Stirile din ziua: 21 mai 2014

Din toamna, la matineu: ACS Poli a retrogradat!

Din toamna, la matineu: ACS Poli a retrogradat!

Un singur an: atât a durat aventura prin prima ligă a echipei „nășite” de primarul Nicolae Robu. ACS Poli a câștigat ultimul meci, în fața Concordiei Chiajna, dar a retrogradat, după ce FC Brașov a egalat la Mediaș, cu un sfert de oră înainte de final.

colterm

Pampu, trimis la plimbare! Colterm are director interimar!

Liberalii par să fi câștigat prima rundă a „meciului” de la Colterm. La numai o zi după ce consilierul Ciprian Jichici a cerut demiterea managerului Petrică Pampu, s-a format și comisia care trebuia să analizeze activitatea acestuia și s-a întrunit și consiliul de administrație. Pampu va fi demis, interimar urmând să fie numit Mircea Cristian Aron, director comercial.

Mihok acuza Politia Locala de implicare in campania electorala a PNL

Preşedintele PNŢCD Timişoara, Ciprian Mihok, acuză Poliţia Locală că stă cu ochii ca pe butelie pe afişele electorale ale PNL. În tot acest timp, cuburile electorale ale PNŢCD, dar şi ale altor partide sunt distruse cu regularitate. Țărănistul susține că întreaga campanie PNL s-a bazat pe principii partinice nu tocmai ortodoxe.

Timisoara bate la tobe, in Gradina de Vara Capitol

Filarmonica „Banatul” nu se satură de evenimente nemaivăzute. Concertul din sensul giratoriu din Piața Bălcescu e pe ultima sută de metri cu pregătirile și, între timp, se pune la cale un jam session mai puțin obișnuit. Publicul va fi chemat să bată la tobe alături de participanții la un concurs de percuție, desfășurat în grădina de vară recent renovată.

Alin Popoviciu, in sedinta cu Traian Stoia in fieful Cristestilor

Întâlnire extrem de interesantă și aparent stranie, miercuri la amiază, pe terasa Hotelului Timișoara. Deținut de frații Cristescu, acesta este cunoscut pentru faptul că e loc de întâlnire al diverselor grupări politice – mai ales din PSD – aflate în subordinea, măcar informală, a celor doi oameni de afaceri. Protagoniștii întâlnirii sunt viceprimarul PSD Traian Stoia și viitorul președinte al PDL Timiș, nimeni altul decât năbădăiosul deputat Alin Popoviciu. Primul se afla în timpul serviciului, al doilea, în plină campanie electorală.

Colterm

Colterm, locul unde Robu a pierdut razboiul cu PSD

Consilierul Ciprian Jichici, vorbind în numele Grupului PNL din consiliul local, a solicitat marți demiterea directorului general al Colterm, Petrică Pampu. Motiv oficial, la Colterm cheltuielile pe salarii sunt foarte mari, respectiv 30%. Evident că la mijloc nu este o inițiativă a grupului liberal sau un demers individual al lui Jichici, ci o mișcare generată de primarul Nicolae Robu.

Iohannis nu vrea sa-i ia locul lui Antonescu, dar unificarea dreptei e obligatorie

Unificarea dreptei este obligatorie, în vederea alegerilor prezidențiale din toamnă. Declarația îi aparține vicepreședintelui PNL, Klaus Iohannis, care crede că discuțiile între partide nu trebuie personalizate, în funcție de liderii formali sau informali ai acestora. Primarul Sibiului susține că nu intenționează să candideze la președinție, în locul lui Crin Antonescu.

Copaci la ghiveci, ultima solutie de „inverzire” a Timisoarei, dupa palmieri / FOTO

Întâi palmieri, acum arbori la ghivece de un metru cub. Aceasta este noua abordare în materie de peisagistică la Timișoara. Primii copaci din speciile salcâm japonez și dud pletos au fost „plantați” deja în piațeta din zona Soarelui. Astfel de ghivece ar putea apărea, la un moment dat, și pe strada Mărășești.

Traficul in zona Michelangelo ar putea fi redeschis sambata!

Timișorenii ar putea avea o surpriză sâmbătă dimineață, chiar înainte de alegerile din 25 mai. Primăria ar putea decide deschiderea traficului peste Podul Michelangelo, atât pentru mașini și pietoni, cât și pentru mijloacele de transport în comun. Primarul Nicolae Robu admite că s-a gândit la această variantă, dar spune că nu e nimic sigur.

Cat de frumos e euro Fat Frumos?

Duminică îi votăm pe cei care, teoretic, ar trebui să pună umărul la reformarea Europei în noile condiții geopolitice de după criza ucraineană, în plină criză energetică cu Rusia și alte crize financiare ce vor decurge dintr-un război rece cu Moscova. Dar asta mi-a venit mie să spun acum, că oricum n-o să prea contăm noi, românii, în acest calcul de politică externă.

Viorel Coifan, candidat PNL pentru Colegiul 3: „Din toamna, PNL va fi din nou la guvernare!” (P)

Eu sunt timișorean autentic. M-am născut, sunt crescut și educat în Timișoara, în cartierul Elisabetin. Prin urmare cunosc foarte multă lume, de la old boys – cei din generația mea – pâna la cei de vârsta copiilor mei. Îmi place să-i întâlnesc pe stradă, să-i salut cu servus, să le mai spun un viț. Or, aceste lucruri nu le poți face de la volanul mașinii, conducând neatent, decât dacă vrei să fii kamikaze.

Patru milioane de tigari, gasite la perchezițiile de la traficanti

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut, miercuri dimineaţă, 23 de percheziţii în judeţele Timiş, Arad şi Maramureş. Au fost vizați mai mulți membri ai unei rețele de traficanţi de ţigări, mai multe persoane urmând să fie duse la audieri. UPDATE: Polițiștii au găsit în timpul perchezițiilor nu mai puțin de patru milioane de țigări!

Sfintii Imparati Constantin si Elena, mare sarbatoare crestina

În fiecare an, pe 21 mai, creștinii îi sărbatoresc pe Sfinții împărați Constantin și Elena. Datorită celor doi, mamă și fiu, creștinismul a devenit religie permisă, jertfele sângeroase au fost interzise, iar duminica a fost stabilită zi de odihnă în Imperiul Roman. Peste 1,8 milioane de români își sărbătoresc în această zi onomastica.

Top