Alte străzi de piatră spartă din Ciarda Roșie vor vedea pentru prima dată asfaltul. Poate chiar în 2018. Primăria Timișoara ar trebui să anunțe, în scurt timp, câștigătorul licitației pentru lucrarea de amenajare a zonei str.Grigore Antipa – str. Margaretelor. În 2014, în aceeași parte a orașului a început un alt șantier, care ar fi trebuit să fie gata în nouă luni, dar a durat peste un an și jumătate.
La doi ani de când a făcut studiul de fezabilitate, Primăria Timișoara se pregătește de un nou șantier în zona Ciarda Roșie. Este vorba despre asfaltarea unor străzi din piatră spartă, mai exact de zona str. Grigore Antipa – str. Margaretelor. „Nu există o delimitare a trotuarelor, partea carosabilă nefiind la aceelaşi nivel pe întreaga lăţime între fronturile clădite, iar în situaţia unor ploi străzile sunt circulabile în condiţii dificile. De asemenea, aceste străzi au un sistem rutier necorespunzător, incapabil să suporte chiar traficul uşor cu autoturisme, mai ales pe perioada de iarnă, când nu se poate realiza accesul autovehiculelor de colectare a deşeurilor menajere, precum şi a celorlalte autovehicule de interes general”, se preciza în referatul proiectului de HCL prin care a fost aprobat, în 2016, studiul de fezabilitate. Acum, PMT a scos la licitație „execuție lucrări aferente obiectivului de investiții Amenajare strada Grigore Antipa – Margaretelor”, la un preț estimat de 2,3 milioane de lei, cu tot cu TVA. Câștigătorul va fi anunțat în această lună.
În zona Ciarda Roșie, Primăria Timișoara a mai deschis un șantier cu cântec. În februarie 2014, a predat amplasamentul pentru amenajarea zonei str. Petuniei – str. Magnoliei, adică 1.620 metri de stradă. Lucrarea, care acoperea străzile Magnoliei, Orhideelor, Petuniei, Toporaşilor, Dafinului, Zambilelor şi intersecţia str. Magnoliei – Calea Buziașului, costa peste 4,3 milioane de lei, bani de la bugetul local, și ar fi trebuit să fie gata în nouă luni. Ea a fost câștigată la licitație de Bau Center Vest, firmă patronată de omul de afaceri Georgică Cornu, intrată între timp în insolvență. A durat peste un an și jumătate până când oamenii din zonă au putut să răzbească spre case fără să se afunde în noroi.
Comentarii prin facebook