Robu, inflexibil fata de situatia de la Teatrul German: Se aplica legea si cu asta basta!

Lucian Vărșăndan nu are nicio șansă, în condițiile actuale, să mai ocupe funcția de director al Teatrului German. Primarul Nicolae Robu nici nu vrea să audă de o eventuală opinie a altor specialiști și spune că respectă cu orice preț legea. Conform edilului, a fost declanșată procedura pentru organizarea concursului pe post. Între timp, drept de semnătură în teatru are tot un inginer mecanic.

Teatrul German a rămas fără director la începutul lunii noiembrie 2017, după ce, notat cu 9,88 la ultima evaluare și dându-i-se posibilitatea să prezinte un nou plan de management, Lucian Vărșăndan a aflat că nu mai poate ocupa această funcție. Primăria Timişoara nu a organizat etapa următoare prevăzută de lege, și anume analiza, de către o comisie de specialitate, a noului proiect. Asta, datorită modificărilor aduse OUG 189/2008. Din 2015, articolul 3 al acestui act normativ precizează că „managementul instituțiilor publice de cultură poate fi încredințat unei persoane fizice care îndeplinește cumulativ următoarele condiții (…) studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul de activitate al instituției”. Vărșăndan a fost bine mersi director al TGST până la finele lui 2017, pentru că aproape doi ani nu a sesizat nimeni că, având studii de Filologie și Drept, el ar putea să nu se încadreze în condițiile impuse de lege.

Pe 8 noiembrie, Ioan Boldurean, directorul adjunct al TGST, a fost delegat de primarul Nicolae Robu să exercite funcția de conducere la această instituție. Dr 17 ani director adjunct la TGST, Boldurean este absolvent al Facultății de Mecanic și, de-a lungul vremii, a fost director la societăți precum Avicola, Fabrica de Ciorapi sau Getax. Delegarea lui Boldurean a expirat pe 7 ianuarie și a fost prelungită de primarul Nicolae Robu. Edilul nu ia în considerare consultarea unor alți specialiști în lege, în afară de cei din PMT, și e cât se poate de categoric: Lucian Vărșăndan nu poate fi director la TGST. „Nu mai știu dacă pe trei luni sau pe șase luni (a prelungit delegarea – n.r.). Vom face concurs. Procedura de concurs este declanșată. Nu putem să facem altceva (…) Nu se studiază problema, legea e lege și se aplică. Nu se schimbă această poziție a mea nici prin rugăminți, nici prin presiunile nimănui. Nici nu mai vreau să discut subiectul. I-am propus lui Lucian Vărșăndan să-l numesc interimar până la concurs. Ce alt semn că nimeni nu are nimic cu el mai vrea cineva? Nu vrea să se conformeze, se aplică legea și cu asta basta”, a declarat, pentru deBanat.ro, primarul Timișoarei.

O altă instituție de cultură din Timișoara are, totuși, un director cu studii care nu sunt exact în aceeași specialitate. Vorbim de Muzeul de Artă, aflat în subordinea CJ Timiș, al cărui director este istoricul Victor Neumann. Întrebat cum de acolo este permisă o astfel de situație, Robu spune sec că el respectă legea. „E problema fiecăruia cum respectă legea. Eu respect legea cu sfințenie. În momentul în care mi s-a adus textul de lege și l-am citit eu însumi, mi-am dat seama că trebuie organizat concurs în conformitate cu prevederile legii. Punct. (…) Corect prin prisma legii este ceea ce am făcut noi. Am stopat atribuirea unui nou mandat prin acel mecanism, pe motiv că nu sunt întrunite condițiile legale actuale. Punct. Dacă alții nu respectă legea, e treaba lor”, susține edilul. Conform acestuia, situația lui Vărșăndan a fost analizată în urma unei sesizări. „În cazul lui Lucian Vărșăndan nu s-a știut la acel moment. Sesizarea că s-a schimbat legea a venit târziu. Nu știu cine este cel care a făcut sesizarea, mie mi-a sesizat situația Rodica Aurelian, șefa Serviciului Resurse Umane. Nu asta este important, important este dacă e corect sau nu prin prisma legii”, a conchis primarul. Altfel spus, extrem de competenta șefă a Serviciului Resurse Umane al PMT, Rodica Aurelian, a avut nevoie de doi ani ca să-și dea seama că s-a schimbat o lege.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

c_22 a spus: (ianuarie 15th, 2018 at 11:46 )

cacatul asta de om incalca legea de 3 ori inainte sa fie sters la fund dimineata si vorbeste despre respectarea cu sfintenie a legii.

 
++ a spus: (ianuarie 15th, 2018 at 14:40 )

ce va plingeti ca-i inginer mecanic cel cu dreptul la semnatura? putea fi si inginer forestier sau inginer agronom, era mai bine?

 
Costel a spus: (ianuarie 15th, 2018 at 19:58 )

@++, nu e vorba despre dreptul de semnatura, ci si de intelegerea actului teatral, mai ales ca vorbim despre Teatrul german! Deci fostul director nu poate fi numit (dupa ce a predat proiectul managerial), dar il putem numi (cu delegatie) pe adjunct? E de noaptea mintii!!!!

 
anteconbega a spus: (ianuarie 16th, 2018 at 08:39 )

Adică, prin numirea lui Neumann la Muzeul de Artă s-a cam încălcat legea sau chiar s-a încălcat? Spusele lui Robu sună ca un avertisment ajutător pentru dl preşedinte Dobra. Dacă Neumann a făcut istoria artei e una, dar dacă a făcut istorie contemporană sau modernă e cu totul altceva? Bravo, nea Robu, eşti bun la sufletl

 
mara marin a spus: (ianuarie 16th, 2018 at 21:15 )

Nu vedeti ce ineptii depiteaza Domnul primar LEX-PARALEX ? Dupa ce ca dumnealui si sfatuitoarea de taina Aurelian sunt out in materie de legi, se mai erijeaja si in judecatorii neamului, emitand verdicte irevocabile cu pretentii de certitudini, fara o minima consultare a celor care se pricep mai bine decat ei in ale dreptului meandre.
Hala primar, halal, administratie publica ! Sa te vedem Domnule primar pe unde scoti camasa , daca instanta va demonstra cat esti de (ne) priceput !!
Dupa cat te stim de pervers si de jonglerist, o sa spui „asta e !”, dupa cum spui in prezent, ca nu mai stii cine ti-a soptit la ureche, despre studiile „neconforme” ale unui om de elita ! Rusine sa-ti fie !!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

centură

Centura de Sud a Timișoarei a primit un nou termen în instanță

Procesul Centurii de Sud are, în sfârșit, un nou termen. Și un alt complet de judecată. Tot la Curtea de Apel București, unde se blocase la finele lunii septembrie. Licitația pentru centură este încheiată în luna februarie și, de atunci, rezultatul se „plimbă” prin instanțe.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Centura de Sud a Timișoarei a primit un nou termen în instanță

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

N-a durat o săptămână de când distribuitorul de gaz care acoperă zona Deta comunica Prefecturii Timiș că nu vor mai fi probleme. Acum, că urmează o răcire a vremii, locuitorii din Deta au rămas din nou fără gaz. Luni are loc o nouă întâlnire la Ministerul Energiei. UPDATE: OMV Petrom este dispusă să rezolve problema în această iarnă.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mii de oameni din Timiș au rămas fără gaz, când vremea de afară se răcește. Intervine OMV
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top