Incredibil: Rodica Aurelian a contestat concursul de angajare la care a participat Romanița Jumanca! Pe care tot ea l-a organizat

Primăria Timișoara este, din nou, scena unor întâmplări absurde. Așa se întâmplă când organizezi un concurs, care n-are rezultatele scontate, iar apoi îl contești la forul superior! Rodica Aurelian, șefa Serviciului de Resurse Umane al PMT, a reclamat la Agenția Națională a Funcționarilor Publici modul în care s-a desfășurat concursul de angajare la care a participat șefa Organizației PSD Timiș, care a căzut examenul. Aurelian este cea care a organizat concursul.

Primăria Timișoara, prin Serviciul de Resurse Umane, a organizat, pe 17 mai, proba scrisă a unui concurs de angajare la care au trecut de proba dosarului câteva zeci de persoane. Printre posturile pentru care se căutau oameni se numărau și unele de la Serviciul Reglementare Monitorizare Proiecte și Ameliorare Mediu, iar printre cei interesați de ele s-a aflat și șefa Organizației de Femei a PSD Timiș, Romanița Jumanca. Aceasta viza un post de consilier I principal. Rezultatele ar fi trebuit afișate, conform legii, până pe 22 mai, urmând ca în 24 mai să aibă loc interviul. Și… rezultatele au fost afișate pe 22 mai, însă nu și cele de la Serviciul Reglementare Monitorizare Proiecte și Ameliorare Mediu. Acestea au apărut doar pe 24 mai, la ora 15, cu un ceas înainte de interviu. Doar trei candidați reușiseră să obțină punctajul care să le permită să treacă la proba următoare. Printre ei, nu și Romanița Jumanca, în dreptul căreia au fost trecute doar 8,66 puncte, în condițiile în care minimul necesar era de 50 de puncte.

Încă de atunci, s-a speculat că Rodica Aurelian, șefa Serviciului Resurse Umane al Primăriei Timișoara, ar căuta motive pentru anularea concursului, invocând vicii de procedură. Zvonurile aveau un temei cât se poate de serios, pentru că, spun sursele noastre din primărie, pe 23 mai, deci cu o zi înainte de afișarea rezultatelor probei cu cântec, Aurelian a… sesizat Agenția Națională a Funcționarilor Publici, reclamând nereguli în desfășurarea concursului! Vă reamintim, concursul este organizat de Serviciul de Resurse Umane al PMT! Reacția ANFP a fost extrem de promptă și, pe 24 mai, menționează aceleași surse din PMT, directorul agenției, Vasile Felix Cozma, trimite, către primarul Nicolae Robu, membrii comisiei de concurs, directorului Direcției de Mediu a PMT, Adrian Bere, șefului de serviciu Alexandru Ghiulai și consilierului Carmen Gabriela Simion, de la Prefectura Timiș, o solicitare de clarificare. Sub semnătură, șeful ANFP spune că Rodica Aurelian este cea care a sesizat neregulile de la acest concurs. Iată ce scrie Vasile Felix Cozma:

„Prin adresa nr. 7271 din data de 23 mai 2018, înregistrată la ANFP (…), Rodica Aurelian, șef SRU în PMT, a sesizat, în temeiul art. 73, al. 1, din HG 611/2008, că membrii comisiei de concurs nu au formulat propuneri privind subiectele de concurs, seturile de subiecte fiind stabilite de către alte persoane. Potrivit celor menționate în cuprinsul adresei de mai sus, baremul de corectare a probei scrise nu a fost întocmit și comunicat de către membrii comisiei de concurs, cu precizarea că la corectarea lucrărilor și notarea probei scrise au participat alte persoane. Totodată, s-a supus atenției că până la data de 22 mai, nu au fost afișate rezultele probei scrise a concursului, în condițiile în care acestea nu au fost comunicate de către membrii comisiei de concurs.

Pe site-ul PMT (…) nu s-au regăsit rezultatele probei scrise a concursului organizat pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție vacante mai sus menționate. În vederea analizei incidenței art. 22, alin. 1, litera j, și art. 22, litera a, din Legea 188/1999, în temeiul art. 22, alin. 1, literele c și j, din același act normativ, și al art. 73, alin. 1, din HG 611/2008, solicităm să dispuneți comunicarea cu celeritate, de către fiecare dintre membrii desemnați în comisia de concurs a unui punct de vedere raportat la cele sesizate, precum și informații privind stadiul desfășurării concursului, cu anexarea actului administrativ de constituire a comisiei de concurs, cu eventuale modificări și completări. Totodată solicităm să ne comunicați dacă au fost întocmite propunerile de subiecte de către membrii comisiei de concurs și să ne transmiteți varianta de subiecte extrasă la proba scrisă a concursului și baremul de corectare aferent, precum și fișele individuale ale membrilor comisiei de concurs”.

Să rezumăm. Rodica Aurelian, care conduce Serviciul de Resurse Umane al PMT, structura care organizează concursurile de angajare, reclamă ilegalități la un astfel de concurs! Întâmplător, este un concurs cu cântec, la bursa zvonurile speculându-se că eventuala angajare a Romaniței Jumanca i-ar fi deschis acesteia calea spre numirea în postul de prefect de Timiș. Să mai spunem că, susțin sursele noastre din primărie, nu toți dintre cei cărora le era adresată solicitarea de clarificare din partea ANFP au și văzut documentul.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

Dan a spus: (mai 31st, 2018 at 11:59 )

Se deosebește Timișoara cu ceva de București.?

 
Anubis a spus: (mai 31st, 2018 at 12:05 )

Meritocratie in primaria Timisoara, meritocratie de tip liberal! As da un rinichi sa va vad la puscarie.

 
gigica a spus: (mai 31st, 2018 at 12:20 )

Voi de ce credeti ca si de echipa de fotbal s-a ales praful.Peste tot oameni incompetenti numiti de Robu.

 
anteconbega a spus: (mai 31st, 2018 at 12:44 )

Asta e un caz penal? Un autodenunţ al Rodicăi Aurelia? Să fie primit.

 
drucker a spus: (mai 31st, 2018 at 14:47 )

Cum plm ?
Proasta aia organizeaza concursul prin serviciul pe care il conduce si apoi tot ea il contesta ?!?
Oamenii astia au kkt in cap .
Ne indepartam incet dar sigur de Viena si ne apropiem de Teleorman , Dambovita sau Ilfov.

 
LaeBobu a spus: (mai 31st, 2018 at 14:48 )

Ce autodenunț anteconbega? Când vine vorba de Primărie Timișoara … DNA doarme, iar somnul e profund.

 
Radu Moraru a spus: (mai 31st, 2018 at 15:19 )

Intrebare: Rodica Aurelian in a cui echipa joaca? A PSD-ului sau a PNL-ului. Sau ea e cu USL-ul?
P.S. Pentru anteconbega: nu-i asa ca (virgula), cu Freddy la primarie nu s-ar intampla astfel de lucruri?

 
drucker a spus: (mai 31st, 2018 at 19:16 )

Care Freddy ?
Freddy Mercury sau Freddy Krueger ?
Sa fim seriosi !

 
anteconbega a spus: (iunie 2nd, 2018 at 11:05 )

Dle Lae Robu, nu vă contrazic! Eu am întrebat, nu am dat cu parul! PRT are Corp de control, are un Dorel (Cojan), are jurişti căcălău, toţi oameni vigilenţi şi capabili! Nici nu e nevoie de DNA.
Dle Radu Moraru, întrebarea D-voastră e cu tâlc. Aveţi dreptate: cu Freddy Austerlitz la Primărie altfel ar sta lucurile: ALDERobu ar cânta rock la balalaică, iar Freddy ar dansa step de stepă, studiat cu Stepan Stepanovici Stepin la Bocsig.! Păcat că unul dintre ei nu mai e…
Dle Drucker, răspuns valabil şi pentru D-voastră: Freddy Austerlitz. Serios.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Aeroportul International Timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

PSD a încercat să-l schimbe pe Marilen Pirtea din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților

În Biroul Permanent al Camerei Deputaților s-a propus revocarea din funcție a nu mai puțin de trei vicepreședinți ai acestui for. Printre aceștia s-a numărat și deputatul PNL de Timiș Marilen Pirtea, unul dintre artizanii @puciului@ anti-Dragnea de săptămâna trecută.
Citeşte tot articolul Citeste articolul PSD a încercat să-l schimbe pe Marilen Pirtea din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră