Cum anulam clauzele abuzive din contractele de credit si leasing? (P)

Contractele de credit ale românilor conțin clauze abuzive care prevăd comisioane de risc, dobânzi fixe care se pot modifica, dobânzi variabile care au variat numai în sens crescător în timp ce EURIBOR / LIBOR scădeau, sau dobânzi variabile calculate după indici interni și netransparenți ai băncilor etc.

leasing

O clauză abuzivă este și dacă un comision de risc valutar este transformat în comision de administrare a creditului. Abuziv este și dacă dobânda se transformă din fixă în variabilă pe durata de derulare a creditului, fără a cere consimțământul clientului. Cu toate că mii de români au reclamat existența acestor clauze abuzive, iar instanțele au dispus irevocabil anularea și eliminarea lor din contractul de credit al reclamantului, clauzele abuzive continuă să fie menținute de bănci în contractele de credit care nu au fost supuse analizei instanței. Aceeași este și situatia contractelor de leasing. Profitând de buna-credință a utilizatorului, multe dintre firmele de leasing din România au inserat în conținutul contractelor clauze ilegale și abuzive. Știați că este ilegal să ți se ceară să plătesti rate de leasing în avans? Sau că nu este permisă alegerea societății de asigurare de către finanțator?

Pentru a informa și conștientiza toți actorii implicați în activitatea economică asupra consecințelor pecuniare grave ale unor astfel de contracte, precum și asupra drepturilor părților și a modalităților de realizare a unui echilibru contractual la încheierea și pe parcursul derulării acestora, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în colaborare cu Cabinetul de Avocatură SCPA Țundrea & Asociații, organizează în 25 septembrie, între orele 10 și 12, în Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din Piața Victoriei nr.3 (etaj I), conferința cu tema „Anularea clauzelor abuzive în contractele de credit și leasing”. Aceasta va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri. Firmele interesate sunt invitate să confirme participarea la numerele de telefon 0374-160.904, 0256-490.771, pe fax: 0374-160.959 sau pe e-mail.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Timişorenii vor putea vizita târgul de Crăciun din centrul Timişoarei începând cu data de 1 Decembrie. Ziua naţională a României va corespunde cu inaugurarea evenimentului special dedicat sărbătorilor de iarnă.  Târgul de Crăciun din Timişoara se va deschide oficial în data de 1 decembrie, marcând Ziua Naţională a României, a anunţat Primăria Timişoara. Şi în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Târgul de Crăciun din centrul Timişoarei se va deschide pe data de 1 Decembrie
Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș reia seria evenimentelor de promovare a turismului de iarnă în județ. Puteți merge la Târgul de Crăciun la Casa Ferch din Deta sau puteți urmări dansul străvechi al călușarilor și plimbări cu sania la Margina. Dar, pentru că prima dată omul se gîndește la… mâncare, ei bine,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce poate face un turist, iarna, în Timiș. Locuri de vizitat
Top