Stirile din ziua: 15 mai 2014

PP-DD vrea intermodal la Sinandrei, pe terenul lui Nicolae Man

PP-DD vrea intermodal la Sinandrei, pe terenul lui Nicolae Man

Deputatul PP-DD de Timiş, Adrian Diaconu a făcut o interpleare ministrului Transporturilor, Dan Şova prin care cere schimbarea destinaţiei pentru viitorul centru intermodal din Timiş. În loc de Remetea Mare, deputatul PP-DD a propus Sînandrei. Diaconu i-a prezentat joi, planul său şi ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. PP-DD a adunat o listă lungă de avantaje

Dubla aniversare la Rotary Timisoara

Clubul Rotary Timișoara se pregătește de o dublă aniversare: 85 de ani de la înființare, respectiv 20 de ani de la reînființare. Cele două evenimente vor fi celebrate vineri, 16 mai, la Muzeul de Artă din Timișoara.

Bojin il asteapta pe Robu in USL dupa 25 mai, dar numai cu un vitel!

Preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, este convins că, după alegerile europarlamentare din 25 mai, Nicolae Robu va reveni în USL. Pus pe glume, Bojin afirmă că primarul Timișoarei va fi reprimit doar dacă aduce un viţel. Șeful PSD Timiș mai spune și că Viorel Coifan ar trebui să stea acasă, nu să vrea în parlament.

Saiftim-ul PSD-istului Branzan si al fratilor Cristescu e in insolventa, dupa ce incasat o caruta de bani de la primarie

Una dintre cele mai cunoscute firme de construcții din Timișoara, SC Saiftim SA, a intrat în insolvență din 6 mai, la puțin timp după ce a încasat de la primărie aproape patru milioane de euro. Astfel, toți creditorii firmei – și nu sunt puțini – au rămas cu buzele umflate. Firma este condusă de vicepreședintele PSD Timiș, Ovidiu Brânzan, iar printre acționarii principali se numără și Bega Turism a fraților Cristescu.

Portile Timisoara au „unda verde” de modernizare inca din februarie, dar nu exista proiect

La trei luni de când a anunțat că va da o nouă față oribilelor porți de intrare în Timișoara, primarul Nicolae Robu nu are încă un proiect. Acesta urmează să fie întocmit gratis, în bunul stil care devine obișnuință la PMT, dar nu e gata. Cel mai recent termen: săptămâna viitoare.

Timisorenii nu mai vor plopi, primaria spune ca-i taie cand apuca

Timișorenii au depus la primărie câteva zeci de mii de solicitări de toaletări de copaci numai în vara anului trecut. Multe dintre acestea nu au fost încă luate în considerare, așa că oamenii îl „atacă” pe primarul Nicolae Robu de fiecare dată când îl prind în zona lor. Ultimii nemulțumiți, locuitorii din Dacia, care vor să scape de plopi.

„Cochete pe biciclete”, pedalare pentru fete

Timișorencele sunt și cochete, și pe biciclete. Se poate vedea asta cu ochiul liber în trafic, așa că echipa „Verde pentru Biciclete” le invită pe toate iubitoarele de pedalat la o plimbare organizată prin oraș. Pe toate participantele le așteaptă o mulțime de surprize… cochete, dar și un picnic sau o expoziție de produse handmade.

Cadou pentru grafferii din Timisoara: primaria le da zidul garnizoanei / FOTO

Timișoara duce lipsă de locuri în care grafferii să poată desena liniștiți, fără teama de a fi amendați de polițiștii locali. Primăria vrea să le dea artiștilor cu spray-uri un nou teren de desfășurare, chiar în centrul orașului. Până atunci, unii dintre ei se descurcă așa cum pot. De exemplu, pe panouri din lemn.

Centrele de permanenta someaza, Urgentele sunt supra-aglomerate

Încă trei centre de permanenţă medicală în Timiş: două la Timişoara şi unul la Dudeştii Noi. Deşi acum sunt 42 de centre în judeţ, unităţile de primire urgenţe ale spitalelor sunt în continuare aglomerate din cauza pacienţilor cu afecţiuni care ar putea fi soluţionate de medicii de familie din aceste centre.

Dezastru: La Timisoara a plouat cu peste 50 litri/metru patrat! / FOTO

Noapte grea pentru pompierii din Timișoara. După ce meteorologii au instituit cod portocaliu de ploi, în orașul de pe Bega a fost activată Grupa Operativă din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş. În noaptea de 14 spre 15 mai, cei de la ISU au intervenit în aproape 60 de locuri, printre care trei spitale și două centre comerciale. Au devenit impracticabile viaductele Popa Șapcă și Gheorghe Lazăr, precum și pasajul Jiul.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat joi întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara: Aleea Pădurea Verde, Muzeul Satului, str. Lidia (p), Elevului (p), Calea Martirilor (p), Bd. L. Rebreanu (p), Ștefan Stâncă (p), Diaconu Coressi (p), Sepiei (p), orele 9 – 16; Bencecu de Sus (p), Bencecu de Jos, Satchinez (str.Crinului nr.14), Comloșul Mic, Comloșu Mare, Lunga, Sânnicolau

apă caldă

Fara apa calda

Colterm anunță că, pentru efectuarea unor lucrări de automatizare, va întrerupe joi, între orele 8 și 16, furnizarea apei calde joi la PT 26, 82 și 83. Vor fi afectaţi consumatorii care domiciliază în imobilele situate pe Calea Aradului (parțial), Calea Lipovei (parțial), Calea Torontalului (parțial), străzile Castanilor, Cânepei, Genezei, Hărniciei, Hebe, Herculane, Iederii, Inului,

Top