O promisiune electorală făcută praf și mai mult decât atât

Nicolae Robu este un om lipsit de modestie, un obsedat al bilanțurilor și un vrăjitor al cifrelor din statisticile cu realizări. Cu aceste calități ne-a adus la cunoștință cum a făcut dumnealui una sau alta, iar noi habar n-am avut despre așa ceva, fie că era vorba de un stadion, de un pasaj de-abia proiectat sau un bazin de înot. Cum nici noi nu suntem cu toate cifrele la purtător, sigur nu-l voi contrazice pe primarul liberal al Timișoarei că a plantat numai 498.361 fire de petunii, dar s-a lăudat cu 589.990 de fire, nici în kilometri de șosele asfaltate sau mulți alții de trotuare nu ne măsurăm cum edilul PNL. Cu multe lucruri nu ne-am înșela dacă am spune că primarul ne-a păcălit electoral, dar am intra în discuții prelungi din care am afla că albul e negru și invers. Cu o singură afirmație n-am da greș însă: dacă am spune că Nicolae Robu nu și-a ținut promisiunea în ceea ce o privește pe Poli. Flagrant, grav, cumplit, de neiertat.

Omul ne-ar spune și nu ne-ar minți că a vrut ca ACS Poli, Cea Mai Poli Dintre Toate Poli, să devină ce-a fost și mai mult decât atât. Că e polist din fragedă studenție și că anomaliile din legi, din judecata auditorilor Curții de Conturi ori din logica magistraților au dus clubul ACS Poli în situația de a retrograda de vreo trei ori, chiar patru, de a juca pentru tribune goale, iar acum să fie scos de pe arena ce-o mai lega de istorie. Dacă s-ar enerva rău, primarul Nicolae Robu ne-ar mai zice că am retrogradat din cauza unui arbitru craiovean care a salvat Voluntariul de la retrogradare în ultima etapă a stagiunii trecute, iar acum se încearcă omorârea clubului de către o alianță politico-sportivă între cealaltă Politehnica, ASU Politehnica, și Consiliul Județean Timiș, proprietarul stadionului și posibil finanțator, măcar în zona juvenilă, al clubului susținut de suporteri.

Nu ne-ar fi greu să-l credem pentru cele de mai sus, însă nerealizarea tot nerealizare este. Uneori e bine să știi să-ți recunoști ție măcar că ești învins sau nepriceput, prost manager de club sau prost conducător de oraș. N-o va face Nicolae Robu, însă cum să ne explicăm că încăpățânarea acestuia în luarea unor decizii a dus ACS Poli în situația de acum? Am pierdut jucători, am avut conducători care ori au fost proști gestionari ai problemelor de la Poli, ori au păcălit ei clubul. Aproape tot ce s-a întâmplat la acest club din 2012 încoace a fost gândit prost. De la forma de organizare care a îndepărtat clubul de finanțarea publică și până la îndepărtarea unor investitori privați pe motiv de neseriozitate, de lipsă de potență financiară, compromisurile proaste cu pesediștii de la CJ în perioada USL, toate au dus la acest dezastru, nerecunoscut nici astăzi de primarul Timișoarei.

Nicolae Robu continuă seria gafelor care vor duce ACS Poli la o moarte lentă, chinuitoare și umilitoare. Pe fondul scandalului scoaterii echipei de la vestiarele stadionului „Dan Păltinișanu”, neexistând un contract de exclusivitate cu CJ, Nicolae Robu este tentat să ducă echipa la Colterm, de exemplu, lăsând Ripensia și ASU Politehnica să atragă spectatori pe principala arenă a orașului și să facă uitată existența ACS Poli. Deși sunt convins că ar vrea, administrația județeană nu poate opri pe ACS Poli să joace pe „Dan Păltinișanu”, ci eventual să nu o mai lase să locuiască acolo. Poli se poate muta cu birouri, cu bănci de rezervă, panouri de publicitate într-un alt loc, să se antreneze în acel alt loc, dar să plătească punctual și să joace pe „Păltinișanu”, exact cum o fac celelalte echipe.

Sunt momente în viață când e bine să știi să spui stop. Nu am girat cu mari șanse de reușită nici clubul ASU Politehnica, tocmai din lipsa perspectivelor de finanțare pentru marea performanță și nu pentru puținul distracției unor membri ai galeriei. Cum este și liga a doua, în ciuda celor ce văd din acest nivel de performanță ceva nemaipomenit. De ce aș mai vrea ca ACS Poli să continue la terapie intensivă, conectată la conductele de avarie cu finanțare de la niște oameni de afaceri presați de primar? Cu așa ceva nu faci pe Poli vicecampioană sau câștigătoare a Cupei României, nu mergi cu ea în grupele Europa League sau mai mult decât atât, cum promisese în 2012 Nicolae Robu. Dacă nu-i găsești investitor privat, dacă nu mai există perspective legale să dai bani de la primărie, atunci măcar să nu ne bătem joc de memoria acestui club, cum au făcut alții cu PNȚCD în politică.

P.S. Sper din tot sufletul să nu văd pe clădirile orașului scris cu vopsea „ASU=PSD”. Nu pentru că n-ar exista o conexie între cele două entități, ci pentru că ne-am bate încă o dată joc de noi, de Timișoara.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Bega Boy a spus: (iulie 30th, 2018 at 12:20 )

Auzi? ASU=PSD ?
De fapt e ASU = Jucaria PSD Timis !

Poli 21 a spus: (iulie 30th, 2018 at 13:54 )

Sau poate hirtia igienica a psd.

Gepetto a spus: (iulie 30th, 2018 at 14:54 )

Cine-l mai crede pe Pinocchio? In alta ordine de idei, e suficient sa ne rezumam la a analiza numirile lui Dragoi de catre Robu in doua functii interesante: city manager si presedinte al clubului ACS. Pai cu asemenea specimen, patron de birt si mare investitor in constructii de case vrei sa conduci un oras ca Timisoara si un club de fotbal de prima liga? Poate pe la Urziceni sau la Bocsig…

£a€ Baro$$anu a spus: (iulie 30th, 2018 at 23:40 )

Buey lache, promisiunile mele se îndeplinește totdiauna. Dacă muare CMPDTP fac alta care va fi ACMPDTP, adică Adevarata CMPDTP care va fi campeoana la lumea mondiala și va matura cu Real Madrid cum matur eu cu zdrențele PSD.

antirob a spus: (iulie 31st, 2018 at 09:35 )

Asai ca uitat ca atunci cand megaproiectul acesecemepedepe recas a fost „startat”, cum spuneti voi tehnocratii, a avut in spate useleul ( penele plus pesede egal love) ?
Ce-i cu adevarat trist la tine, sucksule, este ca esti asa de plin de ura la adresa Politehnicii incat chiar si daca ai scrie un articol despre zborul in cosmos a lu’ Prunariu, tot n-ai rezista tentatiei de a te lua de ASU Politehnica, macar asa – sa te mentii in forma.
Promovarea Politehnicii in liga a doua nu o fi o performanta, mai ales cand iti propui sa joci cu Bayern in UCL, dar ma bucur sa vad ca a provocat icter multora dintre voi.
Uite o chestie simpla la care sa meditezi dimineata cand te uiti in oglinda, ca sa simti mai putina greatza in foios – pai daca ne sponsorizeaza baskanii de la pesede si rusii lu’ Putin prin Gazprom – cum se face ca jucam cu juniorii in liga a 2-a si nu l-am adus pe Zlatan deja? Cum se face ca tinem cantonamentele la Deva si nu in Spania si platite de polistii de peste hotare care cotizeaza lunar?

Horus a spus: (iulie 31st, 2018 at 20:51 )

ACS = PNL

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”

Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Lista anunțurilor de primari racolați la un partid la altul continuă, luni dimineață, cu o nouă cucerire PSD de la PNL. La scurt timp după ce PNL a anunţat înregimentarea primarului PSD din Remetea Mare  Ilie Golubov, social-democratii au comunicat trecerea liberalului Virgil Ciocea, primarul din Pietroasa, de la PNL la PSD. Conform PSD Timiș,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PSD Timiș nu se lasă. PNL-istul Ciocea, de la Pietroasa, lasă liberalismul pentru social- democrație
Top