Primăria Timișoara are bani. Pentru creșterea cu 25% a salariului lui Robert Kristof

Administratorul public al Timișoarei a cerut și va primi. Salariul de bază al lui Robert Kristof va ajunge, de la 1 august, la aproape 17.000 de lei, după ce primarul Nicolae Robu a aprobat, în urmă cu o săptămână, o majorare de 25%. Pe de altă parte, edilul le-a cerut subordonaților săi să reducă toate cheltuielile, pentru că nu sunt bani.

Cam cât munciți, cei mai mulți dintre dumneavoastră, pentru un salariu de 16.935 lei? Dacă sunteți administrator public la Timișoara, nu aveți nevoie decât de o lună! Robert Kristof va ajunge la acest salariu fabulos cu începere de la 1 august. Asta, dacă vor fi de acord – și e imposibil să nu se întâmple asta – și consilierii locali, în plenul de vineri, 27 iulie. Pe 5 aprilie, tânărul city manager înainta un referat către primarul Nicolae Robu. „Legea 153/2017 a fost modificată pentru a echilibra salarizarea administratorului public cu cea a viceprimarului, întrucât a fost constatat un dezechilibru în privința faptului că viceprimarii pot primi o majorare de 25% dacă instituția derulează proiecte din fonduri europene, prevedere neaplicabilă administratorului public (…) Noua lege prevede majorarea limitei maxime a salariului administratorului public, incluzând acea majorare de 25%, dacă și viceprimarul beneficiază de ea. Întrucât în cadrul PMT viceprimarii beneficiază de majorarea de 25% (…) vă rog să aprobați în consecință și majorarea administratorului public cu același procent de 25%”, a notat acesta. Solicitarea a fost aprobată pe 17 iulie, când Robu a notat pe referat că trebuie făcut un proiect pentru viitorul plen. Zis și făcut, pentru că propunerea se va regăsi pe ordinea de zi a ședinței CL.

Haideți să vorbim în cifre. Potrivit legii, „salariul de bază individual al administratorului public se stabilește de către primar (…) în condițiile legii, în funcție de tipul unității administrativ-teritoriale și de atribuțiile stabilite în fișa postului”. În cazul Primăriei Timișoara, conform HCL 542/2017, salariul de bază al lui Robert Kristof era de 13.548 lei. De la 1 august 2018, el va urca la 16.935 lei. De ce o creștere de aproape 3.500 de lei? Simplu: pentru că PMT derulează proiecte europene! Câte proiecte pentru obținerea de bani de la UE a depus până acum municipalitatea, în afară de unele anvelopări de blocuri? Exact unul: cel pentru transformarea în centru multicultural a fostului spital de dermatologie, respins însă. Urmează ca, până în decembrie 2018, să fie depuse și alte proiecte, pentru cele peste 50 de milioane de euro pe care îi are la dispoziție PMT pe Axa 4 – POR.

Între timp, angajații PMT au fost anunțați că trebuie reduse la maximum cheltuielile, în caz contrar asupra lor planând spectrul reducerilor de salarii. „Trebuie să facem rectificarea de buget. Am transmis un mesaj clar că avem probleme financiare. Este o notă internă prin care am cerut să se minimizeze cheltuielile și am interzis să se angajeze noi cheltuieli fără aprobarea mea, personal (…) Am convocat tot personalul și le-am spus «Oameni buni, dumneavoastră înțelegeți ce înseamnă să nu ai bani suficienți? Dacă angajați cheltuieli și nu respectați ceea ce v-am cerut eu, creați o situație în care numai primarul personal nu mai poate interveni decât la salarii. Vreți să ajungem acolo?»”, explica, acum câteva zile, Nicolae Robu. Și da, știm că suma de 16.935 lei este „brutul”. Robert Kristof nu a vrut să comenteze situația.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

Mada a spus: (iulie 25th, 2018 at 19:26 )

Vaai, ultracorectul si ultracinstitul primar, baga in regim de urgenta acest proiect la votare! Adica proiectul a aparut in 24 iulie si in 27 va fi votat in sedinta extraordinara a Consiliului local! Nu cumva ultracorectul Kristoff, prins copiind la examene, sa piarda o luna modesta suma de 3000 de lei prevazuta in plus la salariu.

Adrian a spus: (iulie 26th, 2018 at 05:39 )

Incredibil ! Ce produce tanarul asta ca sa merite un asemenea salariu? Ce consistenta poate avea? In privat iti trebuie sa produci nu gluma pt un asemenea nivel de salarizare, iar ca raspundere nu mai zic. Cred ca astia confunda agitatia cu munca. Robu a fost bugetar toata viata asa ca e normal sa nu poata evalua consistenta in munca. Rusine ba!

Adrian a spus: (iulie 26th, 2018 at 07:04 )

Inca ceva: marire de 25%??? Astia sunt nebuni? Oriunde in lumea normala maririle de salariu sunt de o cifra procentuala ! Rusine ba! Ca va bateti joc de banii din taxele platite de cei care produc.

£a€ Baro$$anu a spus: (iulie 26th, 2018 at 09:01 )

Buey, numai săriț ca fraierii la gatu lui bighidiu, o parte se paraindarateaza la big bo$$, adică €u.

F a spus: (iulie 26th, 2018 at 18:28 )

unde se dovedeste ca unii sunt mai egali in drepturi decit altii ? sa il parafrazam pe nenea Iancu: bravos, magarule !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

aeroportul-timisoara-stuttgard

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Nicoale Robu

Efect de bumerang. Lui Robu i-a explodat în faţă atacul la Fritz şi… Orban

Lovitură răvăşitoare pentru primarul Nicolae Robu, chiar pe pagina sa de Facebook. Peste 70% dintre prietenii săi din reţeaua de socializare i-au trântit în faţă: “Da. Ne mulţumim şi cu şomeri”, echivalent cu un “Da. Îl vrem pe Fritz primar!”. “Valul” ridicat de Robu se referă la un sondaj îndreptat împotriva contracandidatului Dominic Samuel Fritz, pe care l-a acuzat că ar fi şomer.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Efect de bumerang. Lui Robu i-a explodat în faţă atacul la Fritz şi… Orban
CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

Iulius Town

Social vezi arhiva Social

galaxia-imaginarului-728x90

Economic vezi arhiva Economic

Sorin Maxim, director general ADR Vest

Regiunea Vest va primi peste un miliard de euro în noul ciclu de finanţare al Programului Operaţional Regional

Un succes din toate punctele de vedere, Programul Operaţional Regional va oferi regiunii Vest sume şi mai importante pentru finanţarea investiţiilor publice, dar şi în domeniul privat, firmele fiind un punct important în dezvoltarea regiunii. Cea mai importantă modificare referitoare la noua sesiune de finanţare a POR se referă la sumele alocate, regiunea de vest...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Regiunea Vest va primi peste un miliard de euro în noul ciclu de finanţare al Programului Operaţional Regional

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Pe 14 martie, 2020, Teatrul Portabil Timișoara ne invită la un recital de poezie, muzică live, coregrafie, spectacol mioritc, ritualuri ancestrale, blestem de dragoste, căutarea ursitului, toate se regăsesc împletite în fir roșu și alb în jurul sărbătorii românești tradiționale: Dragobetele. Un concept aflat la a patra repunere în scenă, anul acesta într-o locație chic,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Plai cu DOR 2.0 – live music, poetry, cabaret fusion
Lovitură răvăşitoare pentru primarul Nicolae Robu, chiar pe pagina sa de Facebook. Peste 70% dintre prietenii săi din reţeaua de socializare i-au trântit în faţă: “Da. Ne mulţumim şi cu şomeri”, echivalent cu un “Da. Îl vrem pe Fritz primar!”. “Valul” ridicat de Robu se referă la un sondaj îndreptat împotriva contracandidatului Dominic Samuel Fritz, pe care l-a acuzat că ar fi şomer.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Efect de bumerang. Lui Robu i-a explodat în faţă atacul la Fritz şi… Orban
Nu mai puțin de șapte cazuri de gripă au fost confirmate în Timiș cu analize de laborator realizate la Institutul Cantacuzino din București. Până la mijlocul lunii februarie, Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în Timiș au fost confirmate șapte cazuri de gripă: un caz de gripă A H1, trei cazuri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În Timiș au fost confirmate șapte cazuri de gripă
Fostul viceprimar ţărănist al Timişoarei, Adrian Orza, s-a decis să candideze la funcţia de primar al municipiului de pe Bega. El va candida ca şi independent, dar aproape sigur va fi sprijinit de PSD în demesul său. Orza afirmă că principalul motiv pentru care va candida este faptul că i-au cerut mulţi timişoreni să facă acest lucru, dar şi din cauza “războiului româno-român”, sintagma preferată la televiziunile PSD-iste
Citeşte tot articolul Citeste articolul A “chibzuit” şi a decis: Adrian Orza candidează la Primăria Timişoara. Urmează să fie anunţat şi sprijinul PSD
Top