Stirile din ziua: 6 mai 2014

Traian Basescu e asteptat duminica la Timisoara

Traian Basescu e asteptat duminica la Timisoara

Aflat în plin război al declarațiilor cu premierul Victor Ponta, care l-a reclamat la Curtea Constituțională, pe motiv că ar face campanie electorală pentru partidul Elenei Udrea, Traian Băsescu este așteptat, la finele acestei săptămâni, în vestul țării. Probabil că, așa cum a făcut de 1 și 2 mai, președintele României va spune că e în timpul liber și se va fotografia alături de liderii PMP.

Opozitia din Timis ar face front comun impotriva PSD, dar numai dupa europarlamentare

Într-un apel disperat, Societatea Timișoara cere tuturor partidelor democratice să se unească împotriva PSD și a sateliților săi, să lase la o parte orgoliile și să se așeze la masa negocierilor, pentru a contraca baroniada social-democrată. Liderii opoziției de la Timișoara susțin că s-ar putea vorbi de așa ceva abia după alegerile europarlamentare din 25 mai. În principiu, toţi sunt de acord, dar e greu de spus dacă vor putea trece şi peste orgolii.

Tramvaiele Timisoarei, reabilitate in vecini! Primul va intra in fabrica de la Arad in scurt timp

Primul tramvai vechi de peste 40 de ani de la Timișoara pleacă, în aceste zile, spre Arad, unde va fi reabilitat. El va reveni pe șine probabil la toamnă și va fi urmat de alte șase garnituri care vor căpăta o față nouă. Primăria vrea să reabiliteze circa 30 de tramvaie, pentru care va plăti aproape 15 milioane de euro.

Funeriu: Ilie Sarbu nu e politician, e „cap de mafie locala”

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, candidat pe Colegiul III Timișoara, și-a început en-fanfare precampania electorală. Prezent în orașul de pe Bega, el și-a stabilit drept una dintre ținte un senator celebru: Ilie Sârbu. Socrul premierului e considerat un politician de joasă calitate, mai degrabă un „mafiot”.

Liceele Calderon, Lenau si Loga, modernizate pe bani care nu exista inca

Primăria Timișoara a semnat contractele de execuție pentru reabilitarea și modernizarea liceelor „Nikolaus Lenau”, „CD Loga” și „JL Calderon”. Suma prevăzută depășește patru milioane de euro și doar o mică parte din ea a fost prinsă în bugetul local. Pentru restul se speră la bani europeni.

Nesimtire crasa: Enel le-a adus timisorenilor „amintiri din Epoca de Aur”

Timișorenii nostalgici după vremurile dinainte de 1989 au primit un „cadou” nesperat de la Enel luni seara. Este vorba de locuitorii din zonele Giroc, Mureș și o parte din Soarelui care au rămas în beznă totală aproape o oră și jumătate, mai exact între orele 23,05 și 0,25. Dacă ar fi fost un fapt izolat, poate nu era nicio problemă. Exact în aceeași zi însă, Enel mai întrerupsese furnizarea de curent electric, aproximativ o jumătate de oră. UPDATE: Explicația companiei e hilară: angajații au constatat că e pană și au intervenit „prompt”, într-o oră și jumătate.

Skatepark, în Parcul Central

Fiindca primaria nu vrea skatepark de un milion de euro, proiectantul ii da cu flit

Culmea tupeului: firma care trebuia să realizeze proiectul de skatepark refuză să predea primăriei documentația pentru cea mai ieftină variantă! Mai mult, reprezentanții ei nu pot fi contactați de vreo două săptămâni. Diferența între ce vor ei și ce vrea PMT este de vreo 750.000 de euro!

Primaria muta muncitorii de pe un santier pe altul, Robu isi rupe pantalonii la Michelangelo

Bunăstarea orașului cere sacrificii. De 1 mai, primarul Nicolae Robu și-a distrus un costum, în timp ce se afla în vizită pe șantierul de la Michelangelo. Primăria a mutat, în ultimele zile, circa 100 de muncitori de pe alte șantiere, pentru a monta borduri în acea zonă, astfel că, momentan, lucrările de pe alte străzi ale orașului sunt sistate.

Birsasteanu stie: si-a facut Stoia RMN la cap?

Candidatul PSD pentru Colegiul III, Florică Bîrsășteanu, a fost însoțit la depunerea candidaturii, printre alții, de către viceprimarul Traian Stoia. Anul trecut, între cei a avut loc un schimb de replici extrem de dur. Astfel, Stoia l-a acuzat pe Bîrsășteanu că și-a dorit funcția de viceprimar pentru a-și rezolva problemele pecuniare, iar medicul l-a trimis pe omul fraților Cristescu să se caute la cap.

primaria timisoara

Nu s-a putut cand traiau, s-ar putea macar post-mortem: Oscar Berger si Bogdan Herzog, cetateni de onoare

Peste 150 de semnături, provenind din toată mass-media timșoreană, au fost depuse la primărie, sub forma unei adrese oficiale prin care se solicită Consiliului Local al Municipiului Timișoara acordarea titlului de Cetățean de Onoare, post-mortem, pentru doi oameni de presă care au marcat istoria recentă a orașului de pe Bega. Este modul în care breasla jurnaliștilor vrea să onoreze amintirea lui Oscar Berger și a lui Bogdan Herzog, plecați dintre noi anul trecut.

„Ingerii Galbeni”, cu jalba in protap la Prefectura Timis

Una dintre cele mai controversate societăţi din Timişoara, firma de tractări auto „Îngerii Galbeni”, cere Prefecturii Timiş să atace în contencios HCL 146/2014, care prevedea interzicerea ridicării de maşini din parcările private ale oraşului. Prefectul Eugen Dogariu va solicita, în această săptămână, primăriei să modifice hotărârea, iar dacă nu, o va ataca în contencios. Actul legislativ a fost inițiat de consilierii locali ai PSD.

apă caldă

Fara apa calda

Colterm anunță că, pentru efectuarea unor lucrări de automatizare, va întrerupe marți, între orele 8 și 15, furnizarea apei calde la PT 54. Vor fi afectați timișorenii care locuiesc în imobilele de pe străzile Martirilor, Cântului, Elevului, Lidia, Naturii, Pepinierei, Peșterii și Versului.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat marți întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Calea Șagului (p), Bd. Dâmbovița (p) N.Bălcescu, orele 9 – 17, str. Cosminului (p), Basmului (p), Naturii (p), Lidia (p), Lebedei (p), Adolescenței (p), Colaborării (p), orele 9 – 15; Izvin (Interlainer), Sinersig (p), orele 9 – 17; Lugoj – Colonia ITLA, str. Buziașului,

Top