Robu îi face trotsky-iști pe USR-iștii care strâng în centrul Timișoarei semnături contra penalilor. Sute de reacții împotriva lui

Senatorul USR Nicu Fălcoi a primit, duminică, un avertisment din partea Poliției Locale, după ce l-a întrebat pe primarul Nicolae Robu dacă nu vrea să semneze listele pentru campania „Fără penali în funcții publice”. Edilul a răbufnit apoi pe Facebook și i-a făcut „trotsky-iști” pe USR-iști. A primit, în schimb, sute de comentarii negative. UPDATE: Robu a șters postarea, apoi a repus-o.

USR Timiș a continuat, și la acest sfârșit de săptămână, strângerea de semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”. Mai mulți membri ai partidului s-au plimbat, ca și în săptămânile trecute, pe strada Alba Iulia, întrebând trecătorii dacă doresc să susțină această inițiativă. Sunt peste 10.000 de semnături strânse la Timișoara. Duminică, 20 mai, senatorul Nicu Fălcoi l-a întrebat și pe primarul Nicolae Robu, aflat la plimbare pe strada Alba Iulia, alături de soție și vegheat de la distanță de niște polițiști locali, dacă nu vrea să se alăture campaniei. Ce-a urmat? Un avertisment de la Poliția Locală pentru cetățeanul Nicu Fălcoi, după zeci de minute de căutare a unui cadru legal, și o postare a edilului șef al Timișoarei, în numele legalității, al respectului și al bunului simț, în care cei de la USR sunt făcuți „trotsky-iști”.

„Cât tupeu trebuie să ai, pentru a pretinde că militezi pentru legalitate, pentru stat de drept, împotriva penalilor etc, iar tu să încalci cu nonșalanță legile și regulile locale, inclusiv normele de bun simț, până la urmă! Astăzi, mă plimbam, cum fac frecvent, prin superba și vasta noastră zonă de promenadă, cum fac zilnic mii și mii de timișoreni. Venind din Piața Libertății spre Piața Victoriei, la ieșirea spre aceasta de pe str. Alba Iulia, am fost agasat, ca atâția alți timișoreni și vizitatori ai Timișoarei, de un grup de indivizi care, întru sfidarea regulilor locale și a aprobării derivate din acestea acordată de Comisia de Ordine Publică, strângeau semnături! Nu contează cine erau -nu vreau să le fac notorietate nominalizându-i!-, nu contează pt ce strângeau semnături, contează doar că aceste personaje cu conduită de trotsky-iști se pretind luptători pt legalitate, iar ei sfidează legea și nu nedându-și seama ce fac, ci, mai grav, considerând că legea e pt alții, nu pt ei! Știți care e paradoxul, oameni buni? Paradoxul este că acești indivizi care n-au nimic în comun cu valorile dreptei, dimpotrivă, sunt pur și simplu trotsky-iști, au electorat de dreapta – cetățeni de calitate, dezamăgiți, disperați de ce-au văzut pe scena politică de ani și ani -, electorat care le-a dat votul cu ochii închiși, ca cec în alb! Nu mai repetați această greșeală, stimați confrați de dreapta! Nu mai dați nimănui vot în alb!”, a notat Robu, pe Facebook.

Replica lui Nicu Fălcoi a venit tot pe rețeaua de socializare. „Am fost și azi, alături de colegii din echipa USR Timiș, la adunat semnături în cadrul campaniei «Fără penali în funcții publice». Pe stradă, în apropierea zonei centrale, ne-am întâlnit și cu primarul Timișoarei și l-am invitat și pe domnul Robu să semneze. Numai că, supărat nevoie mare, acesta nu doar că ne-a refuzat cu vehemență, ci a și dat dispoziție agenților de la Poliția Locală să ne dea un avertisment. Drept pentru care polițiștii au fost nevoiți să se conformeze, chiar dacă pentru asta au trebuit să caute preț de-un ceas și ceva un argument juridic. Ce-au găsit puteți vedea în imaginile de mai jos. Procesul verbal pe care l-au întocmit menționează că nu am respectat perimetrul de desfășurare al adunărilor publice prevăzut în avizul ce ne-a fost eliberat în data de 15.03.2018 de către Comisia de Avizare a Adunărilor Publice și că aș fi strâns semnături pe strada Alba Iulia, în fața Centrului Turistic al Primăriei Timișoara, nerespectând în acest mod prevederile mai sus menționate (…) Ce pot spune, cu imens regret, e faptul că astfel de reacții și atitudini nu doar că nu fac cinste unui oraș cum e Timișoara, ci sunt o imensă rușine pentru o persoană care se pretinde a fi un exponent al spiritului liberal. Și care nu numai că n-a semnat o inițiativă cetățenească extrem de necesară igienizării mediului politice din România, ci a și dat ordin să fie sancționați cei care strâng semnături pentru materializarea acesteia. Jenant, domnule primar, jenat!”, a notat senatorul.

Pe pagina primarului Robu au început însă să curgă comentariile și acestea nu sunt decât într-o mică proporție favorabile acestuia. Iată câteva exemple:

 • Vai, dar ce sensibil sunteți, dom’ primar… Și cum anume v-au agresat trotsky-iștii? V-au dat cu listele în cap, v-au împuns cu pixurile? Este inadmisibil așa ceva… Faceți, dom’ne, plângere penală la poliție! Nu lăsați, dom’ne, trotsky-iștii să-și bată joc de dumneavoastră!
 • Bine că aia de agasau de zece ani trecătorii ca să-i facă fotomodele nu au deranjat pe nimeni. Bine că a trebuit Brâncovan să atragă atenția ca să se facă ceva și să dispară ăia. Ăștia care strâng semnături să dispară mafia din instituții îl deranjează pe primarul ales pe listele USL. PSD + PNL = ❤
 • Frumos era să semnați inițiativa nu să vă comportați ca un vătaf pe moșie. Eu unul sunt de părere că ar trebui să vă apucați de muzică și să lăsați politica.
 • Dacă distinșii concetățeni care strângeau semnături au încălcat o lege locală atunci ar fi trebuit amendați, dacă nu, ieșirea dumneavoastră vă discreditează. Pentru libertate s-a murit în orașul nostru, iar textul de mai sus scris de dumneavoastră este cât se poate de grav, sună a dictatura și îmi lasă un gust amar.
 • Păi și ei n-aveau voie să se plimbe prin superba și vasta noastră zonă de promenadă? Chiar nu înțeleg ce v-a deranjat, că bănuiesc că nu v-au hărțuit să semnați; cel mult v-au pus o întrebare, mă gândesc. Și dacă v-au deranjat și au încălcat vreo regulă, puteați să le atrageți atenția și să le ziceți unde au voie să-și strângă semnăturile, nu să trimiteți poliția peste ei, ca și cum ar fi niște infractori. Mi se pare că dați dovadă de aroganță fără rost prin ceea ce ați făcut.
 • Eu sunt din alt oraș și vreau să vă întreb, poate trec prin Timișoara: unde sunt țarcurile… pardon… locurile special amenajate în care poți să strângi semnături în orașul pe care îl conduceți? Ca să știu să merg să semnez că știu că vă enervează asta. Mulțumesc!
 • Strângeau semnături! Fantastic, ce tupeu, cum își permiteau ei să strângă semnături în centrul Timișoarei? Cine le-a dat lor hârtie și pixuri? Se cheamă civism, ceva de care PNL-ul e complet străin.

Unul dintre cei care i-au comentat primarului Robu este Viorel Coifan, actual consilier județean, fost președinte de consiliu județean, fost deputat și fost președinte al PNL Timiș. „Trotsky – creatorul Armatei Roșii – a fost favoritul lui Lenin la conducerea PCUS(b) și rivalul lui Stalin. A fi trotskist înseamnă a fi împotriva lui Stalin. Ceea ce, până la urmă, nu-i rău!”, a notat, hâtru, Coifan. Iar Robu i-a răspuns imediat: „Domnule vechi liberal, nu vă faceți de râs! Vă știam în fel și chip, nu și trotsky-ist!”. Coifan i-a replicat elegant că n-a făcut decât să explice termenyl „trotskist”.

Ar mai fi de spus că primarul Nicolae Robu invocă, în sprijinul postării sale, o decizie a Comisiei de ordine publică din PMT, care interzicea, în aprilie 2016, strângerea, de către partidele politice, de semnături în sprijinul oricăror inițiative, în centrul istoric al orașului. În octombrie același an, primăria anunța că „pentru a nu crea partidelor dovedite fără suport cetățenesc posibilitatea de a pune numărul mic de semnături pe care le obțin din partea cetățenilor pe seama restricțiilor instituite pentru asigurarea dreptului cetățenilor de a-și petrece neagasați / neperturbați, timpul liber în zonele de promenadă / loisir ale orașului, ridicăm aceste restricții în mod punctual pentru strângerea de semnături pentru alegerile parlamentare, până la încheierea termenului de depunere oficială a respectivelor semnături, lăsând la latitudinea cetățenilor să-i aprecieze pe cei ce îi agasează / perturbă”. Altfel, listele pentru „Fără penali în funcții publice” au fost semnate și de unii liberali, unii făcând acest lucru chiar duminica trecută, în timpul protestului #rezist.

UPDATE: În jurul orei 2, după ce postarea sa adunase aproape 700 de comentarii, majoritatea negative, primarul Nicolae Robu a decis s-o șteargă. A repostat-o ulterior, însă rezultatul este același. Iată ce îi scriu oamenii:

 • Dle primar, e luni, ora 08:40 și dvs în loc sa munciti, dvs stați pe Facebook și ștergeți comentarii. Nu de asta v-am votat.
 • Nu pot să cred că din nou îmi ștergeți comentariul. V-am pus o întrebare decentă și dumneavoastră, chiar mai rău decât cei de pe pagina lui Liviu Dragnea, mi-ați șters comentariul. Dacă înainte puteam spune că vă tolerez, acum vă resping cu desăvârșire și mă voi implica în orice demers pentru ca dumneavoastră să fiți dat jos din funcția de primar al acestui oraș, funcție care vă depășește
 • Sunt dezamăgiți exact de acest tip de reacție din partea primarului lor. Cerșetorii care te abordează pe străzile orașului și în intersecții nu sunt o problemă, nu? Dar cei care strâng semnături pentru o cauză dreapta, cu aceia avem o problemă.
 • Poate menționați dacă sunteți atat de indignat și legile pe care acești oameni le încalcă? Atitudinea dvs nu e demnă de un oraș precum Timișoara, aduce mai degrabă a atitudine de boier pe moșie, Iar PNL-ul ăla din care faceți parte pare mai degrabă PSD.
 • Faceți un poll pentru a vedea părerile oamenilor care vă urmăresc. Veți fi surprins că cei care de obicei vă susțin, acum sunt indignați de atitudinea dumneavoastră. Dar puteți oricând să reveniți cu un mesaj de genul „Am greșit, voi semna și eu pentru inițativă”.
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

Mada a spus: (mai 20th, 2018 at 22:59 )

Procesul verbal amendeaza un senator USR, pe un temei legal inexistent, ca a organizat o adunare publica fara aprobare; dar 4 oameni care strang semnaturi, un senator care sta de vorba cu alegatorii, sunt o „adunare publica”?
S-a dat cumva legea martiala, ca n-avem voie sa mergem pe strada in grupuri mai mari de 2 persoane si nu stiu eu?
Deci, care va simtiti „trotsky-isti”, toti cei care nu apreciati ca la timisoara, primarul se da de partea PSD-ului, veniti la cortul de langa magazinul Bega, orele 18-20, sa semnati pentru Fara penali in functii publice!

£a€ Baro$$anu a spus: (mai 20th, 2018 at 23:44 )

Buey lache fraeri și troțkişti, vedeți ce comentați ca Vasile are scula noua de spart gheața.

Mada a spus: (mai 21st, 2018 at 08:02 )

Primarul, nemultumit de sutele de comentarii primite, si-a sters postarea si a plasat-o din nouș noroc cu voi, deBanat, ca ati salvat unele dintre ele.

£a€ Futo$$anu a spus: (mai 21st, 2018 at 09:38 )

Dispari in morztzii mattii de handikapat!

Sebastian a spus: (mai 21st, 2018 at 09:55 )

Oh, draga mea Timișoară, cum de ai ajuns pe mâna unui astfel de specimen. L-am avut profesor la Politehnică, slab, patetic, prost pregătit, fără har, ranchiunos. Acum e primar. O Dăncilă de Timișoara :((((

Miha a spus: (mai 21st, 2018 at 10:23 )

De ce, domnule primar, de ce? V-am votat pentru ca pareati un om onest, democrat si ce ati facut, de ce v-ati schimbat intr-un autocrat? Ca votanta a dvs am dreptul sa stiu, sa aflu de ce ne mintiti acum? Ce s-a intamplat cu dvs?

Augustus a spus: (mai 21st, 2018 at 10:37 )

Repertoriul PNL Timis:

– Trăiască Partidul National Liberal, în frunte cu presedintele, tovarăşul Nicolae Robu!
– Epoca Nicolae Robu – epoca de aur a României liberale!
– Epoca Nicolae Robu – epocă de glorioasă istorie, de măreţe înfăptuiri liberale, luminoase perspective si dezvoltare in forta!
– Stima noastra si mandria / Robu, Romania
– Avem paine, avem sare / Avem si Canal pe Bega / Sa se plimbe cu vaporul / Robu si Poporul
– Robu sa fii tare, cum a fost Stefan cel Mare
– Nu va fie frica / Peneleul nu mai pica!
– Robu reales / La al XXI-lea Congres.

@Mada a spus: (mai 21st, 2018 at 10:41 )

Procesul verbal intocmit are temei legal .Dv ati primit autorizatie de a monta un cort pe domeniul public si de a strange semnaturi langa magazinul Bega si nu pe strada Alba Iulia .
.Cum ar fi ca un agent economic sa primeasca autorizatie pt comert pe domeniul public in zona Stadion dar apoi sa o faca in Piata Victoriei ?
Dpdv legal ati incalcat autorizatia primita .Bineinteles reactia primarului e cel putin exagerata …

Apropo , ce au facut parlamentarii USR de Timis pt Timisoara de cand ne reprezentati interesele in parlament ?
Nimic nu va deosebeste de PSD , PNL si alte partide de cacat .
Banatul tara noastra !

din Timisoara a spus: (mai 21st, 2018 at 10:58 )

USR stringe semnaturi in centru si la magazinul Bega si pe o a doua lista, cea cu bugetul participativ pentru Consiliul Local Timisoara. S-ar putea ca aceasta lista sa fi provocat reactia nervoasa a primarului declarat liberal.

Costel a spus: (mai 21st, 2018 at 12:15 )

@Mada, tu din ce grota ai rasarit? Pai cortul este montat la Bega, dar nicaieri nu este specificat, in nici o LEGE, ca nu ai voie sa strangi semnaturi pe domeniul public.

@Costel a spus: (mai 21st, 2018 at 16:28 )

Ai voie sa strangi semnaturi pe domeniu public in zona amplasarii cortului pt ca acolo ai primit autorizatie sa desfasori acea activitate .
Nici macar pliante nu imparti pe domeniul public daca nu ai autorizatie de la primarie .
Nici autorizatie pt un protest nu primesti fara a specifica locatia de dasfasurare, respectiv traseul parcurs (daca exista) ,in caz de nerespectare a locatiei se aplica amenzi , cum e nornal si legal.
Hai sa nu gandim ca la Severin sau Tg,Jiu
PS
Grota din care am rasarit se numeste Timisoara , iar tu daca esti mai nou in ea , trebuie sa fi civilizat .

@Costel a spus: (mai 21st, 2018 at 16:42 )

Ai voie sa strangi semnaturi pe domeniul public acolo unde ai obtinut autorizatia, adica in proximitatea cortului de la Bega .
Ce dracu e asa greu de inteles ?
Nu suntem la Severin sau Tg Jiu , e totusi Timisoara.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Situația in România

Total: 4417 cazuri

3750
active
207
decese
460
vindecate

Situația globală

Total: 1436721 cazuri

1050585
active
82421
decese
303715
vindecate

 

Cele mai citite articole


landscape-aerotim-1

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Claudiu Apro Riponsia

Căpitanul Ripensiei, Claudiu Apro, vorbeşte despre viaţa din timpul pandemiei

Din 13 martie, antrenamentele Ripensiei sunt suspendate, dată fiind situația epidemiologică a virusului ce s-a răspândit în întreaga lume. În aceste condiții, fiecare jucător își urmează programul individual primit de la preparatorul fizic, pentru a rămâne în formă. Despre actuala situaţie, nemaiîntâlnită până acum a vorbit şi Claudiu Apro, unul din „veteranii” echipei Ripensia, şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Căpitanul Ripensiei, Claudiu Apro, vorbeşte despre viaţa din timpul pandemiei
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Citiţi indexul contoarelor de gaz şi transmiteţi-l prin e-mail sau telefon

Furnizorul local al serviciului de alimentare cu gaze naturale solicită din partea timişorenilor transmiterea indexului contoarelor folosind canalele de comunicare puse la dispoziție societate. Indexul se poate transmite pe e-mail sau telefonic. Clienții pot trimite datele și distribuitorului Delgaz Grid pe adresa programari-citire@delgaz-grid.ro sau la numerele de telefon: 0753.312.522 sau 0753.101.977, disponibile de luni până...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Citiţi indexul contoarelor de gaz şi transmiteţi-l prin e-mail sau telefon
galaxia-imaginarului-728x90

Economic vezi arhiva Economic

Cererea şi oferta de produse medicale necesare în pandemia de coronavirus, puse faţă în faţă de un grup de voluntari timişoreni

Nevoia acută de materiale medicale, de protecţie a personalului, dar şi de sprijin a bolnavilor de coronavirus, dublată de o lipsă la fel de acută de asemenea materiale, a dus la crearea de către un grup de câteva zeci de voluntari a unei platforme online, , unde să se poată întâlni cererea şi oferta de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cererea şi oferta de produse medicale necesare în pandemia de coronavirus, puse faţă în faţă de un grup de voluntari timişoreni

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primăria Timişoara pune în funcţiune contractul cu noua societate care se va ocupa de colectarea deșeurilor vegetale și a deșeurilor provenite din construcții și demolări. Cetățenii care locuiesc la bloc, vor putea lăsa deșeurile vegetale pentru a fi colectate de operator, doar cu contactarea prealabilă a Biroului Salubrizare la numărul de telefon 0256 408 335,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul contract cu firma care va ridica deşeurile vegetale şi cele din construcţii a devenit funcţional
Societatea Aquatim dezinfectează toate aleile de circulaţie din zona unde se derulează procesul tehnologic de „producţie” a apei furnizate timişorenilor. Din păcate, epurarea apelor arată ce aruncă oamenii în canalizare, iar în ultima perioadă descoperă tot mai multe produse caracteristice „sezonului pandemiei. „Staţia de Tratare a Apei Bega – STA Bega și oamenii ei sunt...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spaţiile tehnice de la staţia Staţia de Tratare a Apei Bega sunt dezinfectate permanent
Furnizorul local al serviciului de alimentare cu gaze naturale solicită din partea timişorenilor transmiterea indexului contoarelor folosind canalele de comunicare puse la dispoziție societate. Indexul se poate transmite pe e-mail sau telefonic. Clienții pot trimite datele și distribuitorului Delgaz Grid pe adresa programari-citire@delgaz-grid.ro sau la numerele de telefon: 0753.312.522 sau 0753.101.977, disponibile de luni până...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Citiţi indexul contoarelor de gaz şi transmiteţi-l prin e-mail sau telefon
Noi decese transmise de Grupul de Comunicare Strategică ale persoanelor infectate cu coronavirus. Numărul deceselor a depășit 200, în România, după ce au fost anunțate aceste decese. Numărul deceselor a ajuns la 203. Iată ultimele decese confirmate în România: Deces 198 Bărbat, 53 ani din județul Suceava. Era ambulantier la SAJ Suceava. Data decesului: 07.04.2020....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 200 de persoane cu coroanvirus au murit, în România/ UPDATE 207 decese
Încă cinci micuți care s-au născut la Maternitatea Odobescu din Timișoara au rezultate negative la coronavirus, după ce inițial au fost diagnosticați cu COVID-19. Până acum, numărul bebelușilor retestați ajunge la șase, din zece, iar rezultatele lor sunt negative. Mai trebuie testați patru bebeluși din cei zece depistați inițial pozitiv, cu coronavirus. Testele vor fi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alţi cinci bebeluși care au fost depistați inițial cu coronavirus au rezultate negative, după ce au fost testați din nou
Un număr de 17 echipe se ocupă, din partea Primăriei Timişoara, de rezolvarea diferitor probleme cu care se confruntă persoanele bătrâne din cauza restricţiilor date de pandemia de coronavirus. Acum, municipalitatea a dat Direcţiei de Asistenţă Socială echipamente de protecţie şi va „ataca” şi problema celor izolaţi la domiciliu şi care nu au rude sau...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Persoanele în vârstă sunt ajutate la Timişoara de 17 echipe mobile
Prin deciziile guvernanţilor, administaţiile locale au fost obligate să dezinfecteze străzile localităţilor, au fost efectuate campanii, s-au cheltuit o grămadă de bani, dar eficacitatea operaţiunilor nu a fost stabilită. Cel puţin a dat bine la imagine, plebea se simte mai în siguranţă. Timişoara e cel puţin mai curată, ceea ce nu e nimic rău, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria nu ştie dacă e utilă sau nu dezinfecţia străzilor, dar acţiunea continuă: Măcar e mai curat oraşul
Spitalul Municipal și Spitalul CF din Timișoara vor interna pacienți cu COVID-19, după ce au fost confirmate ca fiind în a doua linie a luptei cu coronavirusul. Inițial, un Ordin al Ministerului Sănătății aflat în discuție, scotea cele două unități sanitare din linia a doua. Acum, Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial, iar unitățile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spitalul Municipal și Spitalul CF Timișoara rămân în rândul unităților de suport pentru pacienții cu coronavirus
Top