Sărăcia vine din Teleorman

Teleorman, județul care l-a dat pe adevăratul conducător al României, continuă să se afle, alături de Vaslui și Mehedinți, în topul celor mai sărace județe din țară. Teleormanul se află în top și în ceea ce privește șomajul și numărul de persoane abonate la ajutoare sociale.
teleorman
Un top efectuat pe baza PIB-ului pe cap de locuitor, prezentat de HotNews, relevă faptul că cele mai sărace județe din România sunt Vaslui, Teleorman și Mehedinți, adică adevăratele fiefuri ale PSD. Datele sunt pentru anul 2017. În Vaslui, acest raport era de 4.343 euro pe cap de locuitor, în timp ce Teleorman și Mehedinți sunt la egalitate: 5.402 euro. La polul sărăciei se mai află Botoșani (5.701 euro) și Olt (5.615 euro). Se observă că aceste județe dau și marii lideri ai României de astăzi, începând cu Liviu Dragnea, Vasilica Dăncilă, Carmen Dan, Paul Stănescu, Eugen Nicolicea etc. Prin comparație, Bucureștiul avea, în 2017, un PIB/locuitor de 25.400 euro.

Tot în aceste județe exista și cel mai mare șomaj din țară. În Vaslui rata șomajului este de 10,2%, în Teleorman – 10%, iar în Mehedinți – 9,4%. Pe locurile patru și cinci din punct de vedere al șomajului, se aflau Dolj, cu 8,8%, și Galați, cu 7,9%. La polul opus, cel mai scăzut șomaj se regăsea în Ilfov cu 0,6%, Timiș – 1%, București și Arad, cu câte 1,5%, și Cluj cu 2,1%.

Conform aceluiași studiu, cei mai mulți asistați social sunt tot în județele care dau grosul voturilor pentru PSD. Astfel, Doljul avea 14.462 de persoane „abonate” la ajutoare sociale, Buzău și Galați – câte 11.000, iar Teleorman, 10.500. Este vorba doar despre ajutoarele sociale pentru atingerea venitului minim garantat, fiindcă se mai dau ajutoare pentru încălzire (câteva sute de lei), de care beneficiază o jumătate de milion de români, și pentru susținerea familiei (250.000 de persoane care primesc până în 300 de lei.)

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Druckerul din Mehala a spus: (July 16th, 2018 at 16:07 )

Tele or man ?…de unde f,tui si-au luat numele ? o fi din engleza ?…f,tui .

 
Laie a spus: (July 16th, 2018 at 21:37 )

Bună, zicala : ,,Când țiganu’ ajunge împărat …” ! Referire la ,,conducătorii” teleormăneni !

 
anteconbega a spus: (July 17th, 2018 at 07:35 )

Deli-Orman (turceşte) este un ținut muntos și păduros în Bulgaria, spre Dobrogea. Bulgarii numesc zona Ludogorie (lud – nebun, gora -pădure). La noi, zona păduroasă a actualului judeţ Teleorman (ceva şi din Giurgiu) era greu de controlat administrativ de otomani datorită populaţiei care se răzvrătea des şi lua drumul codrului ca lotri, şi de aceea dreptcredicioşii o numeau Pădurea Nebuna (Deli Orman). Poziţia unor istorici ca Lucian Boia, care susţin vasta eterogenitate a neamului românesc, mizând şi pe influenţa masivă a cumanilor (populaţia Tele) în Muntenia, te duce cu gândul la Teli Orman, adică Pădurea Cumanilor, aşa cum în documentele medievale, atunci când se vorbea despre Ţara Românească şi Moldova, se folosea numele de “Cumania Neagră” . Deliorman în engleză, dragă druckere de Mehala, s-ar traduce în Crazy Forest. În nici un caz Forrest Gump, cu ar traduce dna Veorica Vasilica, mândria lingvistică a naţiei!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

dn6

Cozi kilometrice pe DN6, între Domașnea și Buchin. Se lucrează și în următoarele 2 săptămâni

Răbdare – de asta aveți nevoie dacă, în această perioadă, trebuie să circulați pe DN6, între Cornea și Caransebeș. Se lucrează pe tronsonul Buchin – Domașnea și, pe anumite porțiuni, se circulă pe un singur fir. Așteptarea poate dura și 20 de minute.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cozi kilometrice pe DN6, între Domașnea și Buchin. Se lucrează și în următoarele 2 săptămâni

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com