Fisele de post ale functionarilor publici: secrete la Primaria Timisoara, publice la CJ Timis / FOTO

Primăria Timișoara consideră că fişele de post ale funcţionarilor publici sunt documente cu caracter secret și refuză să le facă publice. Cel puțin asta rezultă din corespondența purtată între PMT și Clubul Timişoara al Asociaţiei Pro Democraţia, care a solicitat, în acest an, fișele pentru purtătorul de cuvânt şi secretarul consiliului local, dar s-a lovit de un refuz categoric. Culmea este că, la CJ Timiș, fișa secretarului a fost făcută publică în două zile.

primaria timisoara

Povestea purtătorului de cuvânt al Primăriei Timișoara e simplă: Nicolae Robu a refuzat multă vreme să numească pe cineva în funcția respectivă, spunând că acoperă el și atribuțiunile acestuia, deși legea nu-i permite acest lucru. Pro Democraţia a cerut, pe 13 ianuarie, date legate de numele purtătorului de cuvânt şi fişa postului. Abia pe 19 februarie a primit informația că Alina Pintilie ocupă această funcție, însă ce este cu adevărat interesant e că dispoziția de numire în funcție este datată… 11 februarie, adică aproape o lună mai târziu de la solicitarea înaintată de Pro Democrația.

Asociaţia a insistat și, la începutul lunii martie, a formulat o reclamaţie administrativă, deoarece nu primise răspuns cu privire la persoana care era purtător de cuvânt pe 13 ianuarie și nici informaţii referitoare la fişa postului. Răspunsul primăriei: fișa postului nu poate fi făcută publică. În adresa primită de Pro Democrația și semnată de viceprimarul Dan Diaconu se precizează că aceasta face parte din dosarul profesional al funcţionarului public, care cuprinde atât date cu caracter personal, cât şi profesional, la care au acces doar „anumite persoane şi autorităţi sau instituţii publice”. Dacă le-ar face publice, susțin reprezentanții PMT, ar putea fi amendați. Consiliul Județean Timiș judecă însă cu altă unitate de măsură. La finele lunii martie, Asociaţia Pro Democraţia a solicitat atât PMT, cât și CJ o copie după fişa de post a secretarului instituției. „Județul” a furnizat informația în fix două zile, în timp ce „orașul” a refuzat din nou, cu aceleași argumente ca și în cazul purtătorului de cuvânt.

Invalid Displayed Gallery

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

ait-timisoara-danemarca_700x280

Administratie vezi arhiva Administratie

Cladiri nerenovate

Amenzi pentru proprietarii care nu-și întrețin clădirile din centru

Polițiștii locali au efectuat verificări și au luat măsuri atât pe raza întregului municipiu și în special în zona centrală în cazul asociațiilor de proprietari și proprietarilor de imobile care nu și-au îngrijit proprietățile.  Pentru zona centrală, în ultima săptămână, au fost aplicate 18 sancțiuni în cazul asociațiilor de proprietari și proprietarilor de imobile care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Amenzi pentru proprietarii care nu-și întrețin clădirile din centru
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Liberalii sunt pregatiti de noi alegeri

PNL Timiş vrea majoritatea în Consiliul Judeţean şi postul de primar în Lugoj

Odată numit cabinetul Orban, în PNL Timiş e armonie şi o atmosferă foarte bună. Preşedintele organizaţiei, Nicolae Robu, spune că planurile de viitor sunt mari, iar imediat după sărbători, filiala se apucă de campania electorală pentru locale. În forurile de conducere ale PNL Timiş atmosfera de bunăvoinţă şi înţelegere e prezentă permanent. Cel puţin asta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PNL Timiş vrea majoritatea în Consiliul Judeţean şi postul de primar în Lugoj
CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

black-sale_728X90

Social vezi arhiva Social