăşteanu, în același timp candidat PSD pe Colegiul III Deputaţi. Medicul social-democrat este convins că institutul nu se va face și susține că doar realizarea studiului de fezabilitate ar costa 90 de milioane de euro!

Ca sa-i imbuneze pe soferii exasperati, Robu a inventat panourile de scuza

Șoferii au nevoie, în această perioadă, de multă răbdare dacă vor să traverseze Timișoara. Orice deplasare durează zeci de minute și e greu de estimat cât îți trebuie să ajungi dintr-o parte într-alta a orașului. Fiindcă oricum n-are ce face pentru a le ușura viața, primăria montează, de zor, în ultimele zile, la intrările în urbe, panouri prin care cere înțelegere pentru modernizarea „în forță”.

Fara niciun ban de la guvern, pe 2 iunie incep lucrarile la Spitalul de Copii

În trei săptămâni vor începe lucrările la noul corp de clădire al spitalului de copii. Primăria a predat, luni, amplasamentul firmei care a câștigat licitația și pune la bătaie cele cinci milioane de lei prevăzute în bugetul local. Primarul Nicolae Robu speră acum ca guvernul să aloce și el bani pentru această lucrare, dar spune că nu are nicio certitudine.

Ciuhandu si Orza nu vad cu ochi buni alegerile din PNTCD Timisoara

Preşedintele interimar al PNŢCD Timişoara, Ciprian Mihok, a anunţat că alegerile pentru şefia organizaţiei municipale vor avea loc înainte de 25 mai. El candidează pentru o funcţie de deputat și vrea să fie preşedinte plin înainte de ziua votului. Gheorghe Ciuhandu și Adrian Orza, foști lideri ai partidului, nu sunt foarte încântați de aceste alegeri.

Ca sa-l vada pe Basescu, Groza si Koller au incalcat dispozitiile Cancelariei PDL Timis

Înainte de vizita lui Traian Băsescu la Timișoara fiecare primar PDL din județ a fost sunat separat de la Cancelaria PDL Timiș. Edilii au primit o directivă clară în numele liderului PDL, Constantin Ostaficiuc: sub nicio formă să nu participe la vizita președintelui. Unii dintre ei au riscat însă și au încălcat sarcina de partid.

Fotbalul timisorean in colaps

Poli Timișoara a abordat acest campionat în două ipostaze, așa cum de altfel s-a întâmplat și în anul precedent. Respectiv, cu ACS Poli în prima ligă și cu ASU Poli în a IV-a. Prima echipă avea ca obiectiv salvarea de la retrogradare (cu toate că la un moment dat se vorbea de o clasare în prima jumătate a clasamentului), iar a doua, o promovare în eșalonul III. Nu mai comentez motivele acestei scindări.

Fotbalistii adusi in iarna de Sunda si Velcea nu fac fata nici in „judet”

Poli 2 Timişoara continuă să se facă de râs în jocurile din campionatul judeţean. Cum echipa din Liga I are un lot în care se regăsesc aproape 40 de jucători, mulţi ajung să fie trimişi la echipa a doua pentru a ajuta Poli 2 Timişoara să promoveze în Liga a IV-a. Cu toate acestea, „satelitul” din judeţ „reuşeşte” de multe ori să se facă de mirul lumii.

Targul Gaudeamus a parasit de tot Timisoara

Timișoara a pierdut, în acest an, în favoarea Oradiei, un eveniment cultural care căpătase tradiție în orașul de pe Bega. Târgul de carte Gaudeamus, organizat de Radio România, ar fi ajuns la ediția cu numărul 10, însă pentru că primăria n-a fost de acord cu amplasarea cortului de carte în Piața Victoriei, evenimentul a ajuns la Oradea.

Ostaficiuc demisioneaza (iar) din fruntea PDL Timis

Constantin Ostaficiuc și-a anunțat mai mulți colaboratori că, a doua zi după alegerile europarlamentare, pe 26 mai, va demisiona din funcția de președinte al PDL Timiș. De această dată, își va duce intenția până la capăt, și-a convins Ostaficiuc apropiații. Interimar în locul lui va fi Alin Popoviciu.

Thassos – Insula de smarald a Greciei / FOTO

Insula de smarald a Greciei, cum mai este numită Thassos, este în această vară una dintre destinaţiile de vis pentru concediu. Aceasta pentru că e un loc unde se găseşte câte ceva pentru toate gusturile: mare şi munte în acelaşi peisaj, păduri de un verde viu ce coboară prin nisipul strălucitor până în apele albastre, plaje liniştite şi curate, înconjurate doar de taverne tradiţionale, dar şi locuri unde distracţia ţine până în zori.

Fratii Cristescu au vandut Dermatina! Al doilea mall din Timisoara va fi deschis in 2015

Frații Emil și Marius Cristescu și-au trecut în conturi alte câteva milioane de euro, după ce au vândut terenul fostei fabrici Dermatina. Aici vor apărea, până la finele anului viitor, cel de-al doilea mall din Timișoara, dar și un magazin de bricolaj. Terenurile erau de vânzare din vara lui 2013.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat luni întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara: Zona Metro 2 – Aeroport Utilitar, str. Adolescenței, Lidia (p), Salcâmilor (p), orele 9 – 14; Buziaș: cartier F6 ieșire spre Silagiu, SC Banat Ovinex import/export, orele 8 – 20; Crivobara, Vizma, orele 9 – 18; Albina, SP IV Bazoș, Dragșina, Giarmata, Covaci (p), orele

apă caldă

Fara apa calda

Colterm anunță că, pentru efectuarea unor lucrări executate de Aquatim SA pe rețeaua de alimentare cu apă rece, va întreruper luni, între orele 9 și 15, furnizarea apei calde la PT 12. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele de pe străzile Oltul, Tîrnava și Tușnad.

Gradina de Vara Capitol, luata cu asalt la redeschidere / FOTO

Grădina de Vară „Capitol” și-a făcut în stil mare reintrarea în circuitul cultural al Timișoarei. Duminică seară, în jur de 1.500 de oameni au venit la concertul de vals care a marcat deschiderea grădinii, după o îndelungată pauză. Mulți dintre ei au și dansat. Filarmonica „Banatul” se pregătește acum de un nou moment inedit: un concert într-un sens giratoriu!

Top