Țiriac Holding și spaniolii de la Goldale Real Estate s-ar putea alege, în cele din urmă, cu un proces cu Primăria Timișoara. Proprietarii vechiului abator al orașului îl tot duc cu vorba, din toamna anului trecut, pe viceprimarul Traian Stoia, promițând că reabilitează imobilul istoric. Fiindcă PMT a lăsat-o mai moale cu amenzile, lucrările s-au oprit și ele.
Țiriac Holding și firma spaniolă Goldale Real Estate, asociați în părți egale, au fost amendate, în toamna trecută, de primărie, cu 8.000 de lei, pentru că au lăsat în paragină clădirea declarată monument istoric. Reprezentanții acestora au obținut o nouă autorizație de construire pentru reabilitarea clădirilor și s-au apucat de igienizat zona. În luna martie, viceprimarul Traian Stoia se arăta optimist. „Se lucrează la gard. Au acum un contract cu o firmă de construcţii care a realizat în toamnă defrişările acelea masive de pomi şi tufărişuri care existau pe acel perimetru (…) Acum au un grafic (…) Sper că până în vară se termină. Nu mă interesează dacă au sau n-au bani să facă mall-ul, pe mine mă interesează să readucă la forma iniţială ceea ce s-a deteriorat în timp ce dânşii erau proprietari”, spunea Stoia.
La finele lunii iunie, același Stoia se declarat mulțumit de felul în care avansau lucrările și afirma chiar că pe locul fostului abator ar putea apărea niște terenuri de sport. Aproape două luni mai târziu, pentru că n-au mai luat nici amenzi de la primărie, proprietarii abatorului au lăsat-o moale cu lucrările. Acum, viceprimarul susține, din nou, că s-ar putea apela din nou la instanță pentru rezolvarea problemelor de la vechiul abator. „Lucrările au stagnat. La sfârşitul lunii iunie ne-am înţeles cu proprietarii că ar fi trebuit să fie gata. Am prelungit de comun acord până înspre toamnă, acum va trebui să trecem mai departe la ce spune legea şi luăm în calcul acţionarea în instanţă a proprietarilor (…) Nu s-au ţinut de promisiune, noi nu am mai trecut la represalii financiare şi oamenii s-au oprit”, a declarat Stoia. Abatorul a fost construit în anii 1904-1905, după planurile arhitectului László Székely, fiind unul dintre cele mai importante monumente istorice ale Timișoarei. Activitatea în abator a încetat în 1989, iar din 1992 clădirea a fost lăsată în paragină.
Comentarii prin facebook