Locul lăsat liber în CJ Timiș de Sorin Cociobea este disputat acum între PSD și PNL. Deși ambele formațiuni au făcut cerere pentru acest post, situația rămâne în aer. Președintele Titu Bojin preferă să mai aștepte, ca să nu aibă parte de surprize neplăcute.
Sorin Cociobea a fost exclus din Consiliul Judeţean Timiş la finalul lunii aprilie, după ce s-a declarat independent și a spus că vrea să scape de „cancerul” de la PSD. Ales în CJ pe listele PDL, în 2012, Cociobea a trecut la social-democrați în toamna trecută, în perioada de valabilitate a „ordonanței traseiștilor”. Jumătate de an mai târziu, el a anunțat în plenul CJ că vrea să devină independent. A fost exclus apoi din PSD și, pentru că i s-a retras sprijinul politic, a fost dat afară și din CJ, prin votul colegilor. Cociobea a atacat în instanţă excluderea și acum așteaptă.
În CJ însă, lucrurile par să se precipite, după ce PNL a anunțat, prin vocea liderului de grup Marian Constantin Vasile, că va iniţia un proiect de hotărâre, în plenul următor, pentru numirea unui nou consilier. „Cred că legea e foarte clară. Se specifică faptul că următorul vine de pe lista partidului care a ocupat acest post în 2012. Venim cu o solicitare în clar pentru Balint Petrescu”, a declarat Vasile. În același timp, PSD a depus cerere pentru ca Filip Stancu să intre în CJ, de pe lista USL. Înaintea lui pe listă s-a aflat, în 2012, Vergina Popescu, de la PNL. Oricum, e foarte posibil ca eventuala validare a lui Filip Stancu să aibă nevoie de semnătura tuturor președinților partidelor aflate în alianță, deci și de… liberali! Titu Bojin nu pare însă dispus să ia o decizie în grabă, mai ales că instituția pe care o conduce a cerut și clarificări la București. „Am înţeles că Sorin Cociobea ne-a dat în instanţă. Ar fi culmea să mai promovăm unul şi să câştige Sorin procesul, să fim 37 de consilieri în loc de 36 (…) Dacă există acţiune în instanță, nu putem discuta pe cine primim”, a spus Bojin. „Cazul Cociobea” este atât de complicat pentru că Ordonanța 55, a „traseiștilor”, nu a prevăzut astfel de situații. Fostul consilier se judecă în două dosare cu CJ: într-unul a atacat decizia de excludere din consiliul judeţean, iar în al doilea cere suspendarea excluderii până la finalizarea primului proces.
Comentarii prin facebook