Puțin peste 88.000 de euro. Atât va plăti Primăria Timișoara către o firmă din Brașov care va face proiectul pentru refacerea pavajului din Piața Victoriei. Vom afla cât costă lucrarea și ce fel de materiale vor fi folosite abia în a doua jumătate a anului, astfel că e aproape imposibil ca șantierul să înceapă mai devreme de primăvara lui 2019.
Reabilitarea Pieței Victoriei este una dintre prioritățile actualei administrații, mai ales în vederea anului 2021, în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. În noiembrie 2017, primăria a lansat licitația pentru „servicii de elaborare documentație de avizare a lucrărilor de intervenții, inclusiv documentație topografică, dacă este cazul, studiu topografic, studiu geotehnic, avize/acorduri conform certificat de urbanism, studiu istorico-arhitectural de fundamentare și evaluare arheologică teoretică și servicii de elaborare proiect pentru autorizare execuție lucrări de construire”. PMT era dispusă să plătească până la 642.000 lei, sumă cu tot cu TVA. Câștigătorul licitațieia a fost anunțat abia acum. Este vorba despre Stigma Building Management SBM SRL, din Brașov, care va primi pentru acest proiect extrem de important pentru Timișoara exact 410.193 lei.
Tot pavajul este foarte distrus. Tot pavajul va fi schimbat cu piatră naturală, dar vom păstra desenul. Este foarte frumos ca desen, vreau să îl respectăm, dar nu este cu piatră de valoare. O să transformăm Piața Victoriei cât putem de repede, va fi o prioritate, repet, păstrând aspectul natural.
Primarul Timișoarei, despre Piața Victoriei
Conform contractului, firma din Brașov se obligă să întocmească și să predea documentația în cel mult 120 zile de la data menționată în ordinul de începere a serviciul. Vor fi două etape. Prima vizează „documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, inclusiv documentație topografică (dacă este cazul), studiu topografic, studiu geotehnic, avize / acorduri confrom certificat de urbanism, studiu istorico-arhitectural de fundamentare și evaluare arheologică teoretică”, care va fi predată în termen de 60 de zile. A doua etapă se referă la „proiectul pentru autorizare execuție lucrări de construire (PAC) inclusiv obținerea autorizației de construire + proiect de organizare a execuției lucrărilor + proiect tehnic de execuție, inclusiv detalii de execuție și caiet de sarcini, plan SSM și deviz martor”, care va ajunge la beneficiar în 60 de zile după aprobarea indicatorilor tehnico-economici, de către CL Timișoara.
Primăria a lansat, în februarie, și o licitație pentru servicii de verificare tehnică de calitate a obiectivului „Reabilitare Piața Victoriei” , faza DALI + PT. Câștigătorul nu va fi anunțat însă mai devreme de 15 august, urmând ca oricine câștigă licitația să aibă la dispoziție 14 zile pentru a verifica proiectul. Teoretic, șansele ca șantierul să înceapă în acest an tind spre zero, pentru că execuția nu va fi scoasă la licitație înainte de verificarea documentației, adică nu înainte de luna septembrie 2018.
Comentarii prin facebook