Robu: Sa critici viitoarea fantana muzicala este… descalificant si penibil!

Snobi și inculți: așa sunt cei care susțin că fântâna muzicală de pe Bega că ar fi kitsch! În plus, locuiesc într-un sat din Caraș-Severin, așa că n-ar trebui să-și dea cu părerea despre ce se întâmplă în Timișoara. Este concluzia la care a ajuns primarul Nicolae Robu, revoltat nevoie mare că proiectul său, care ar costa „numai 0,66% din bugetul local”, a fost criticat de un ONG.

Nicolae Robu primarul Timisoarei 01

Proiectul fântânii muzicale de pe Bega a iscat multă vâlvă în ultima vreme, mai ales după ce primăria a anunțat că este în căutarea unei firme care să întocmească studiul de fezabilitate. La începutul săptămânii, un ONG a cerut primăriei să organizeze consultări cu timișorenii, pentru a vedea dacă o astfel de fântână este, într-adevăr, oportună, având în vedere prețul estimat de două milioane de euro. Câteva zile mai târziu, 15 organizații, în principal ale studenților din Politehnică, au sărit în sprijinul proiectului, solicitând urgentarea acestuia și plusând chiar, spunând că ar fi nevoie de mai multe astfel de fântâni! Nu de alta, dar ar merita să avem și noi „fântâni ca la Barcelona”…

fantana

Primarul Nicolae Robu a reacționat și el vineri. „Când aud pe unii vorbind despre kitsch, îmi dau seama cât snobism trebuie să fie în acești oameni. Nu sunt alte culori decât cele care sunt și în fântânile din Barcelona. Celebrele fântâni din Barcelona sunt cu policromie, așa cum trebuie să fie, natura din jurul nostru este policromă… Este aceeași atitudine penibilă, descalificantă, ăștia sunt termenii, care a fost și vizavi de palmieri. În Paris pot să fie palmieri, în Timișoara în perioada interbelică au putut să fie palmieri, Timișoara are de atunci o stradă a Palmierilor, pentru că aici erau cele mai mari sere de palmieri din Europa Centrală și de Est. Dar unde nu este cultură, ce să pretinzi? Unde nu e cultură, se încearcă să se epateze”, a declarat edilul. Și nu s-a oprit aici. „ Ce mă miră pe mine este următorul lucru: apare un personaj despre care nu se știe ce a făcut în viața lui… Cel care a făcut Institutul de Dezvoltare Locală (Grațian Mihăilescu – n.r.) A auzit vreun timișorean de personajul cu numele respectiv? A făcut ceva în viața lui, ca să fie o voce cu autoritate? Este un institut cu sediul în Reșița, iar cetățeanul locuiește într-un sat din Caraș-Severin, dacă n-ați știut, și ne dă lecții despre ce să facem în Timișoara”, a mai spus Robu.

Deși social-democrații au anunțat, prin vocea lui Alfred Simonis, că nu sunt dispuși să voteze un astfel de proiect fără o dezbatere riguroasă, primarul nu pare să aibă emoții. „Suma de referinţă va fi stabilită prin SF. Două milioane de euro este o estimare apriorică în urma discuțiilor purtate. Este ridicol să ne plângem că două milioane dintr-un buget total de 300 de mil pe an cât are Timișoara este mult, iar în Arad să se voteze un proiect inspirat de la noi de cinci milioane de lei pe Mureș. 0,66% din buget înseamnă două milioane de euro! Eu mă aştept să voteze. Este o sumă mare raportat la persoane ca noi, dar discutăm aici despre un municipiu care are o forţă financiară”, a conchis Nicolae Robu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

Emil a spus: (iulie 25th, 2015 at 10:05 )

Snob și ignorant ești chiar dumneata, dle. Robu, ajuns într-o funcție efemeră (mandatul dumitale nu duyreaza decât 4 ani) și vrei să împânzești Bega cu aiurelile dumitale muzicale. Costul unei asemenea fântâni pe care vrei s-o bagi pe gâtul Timișorii este pe puțin 2 milioane de euro, bani pe care nu știu de unde-i poate scoate bugetul local. Apoi să declar, ritos, că nu va exista niciun fel de dezbatere pe acest subiect, că va fi cum vrei dumneata, este un ecou al unei epoci pe care o credeam demult apuse, când unul hotăra de sus, iar ceilalți trăgeau consecințele. În al doilea rând, Bega a fost canalizată de austrieci acum 200 de ani, ca râu navigabil. Traficul fluvial a dispărut între timp, dar au rămas sporturile nautice, cu care Timișoara se mândrește, râul și-a refăcut ecosistemul, după anii de poluare din cauza fabricilor care-și deversau dejecțiile chimice acolo. Acum vii dumneata, un primar detestat de aproape toată suflarea Timișorii, aflat la final de mandat (ultimul, sper) și vrei să ne impui modelele dumitale estecice, majoritatea niște kitschuri penibile (da, și palmierii aduși de dumneata sunt kitschioși, n-au ce căuta acolo) cu asemenea cheltuieli. Că numai 2 milioane de euro n-ar însemna mare lucru pentru Timișoara este un argument c el puțin rizibil. Apoi ne dai exemplul Aradului, care-și face fântâni pe Mureș, râu pe care nici nu poți face mare lucru. Și în al treilea rând, să ieși pe scenă și arunci cu insulte asupra tuturor celor care nu sunt de acord cu dumneata, este cel puțin scandalos. Să-ți amintești de atitudinea asta anul viitor, când vei veni să ne cerșești votul. Ei bine, n-o să ți-l dăm, dle. Robu.

Lae Baro$$anu a spus: (iulie 25th, 2015 at 11:34 )

Buey fraierilor care esteti chiar inculti, cum sa vi tu de la Resita sa-i dai sfaturi lu bossu bossilor din Bocsig? Cum? Ai tu valuare mea? Nu mai exista decenta si rusine, va sparg fatza buey penibililor si va calc cu mertanu, ‘reatzi voi a drequ de snobi.

saytok a spus: (iulie 25th, 2015 at 17:07 )

Ceacea Lae de la primarie … saracu’ de el … a stat prea mult cu capu’ gol* la soare …

* gol si la interior si pe exterior

Romonita Nicolae a spus: (iulie 25th, 2015 at 18:43 )

D.le Emil, aveti dreptate,acest individ care accidental ocupa functia de primar isi permite sa-i jigneasca pe cei care nu sunt de acord el.Da, pentru el ce conteaza 2 milioane de euro,nu are ce fase cu ei in Timisoara,orasul arata superb, acest lucru ne mai trebui si avem totul.In vasta-i cultura ce o are si normal sa ne faca inculti,snobi,nentelegatori cu el.Dar sa vedem ce a facut acest individ pana acum:nu a terminat sala de sport,nu a fost instare sa aduca un cent de la Cons.Europei,Piata Libertatii nu este gata nici acum,la fel nici o strada adiacenta;masinutele electrice nu circula,orasul e plin de balarii,pe statuia din parcul sentral cresc pomisori si nu a mai fost curatata de nu se stie de cand;stalpii de iluminat din Piata victorie si globurile electice murdare,dalele de pe corso sunt un pericol sa te impiedici si sa cazi,in geamurile primariei pana la alegerea acestui individ ca primar erau ghivece cu flori,acum acestea lipsesc;orasul este poluat ca urmare afaptului ca intre blocuri este pamantAcesta e orasul condus de „cultultul”primar

poli21 a spus: (iulie 25th, 2015 at 20:05 )

Eu nu sunt din CS. Am in spate cel putin 4 generatii de timisoreni cunoscute, atestate in cimitir. Asa ca imi pot permite sa il fac asa cum ne-a facut pe noi in toate felurile. Mitocania si schizofrenia acestui individ ajuns cineva intr-un oras pe care incearca sa il desfigureze depaseste granita patologicului. Daca nu este oprit la timp vom ajunge ca Timisoara sa fie o copie nereusita a bocsigului.

pif a spus: (iulie 25th, 2015 at 23:23 )

asta e mai mult Las Vegas decit Bocsig. facem Treasure Island cind aducem si vaporetto de citeva mil. €.

++ a spus: (iulie 25th, 2015 at 23:28 )

2 mil de € costa 3 bazine olimpice cu intretinere pe 5 ani. cind e vorba sa construim bazine de inot pentru copii si tineri judetul nu are forta financiara. are doar pentru timpenii din astea?

eu,eu, eu a spus: (iulie 25th, 2015 at 23:38 )

cu asta, imi pare rau nu pot fi de acord. punct, incult sau nu. eu nu cint Ceaicovsky la pian ca primarul nostru. dar sa recunostem ca Robu face al dracului de mult in comparatie cu fostul primar, Ciuhandru. care primar statea mai mult pe fundul sau si nu facea nimic, nici macar impotriva faptului ca Timisoara a fost ocupata de toti romii veniti de sub pamint.

anteconbega a spus: (iulie 26th, 2015 at 11:04 )

A existat o stradă Tiroleză, actuala Ciprian Porumbescu, dar care o fi fost strada Palmierilor? Era un banc, pardon: „S-au întlânit pe Corso doi ingineri cu un intelectual”. Să nu uităm meseria de bază a bocsidanului.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală

În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice pro-europene să constituie o coaliție stabilă și să formeze un guvern cu o majoritate parlamentară solidă. Potrivit Academiei de Advocacy, există trei mari priorităţi pentru ţara nostră în acest moment. “Este imperativ ca liderii politici să prioritizeze dialogul, să depășească...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara

Lotul pentru următorul sezon al campioanei naționalei de rugby se completează cu alți doi jucători din circuitul Stejarilor. Cele două transferuri se adăugă mutării făcute la începutul acestei săptămâni, când talonerul Tudor Butnariu s-a alăturat SCM USV Timișoara, la fel ca David Trăușan, care revine la Timișoara. „De data aceasta este vorba despre transferul a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara
isho.ro

Social vezi arhiva Social

Muzeul National al Banatului
No More Bad Gifts

Economic vezi arhiva Economic

E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO

Proiectul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara a ajuns într-un nou stadiu, piațeta din fața acesteia are acum o fântână arteziană finalizată. Aceasta a fost deja testată, oferă un spectacol de apă și lumini. CFR Infrastructură Timișoara a anunțat că fântâna arteziană amplasată în piațeta nou amenajată în fața Gării de Nord din orașul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Proiectul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara a ajuns într-un nou stadiu, piațeta din fața acesteia are acum o fântână arteziană finalizată. Aceasta a fost deja testată, oferă un spectacol de apă și lumini. CFR Infrastructură Timișoara a anunțat că fântâna arteziană amplasată în piațeta nou amenajată în fața Gării de Nord din orașul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO
Mult disputatul proiect al taxelor și impozitelor la nivel maxim permis de legislația fiscală, pentru anul 2025, a picat la limită în Consiliul Local Timișoara. Amendamentul primarului Dominic Fritz, prin care a propus reducerea impozitării clădirilor nerezidențiale, de la 1,9% la 1,8%, la care se adaugă reducerea de 10% pentru plata până în luna martie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul taxelor și impozitelor pe 2025 a picat la votul din Consiliul Local!
În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice pro-europene să constituie o coaliție stabilă și să formeze un guvern cu o majoritate parlamentară solidă. Potrivit Academiei de Advocacy, există trei mari priorităţi pentru ţara nostră în acest moment. “Este imperativ ca liderii politici să prioritizeze dialogul, să depășească...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală
Pe lângă Portalul Libertății, la 19 școli din oraș Primăria Timișoara a montat instalații luminoase care reprezintă semnul victoriei, deja consacrat ca identitate vizuală pentru Revoluție. De asemenea, continuă acțiunile speciale dedicate Revoluției, cu Gala Libertății în prim plan. Mâine, 20.12.2024, la 35 de ani de când Timișoara devenea primul oraș liber de comunism, Primăria...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pe fațadele a 19 școli din oraș e instalatsemnul victoriei, simbol al Revoluției
O discuție mai veche legată de spațiile educaționale din Timișoara și-a găsit rezolvare. În ședința de miercuri a Guvernului României, a fost aprobată trecerea din domeniul public al Municipiului Timișoara, în domeniul public al Statului și trecerea în administrarea Ministerului Educației, pentru Universitatea de Vest Timişoara în vederea mutării acolo a activității Facultatății de Educație...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest primește fostul Liceu Leonida din Timișoara pentru a găzdui acolo Facultatea de Educație Fizică și Sport și un campus de cercetare
Expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” se dovedește un succes de casă. Organizată de Muzeul Național de Artă Timișoara, a reușit să aducă, miercuri, 18 decembrie, o premieră pentru MNArT. 735 de elevi din toate colțurile țării, alături de studenți ai Facultății de Arte și Design din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziția “Luminile lui Caravaggio” a atras un număr record de elevi și studenți vizitatori într-o singură zi
Încă un pas înainte pe calea modernizării şi a inovaţiei. Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) marchează un pas important în dezvoltarea infrastructurii educaționale prin inaugurarea unui laborator de luminotehnică de ultimă generație. Realizat în parteneriat cu Power Electric SRL, investiția de 30.000 de euro oferă studenților acces la tehnologii avansate și un mediu de învățare modern,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT continuă să inoveze şi a inaugurat un laborator modern de luminotehnică
Astăzi, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind stabilirea impozitelor pentru anul viitor. Proiectul trebuia votat în urmă cu o săptămână, dar a fost retras, în ultima clipă de primarul Dominic Fritz. Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, totodată preşedinte al CJ Timiş, afirmă că majorarea impozitelor nu reprezintă garanţia unor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul “Impozitele si taxele mai mari reprezintă doar iluzia unor încasări mai mari”. Interviu cu Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş
Cum va schimba Inteligența Artificială business-urile și societățile în care trăim, avantajele României, la nivel global, în domeniul tehnologiei, ce urmează în 2025 în privința securității cibernetice, lecțiile învățate după perioada pandemiei sunt câteva dintre temele analizate de Ligia Ardelean, country manager al Atos România, la finalul unui an provocator pentru industria IT. Care au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ligia Ardelean, country manager Atos: „România are potențial să devină un hub regional pentru soluții IT sustenabile”
Top