Stirile din ziua: 13 mai 2014

festivalul vinului

Solo Quinta de Recas, medalie de aur la Concursul Mondial de Vin de la Bruxelles

Solo Quinta de Recas, medalie de aur la Concursul Mondial de Vin de la Bruxelles

Vinurile de Recaș au obținut o nouă recunoaștere internațională a calității lor. Solo Quinta White 2013 a obținut, din nou, o medalie de aur la unul dintre cele mai importante concursuri mondiale de vinuri și degustare. Peste 8.000 de vinuri, din 41 de țări, au fost prezentate la Bruxelles.

Pentru binele Timisoarei, Grindeanu ii da un sfat lui Robu: in 2016 sa stea acasa

Pentru că n-are altceva de făcut, deputatul Sorin Grindeanu are timp să se gândească la candidatura pentru primărie din 2016, spune Nicolae Robu. Acesta susține că nu s-a decis dacă mai vrea încă un mandat. Grindeanu crede că, pentru Timișoara, ar fi mult mai bine ca Robu să rămână acasă.

Ciprian Mihok si-a lansat manifestul pe tema medicamentelor gratuite si compensate

Candidatul PNCŢD pe Colegiul III Deputaţi Timişoara, farmacistul Ciprian Mihok, a lansat un manifest inedit pe tema listei medicamentelor compensate şi gratuite. Mihok consideră că actuala listă a medicamentelor care se înscriu în această categorie este o listă a ruşinii, incompetenţei şi birocraţiei faţă de pacient.

Robu spune ca PSD vrea capul lui Diaconu, Grindeanu il acuza de tradare

Social-democrații ar fi vrut deja capul viceprimarului liberal Dan Diaconu și au încercat să creeze o nouă majoritate în consiliul local. Asta susține primarul Nicolae Robu, care nu crede însă că vreun partid ar vrea să se asocieze cu PSD. Președintele PSD Timișoara, deputatul Sorin Grindeanu, spune că acestea sunt doar fabulații și îl suspectează pe Robu de trădare.

Florin Teodorescu a pierdut Sala „Olimpia”! El va contesta rezultatul licitatiei

Campionul de culturism Florin Teodorescu a pierdut licitația pentru sala de fitness și cafeneaua de la Sala „Olimpia”. El va fi nevoit să părăsească locul, în favoarea unei firme deținute de „cumnatul” Sandei Greblă, consilierul primarului Nicolae Robu. Licitația s-a desfășurat la finele lunii martie, iar anunțarea rezultatelor s-a lăsat așteptată până acum. Teodorescu a anunțat că intenționează să conteste în instanță rezultatul licitației.

Busoi ii contrazice pe Birsasteanu si pe Horia Cristian

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, liberalul Cristian Buşoi, este şocat de declaraţia lui Florică Bîrsăşteanu (PSD) conform căreia Timişoara nu ar avea nevoie de un institut oncologic. Directorul SCJUT crede că bolnavilor de cancer din această parte de țară le este suficient centrul privat în care sunt tratați în prezent.

Primaria a dat 150.000 de euro pentru asfaltarea strazii Dunarea

Încă o stradă din Timișoara a fost proaspăt asfaltată de municipalitate. Pe un kilometru și jumătate, strada Dunărea arată ca în palmă. Nu același lucru se poate spune însă despre trotuarele din zonă și nici despre așa-zisele spații verzi dintre blocuri, care sunt invadate de buruieni și folosite drept parcări. Acestea urmează să fie amenajate ulterior.

Revolutionarii timisoreni s-au saturat de proteste si nu-si sustin colegii din Bucuresti

Sutele de revoluţionari care protestează la Bucureşti cerând respectarea legii care le conferă mai multe drepturi nu îi mişcă pe colegii lor de la Timişoara. Revoluţionarii timişoreni nu vor nici să se alăture protestului de la Bucureşti şi nici să organizeze eventuale mişcări de stradă la Timişoara. Protestele din Capitală vin după ce Guvernul a decis să reverifice calitatea de revoluţionar a celor ce deţin certificate şi a blocat plata indemnizaţiilor.

oscar berger

Nesimtire cu premeditare: vrei Oscar Berger, primesti la pachet si Bogdan Herzog

Că titlul de „Cetățean de onoare” al Timișoarei s-a demonetizat încă din timpul primarului Gheorghe Ciuhandu e un lucru arhi-cunoscut. Însă faptul că pe piață există o adevărată inflație de „cetățeni de onoare” e una. Iar să se ajungă până acolo încât consilierii locali să-și „onorifice” rudele, deja e cu totul alta. Că parcă acolo s-a ajuns.

sensuri giratorii

Filarmonica „Banatul” va canta in sensul giratoriu din Balcescu

Filarmonica „Banatul” va duce spre final într-un mod inedit, pe 14 iunie, prima ediție a Festivalului Artelor Timișorene. Muzicienii vor cânta în sensul giratoriu din Piața Bălcescu, iar spectatorii vor putea sta pe scaunele amplasate inclusiv pe carosabil. În timpul concertului, circulația va fi închisă în zonă.

Stadionul „Dan Paltinisanu” are nevoie de cosasi! Balariile au ajuns cat casa!

Unei echipe care abia respiră prin Liga I nu-i trebuie un stadion civilizat. Aceasta pare să fie concluzia la care au ajuns proprietarii arenei „Dan Păltinișanu”, care au lăsat buruienile să pună, din nou, stăpânire pe diverse sectoare. Stadionul este administrat de Consiliul Județean Timiș, instituție care este și finanțator al lui ACS Poli.

Parcul Central va fi luminat de mii de gulgute, la Festivalul Luminii

Parcul Central va fi luminat, sâmbătă seară, de câteva mii de lampioane de cercetași. Va fi punctul culminant al Festivalului Luminii, pus la cale de Organizația Națională „Cercetașii României”. În 2013, evenimentul a avut loc în Piața Unirii. UPDATE: Din cauza vremii nefavorabile, organizatorii festivalului au amânat ora de începere a acestuia până la 21.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat marți întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Răsăritului (p), Liniștei (p), Cosminului (p), Basmului (p), Naturii (p), Adolescenței (p), Codrului (p), Echității (p), orele 9 – 16; Moșnița Nouă (p), Giroc (p), Periam (p), orele 9 – 16; Lugoj – str. Lalelelor, Oituzului (p), Barițiu (p), Rodnei), orele 9 –

Top