Aeroporturi si spitale moderne oriunde, dar nu la Timisoara

Spitale regionale la Cluj-Napoca, Iași și Craiova, dar și aeroporturi moderne la Cluj-Napoca și Iași – asta a promis, marți seară, la lansarea candidaturii sale la alegerile prezidențiale, premierul Victor Ponta. Evenimentul a avut loc la Craiova, Ponta venind la Sala Polivalentă direct de la Novaci, unde o viitură a făcut prăpăd în calea ei.

ponta

Premierul Victor Ponta, de această dată din postura de candidat al PSD la alegerile prezidențiale, a confirmat marți seară o declarație mai veche, făcută în luna februarie: Timișoara nu va avea spital regional din fonduri europene. Guvernul susține, în schimb, construirea unor unități sanitare moderne la Iași, Cluj-Napoca și Craiova. Dacă în luna aprilie, când Ponta a repetat care sunt orașele în care vor fi ridicate noi spitale, primarul Nicolae Robu mai spera că lucrurile nu sunt bătute în cuie, marți seară, premierul a lămurit chestiunea. Dincolo de anunțurile legate de deschiderea unor spitale închise pe vremea guvernării PDL, de cele referitoare la terminarea construirii a câteva sute de școli și la împărțeala celor peste 1.000 de microbuze școlare, Victor Ponta a spus că „sprijinim construirea unor spitale moderne la Iași, Cluj și, desigur, aici, la Craiova”. Anterior, șeful PSD vorbise și despre modernizarea aeroporturilor din Iași și Cluj-Napoca. La lansarea candidaturii sale la președinția România, eveniment petrecut la Craiova, au asistat și peste 80 de social-democrați din Timiș, printre care și Titu Bojin, liderul filialei.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

jignire a spus: (iulie 29th, 2014 at 20:46 )

CAND ROBU NU O SA MAI JIGNEASCA PSD si in PNL se vor trezi si cu mult curaj il vor opri pe tribunul ROBU! si il sfatui sa se potoleasca! pentru ca a uitat ca a ajuns PRIMAR CU SPRIJINUL PSD! Asteptam viitoarele alegeri sa vedem daca mai ajunge Primar cu sprijin pdl-pmp-ACL?

 
?? a spus: (iulie 29th, 2014 at 21:32 )

Votati Titu Bojin.

 
?? a spus: (iulie 29th, 2014 at 22:01 )

votati-l pe pupincuristul sef, Titu Bojin.

 
Leo di taio a spus: (iulie 30th, 2014 at 14:15 )

Cei vrei sa ceri de la un „lider ciocolatiu” si socru raspopit.Oltenii nu au suportat niciodata banatenii, vin in Banat sa scape de saracie si de foame.Ole , ola……………………..
SOLUTIA SIMPLA: KLAUS WERNER JOHANIS

 
Bobby a spus: (iulie 30th, 2014 at 19:33 )

Ce vreti de la un mincinos mongoloid ca Ponta? Atat poate, atat face. Minte in spume. Robu a primit raspunsul dorit, dar noi, timisorenii, ne-am lamurit mai demult care-i situatia reala: cotizam la bugetul de stat grupa mare, suntem locul 2 pe tara, dar de primit nu primim absolut nimic. Cred ca Banatul merita autonomia de care are nevoie. Sa nu mai dam bani la Bucurfesti ca si-asa nu primim nimic de-acolo. Se vede clar ca nu ne vor si ca rahatul de unire a fost o foarte mare greseala. Trebuie sa cerem clar autonomie economica si politica (parlament local), daca ne mai vor in cadrul Romaniei. Dar suntem oare in sare s-o obtinem? Sa-i fortam pe mitici sa ne dea ce vrem? Ma indoiesc. Numai uniti am reusi, dar lipsa de coeziune este prezenta peste tot in Romania.

 
drukerul a spus: (iulie 30th, 2014 at 19:36 )

ACPonta nu e Poliu

 
H. a spus: (iulie 31st, 2014 at 10:31 )

Cornel Samartinean – „Din păcate pentru Timişoara, construcţia unui spital regional a fost doar o promisiune din lungul şir de promisiuni deşarte ale Guvernului USL condus de Victor Ponta. Un guvern care a demonstrat cu prisosinţă faptul că nu cunoaşte un citat celebru: „Societăţile nu se guvernează bine decât dacă se suprapun două forţe: puterea şi inteligenţa” – Nicolae Titulescu”

 
Andrei a spus: (iulie 31st, 2014 at 10:32 )

Timisoara ramane fara Spital Regional daca Victor Ponta va fi ales Presedinte.
Declaratia Deputatului Cornel Samartinean din pacate se confirma.
Prezent la Craiova la lansarea candidaturii sale la Presedintia Romaniei, Victor Ponta a confirmat declaratia din 11 februarie 2014 din Plenul Camerei Deputatilor a deputatului de Timis Cornel Mircea Samartinean. La eveniment, Victor Ponta a spus ca sprijina constructia unor spitale moderne la Iasi, Cluj-Napoca si Craiova insa a uitat de Timisoara.

AICI INTEGRAL DECLARATIA POLITICA:
„Timişoara rămâne fără spital regional”

Ministrul sănătăţii, domnul Eugen Nicolăescu, a evitat în repetate rânduri să răspundă concret în privinţa momentului demarării construcţiei Institutului Regional de Oncologie din Timişoara, investiţie promisă de ani buni. După asigurările potrivit cărora realizarea Institutului Regional de Oncologie reprezintă un proiect prioritar al Ministerului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu afirmă ce se ştia deja că Ministerul Sănătăţii a alocat Direcţiei de Sănătate Publică Timiş suma de 850.000 de lei pentru realizarea documentaţiei tehnico-economice.

Ministerul Sănătăţii a găsit anul trecut resursele necesare pentru o astfel de investiţie la Iaşi, arătând că Institutul Oncologic de acolo este prioritatea zero şi precizând că pentru finalizarea şi punerea lui în funcţiune a prevăzut 17,9 milioane de lei. Faptul că Ministerul Sănătăţii a considerat Iaşiul ca prioritate este ciudat, din perspectiva numărului de bolnavi de cancer aflaţi în evidenţe. Conform Ministerului Sănătăţii, dacă la Iaşi sunt în evidenţe 9.537 de bolnavi de cancer, în Timiş, în momentul de faţă, sunt înregistraţi 15.873 de bolnavi de cancer.

Reamintesc domnului ministru Eugen Nicolăescu şi Ministerului Sănătăţii faptul că judeţul Timişul este pe locul doi în Regiunea Vest ca mortalitate cauzată de cancer. Realizarea unui Institut de Oncologie ar fi fost mai mult decât necesară în Timiş, unde apar anual peste 2.200 de cazuri noi de cancer, incidenţa anuală fiind de 335 de cazuri noi la 100.000 de locuitori. Tot în judeţul Timiş se înregistrează cea mai mare prevalenţă a cancerului din zona de vest – 25 la mia de locuitori, faţă de 24 în Caraş-Severin, 23 în Arad şi 17 în Hunedoara. Aceste argumente nu par să conteze.

În bugetul său, Ministerul Sănătăţii, a afirmat că: „pe lângă Centrele regionale Cluj Napoca, Bucureşti şi, în perspectiva anului 2013, Iaşi, în priorităţile investiţionale se regăseşte şi realizarea Institutului Regional de Oncologie Timişoara. În perspectiva anilor 2013 – 2016, pentru acest obiectiv nou de investiţii, după aprobarea acestuia potrivit competenţelor de aprobare, va fi necesară asigurarea fondurilor pentru derularea şi finalizarea acestuia.”

Mai departe, Ministerul Sănătăţii menţionează că documentaţia tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii Institutul Regional de Oncologie Timişoara se aprobă de către Guvern, având o valoare mai mare de 30 de milioane de lei şi că „la această dată, documentaţia tehnico-economică aferentă acestui obiectiv de investiţii se află în faza de obţinere a avizului Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe”. După aceea, se va promova, nu se ştie când, un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea aceloraşi indicatori tehnico-economici. Lucrurile rămân, însă, tot în aer. Ministerul Sănătăţii susţine că „se va putea cuprinde în programele de investiţii anuale ale Ministerului Sănătăţii obiectivul de investiţii Institutul Regional de Oncologie Timişoara, dar numai în condiţiile în care finanţarea poate fi asigurată integral, în limitele de cheltuieli stabilite sau strategiei fiscal-bugetare aprobate potrivit Legii responsabilităţii fiscal-bugetare”.

Conform unei declaraţii publice susţinute săptămâna trecută, Guvernul Ponta a afirmat că a împărţit pe domenii fondurile structurale şi de coeziune pe care România le va primi în exerciţiul financiar 2014-2020 al UE. Într-o şedinţă a Comitetului Interinstituţional pentru Acordul de Parteneriat 2014-2020, premierul Victor Ponta a dat primele detalii legate de proiectele spre care vor merge, în principiu, 22 miliarde de euro din fondurile structurale ale exerciţiului financiar 2014-2020. Proiectul documentului va fi trimis la Bruxelles, pentru aprobare, urmând ca împărţirea finală a banilor să fie stabilită prin Acordul de Parteneriat pentru atragerea fondurilor europene în 2014-2020.

Cei mai mulţi bani vor merge către infrastructura de transport şi mediu, care vor primi aproximativ nouă miliarde de euro. Pentru sănătate ar urma să fie alocată o sumă de 500 de milioane de euro, inclusiv pentru construcţia a trei spitale regionale, la Iaşi, Cluj şi Craiova. Timişoara a fost lăsată din nou pe dinafară. Nu e de mirare, având în vedere faptul că, în ultimii ani, judeţul Timişul a fost cvasiabsent din lista de investiţii finanţate de Guvernul USL. În concluzie, a devenit o certitudine faptul că demararea propriu-zisă a acestei investiţii nu va fi realizată în viitorul apropiat.

Sănătatea ar trebui să fie prioritatea numărul unu a politicilor publice, inclusiv a celor de protecţie socială, cu atât mai mult cu cât unul din partidele care formează alianţa USL aflată la guvernare, este un partid care se proclamă de orientare social-democrată.

Din păcate pentru Timişoara, construcţia unui spital regional a fost doar o promisiune din lungul şir de promisiuni deşarte ale Guvernului USL condus de Victor Ponta. Un guvern care a demonstrat cu prisosinţă faptul că nu cunoaşte un citat celebru: „Societăţile nu se guvernează bine decât dacă se suprapun două forţe: puterea şi inteligenţa” – Nicolae Titulescu.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Ripensia Timișoara

Ripensia, egal cu Daco-Getica, într-un joc terminat în inferioritate numerică

Ripensia a fost singura echipă timișoreană care a obținut punct în penultima etapă a Ligii a II-a, una în care s-a stabilit și ultima echipă retrogradată: Energeticianul. Galben-roșii au remizat pe teren propriu, cu Daco-Getica București, scor 1-1. Gazdele au jucat în a doua repriză cu un om în minus, Stoica fiind eliminat pentru cumul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ripensia, egal cu Daco-Getica, într-un joc terminat în inferioritate numerică

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Sorin Maxim, director general ADR Vest

Aflaţi cum puteţi accesa până la 200.000 de euro din fonduri europene

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a început seria seminariilor de informare cu privire la acordarea finanțările nerambursabile disponibile pentru microîntreprinderi din Regiunea Vest. Acestea beneficiază de noi oportunități de finanțare, în total fiind disponibile 10,7 milioane de euro în regiune. Sumele sunt oferite Axei prioritare 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aflaţi cum puteţi accesa până la 200.000 de euro din fonduri europene

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a început seria seminariilor de informare cu privire la acordarea finanțările nerambursabile disponibile pentru microîntreprinderi din Regiunea Vest. Acestea beneficiază de noi oportunități de finanțare, în total fiind disponibile 10,7 milioane de euro în regiune. Sumele sunt oferite Axei prioritare 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aflaţi cum puteţi accesa până la 200.000 de euro din fonduri europene
Bărcile trăsnite au pornit pe Bega, la Timișoara. O nouă ediție a concursului „Make it! Race it! Recycle it!”, organizat de EcoStuff România, a luat startul sâmbătă, 25 mai. Persoane îmbrăcate în tot felul de costumații sunt pe malul Begăi, alături de susținătorii lor mici și mari, iar bărcile au teme care mai de care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bărci trăsnite, în competiție pe Bega, conduse de supereroi, roboți și vikingi, Game of Thrones / FOTO
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com