Supuran: Voi face public raportul de audit de la STPT și modul în care înțelege primarul Robu să-și respecte angajamentele

A stat cam 7 săptămâni la conducerea STPT, timp în care spune că s-a edificat asupra felului în care funcționează – sau nu – lucrurile. Demis în lipsă, Sorin Supuran anunță că va face public raportul de audit întocmit la societatea de transport și va vorbi despre felul în care înțelege să-și respecte angajamentele primarul Nicolae Robu.

Sorin Supuran a fost demis din funcția de director al STPT, vineri, într-o ședință de urgență a consiliului de adminstrație, din funcția de director al STPT. Mutarea a fost anunțată printr-un comunicat semnat de Cosmin Ligius Buboi, președintele CA. „Printre motivele demiterii se numără neplata salariilor la timp, cererea de majorare a propriului salariu, având în vedere situația în care se află societatea, și crearea unei stări tensionate printre angajați”, scrie în acest comunicat. Primarul Nicolae Robu a declarat, ulterior, că n-a știut de această mutare. „Am fost informat că se va convoca o ședință de îndată a CA, pornită de la niște nemulțumiri vizavi de modul în care Sorin Supuran exercită funcția de director general. Mi-au spus că vor să fie radicali, eu le-am transmis telefonic să nu recurgă la așa ceva și în primul rând am invocat absența lui Sorin Supuran. Apoi nu am mai știut nimic. Nemulțumirile au plecat de la faptul că Sorin Supuran, lipsind, a făcut o delegare a prerogativelor de director general către consilierul său personal Leo de Maio, ceea este chiar deplasat (…) Altă nemulțumire este că a angajat vreo 15 oameni de care numai dânsul știe, în schimb nu a fost concentrat să angajeze personal productiv. S-au angajat oameni, dar nu s-a ocupat dânsul de asta. Mi-au spus că a fost mai mult absent și că s-au ocupat de mersul lucrurilor alții acolo”, a declarat Robu.

Ședința de vineri a fost convocată de președintele CA interimar, Cosmin Buboi. Decizia de înlocuire a lui Supuran a fost votată de toți membrii CA care au participat la ședință, mai puțin de Cătălin Iapă, care s-a abținut. Printre absenți s-a numărat și Ioan Goia. Din CA-ul interimar al STPT fac parte Nicu Bitea, Cătălin Iapă, Ioan Goia, Cosmin Buboi, Culiță Chiș, Constantin Avram Stănușoiu, Arsenie Jurița, Alexandru Mateuț și Sorin Supuran.

Sâmbătă dimineață, Sorin Supuran a anunțat pe Facebook că nu va lăsa lucrurile nelămurite. „Modul lipsit de onestitate și de orice noțiune de fair play în care au acționat vineri, în absența mea, reprezentanții autorității tutelare în Consiliul de Administrație mă obligă să aduc lămuriri referitoare la decizia de revocare a mea din funcția de director general al STPT. Țin să clarific unele aspecte, din respect pentru toți colegii mei din STPT (RATT), care au crezut că împreună vom aduce o schimbare în transportul public timișorean. Voi face public raportul de audit pe care l-am realizat de la preluarea mandatului. Voi face cunoscute cauzele pentru care nu ați primit salariile și voi vorbi de jaful făcut de ani de zile chiar de unii care au votat vineri revocarea mea. Despre cum înțelege dl primar Robu să-și respecte angajamentele. Despre cine sunt și pe cine reprezintă domnii Chiș Culiță, Buboi (foarte mare competență, examenul de bac la 37 ani), Avram Stănușoiu (jignea auditoarele de la Curtea de Conturi că nu au făcut bine raportul; deplasări externe la Berlin, Geneva, pe banii STPT), Bitea (singura calitate, slugărnicia și că a inceput să-i placă la Bogsig), Mateuț și Iapă C., membrii în C.A al STPT”, a scris Supuran. Dezvăluirile sunt anunțate pentru data de 10 august. Mai trebuie spus că, pe Facebook, există deja pagini întregi de comentarii ale unor angajați sau membrii ai familiilor unor angajați ai STPT, favorabile directorului demis. Asta, deși CA-ul invocase ca motiv al demiterii „crearea unei stări tensionate printre angajați”.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Kartofell a spus: (iulie 28th, 2018 at 11:17 )

O ECHIPA DA ELITA -> Unu si unu . ii coordonez cum trebe eu kartofel kristofel -> adevaratiii invatacei ai imparatului lae . supuran credea ca scapa , a mai fost spart si muit la alegeri , nu sau invatat minte . ati simtit si voi mirosul din pantalonii lu lae dupa ce va la dat nas ha ?! mai sustinetil in partid leprelor .

Sirius a spus: (iulie 28th, 2018 at 15:47 )

Acest razboi demonstreaza faptul ca actuala clasa politica a esuat. Fie ca vorbim de ciuma rosie, de PeNeLae sau de parazitii de la ALDE, PMP sau UNPR acestia si-au demostrat limitele, si-au aratat adevarata fata si faptul ca sunt interesati de folosele materiale, traficul de influenta si capusarea banului public.

Ei nu sunt Timisoreni si nu ne reprezinta! Timisoara merita mai mult!

Stelu a spus: (iulie 28th, 2018 at 23:40 )

Contraatacul clicii penale din jurul primarului Robu se consumă pe blogul ImpactPress al „jurnalistului” spălător de cadavre politice Jiji Ilaş. Mă rog, cu numele de Vlad Enciu, dar toţi ştim cine postează sub acest pseudonim. Cică ăştia l-au executat pe Supuran deoarece a dat el un anunţ pe Facebook conform căruia firma Maracana angajează şoferi profesionişti si astfel s-ar fi luat şoferii RATT. Bun, o fumigenă, un glonţ tras la întâmplare dar care îl nimereşte fix ntre ochii ăia bovini pe Avram Stănuşoiu, membru în CA al RATT, patron de firmă de transport PERSOANE! (vreo 100 de autobuze cu baza în Sannicolau Mare) , care chiar îşi racolează şoferii dintre angajaţii societaţii timişorene de transport public! Acum să vezi deranjul cât casa!

Informaţia despre practicile lui Stănuşoiu se pot verifica oprind in trafic orice autobuz inscripţionat cu numele societatii sale, şi întrebând soferul asupra precedentului său loc de munca. Mafia cat casa!

PS: În cazul „jurnalistului” Jiji, am identificat pana acum urmatorii patroni: Dorin Candea si Cornel Sanmartinean, avocatul Kovacs, Nasleu cu PopoViciu. Scrie ba la Patreon, sau macar poarta si tu un tricou inscriptionat cu numele sponsorilor, fomistule.

Stelu securistul a spus: (iulie 29th, 2018 at 08:21 )

Au început manipulările…. Firma din Sannicolau nu are inscripționate autobuzele, oare cine merge 60km din Timișoara sa lucreze când aici găsesc salarii mai bune? sa vina lumea cu probe, doar manipulări ordinare, securiștii se pare ca ies din nou în fata, lansează zvonuri, doar e greu sa pierzi puterea, așteptăm cu interes și următoarele prostii inventate

Stelu manipulatorul a spus: (iulie 29th, 2018 at 08:33 )

Sa se verifice dacă Supuran legal avea voie sa fie în acesta funcție, unde a fost înainte de STPT și care era situația lui în momentul cand a preluat STPT, oare nu ar fi interesant sa vedem domnilor ziariști?

@stelu manipulatoru a spus: (iulie 29th, 2018 at 09:00 )

Nu vă liniștiți, nu? Dacă Supuran nu putea să fie director la STPT, de ce l-a pus șeful vostru de partid? Voi nu știți că Robu nu face niciodată ilegalități? Nu vă ajunge ce rahat ați făcut deja? Voi realizați că, pentru ca unul ca Bitea să fie în sfârșit director undeva, v-ați băgat undeva unde e prea mare pălăria? Când era Goia șef nu v-a deranjat că nu se dau salariile. V-a durat exact în cur că oamenii au rămas fără bani de Crăciun. Acum v-a lovit brusc grija. Și revin. Dacă Supuran nu putea să fie șef, zic să-i săriți la gât prea iubitului vostru șef de partid. Nu, nu lui Popoviciu. Ci ăluia care deține oficial funcția.

Stelu a spus: (iulie 29th, 2018 at 12:56 )

Mi-aș dori foarte tare ca măcar unul dintre procurorii DNA de la Timișoara să se sesizeze în această speță (domnul AS este și consilier local la Sânnicolau iar Robu este un ditamai primarul de oraș balșoi) dar parchetul local anticorupție doarme pe el pe bani mulți. Și nu de acum ci de atunci de când rude de gradul doi și trei ai Codruței fac afaceri cu Primăria Timișoara. Dar lucrurile sunt în schimbare. Tic-tac…

Augustus a spus: (iulie 29th, 2018 at 20:58 )

@Stelu am mai spus-o si in alta postare care nu ti-a placut: DNA Timis (alaturi de restul institutilor abilitate) doarme in picioare cand vine vorba despre primarie sau societatile arondate primariei.
Profundul somn se datoreaza din cate am auzit principiului reciprocitatii: angajari, promovari, contracte…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Situația in România

Total: 4057 cazuri

3494
active
157
decese
406
vindecate

Situația globală

Total: 1287169 cazuri

944749
active
70533
decese
271887
vindecate

Cele mai citite articole


landscape-aerotim-1

Administratie vezi arhiva Administratie

La ABA Banat nu e criză de coronavirus. Toată lumea lucrează, dar se păstrează regulile sanitare

Administraţia Bazinală de Apă Banat nu şi-a întrerupt activitatea curentă desfăşurată. În contextul crizei majore determinate de pandemia de Covid-19, ABA Banat, respectând măsurile sanitare și de distanțare socială, impuse de Guvernul României, își desfășoară activitățile de gospodărire a apelor conform regulamentelor şi le asigură locuitorilor protecţia împotriva unor fenomenle hidrologice, dar şi respectarea calităţii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La ABA Banat nu e criză de coronavirus. Toată lumea lucrează, dar se păstrează regulile sanitare
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Romania tineret

Jucătorii care au pus umărul la calificarea pentru Jocurile Olimpice rămân eligibili, deși competiția se dispută la anul

După ce Federația Română de Fotbal s-a adresat FIFA pentru confirmarea jucătorilor eligibili la Jocurile Olimpice de la Tokyo, forul de la Zurich a anunțat aseară că, deși competiția se va desfășura în 2021, pot fi prezenți jucătorii care au obținut calificarea. Pe 27 martie, FRF s-a adresat FIFA cu privire la situația jucătorilor cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jucătorii care au pus umărul la calificarea pentru Jocurile Olimpice rămân eligibili, deși competiția se dispută la anul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

galaxia-imaginarului-728x90

Economic vezi arhiva Economic

Peste 5.000 de locuinţe noi au fost livrate beneficiarilor în Timiş într-un an de zile

Judeţul Timiş a terminat anul precedent cu un total de 5.608 noi locuinţe finalizate, atât în mediul rural, cât şi în oraşe. Ponderea este deţinută de cele din zona rurală, terenurile disponibile pentru dezvoltări noi fiind limitate în zona urbană. Direcţia Regională de Statistică Timiş a făcut publice datele finale referitoare la construcţia de noi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 5.000 de locuinţe noi au fost livrate beneficiarilor în Timiş într-un an de zile

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Trei șoferi sunt cercetați penal după ce au fost depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii Secției 5 Poliție Urbană Timișoara au depistat un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe calea Dorobanților, sub influența băuturilor alcoolice, în 4 aprilie, în jurul orelor 20.15. Polițiștii  au oprit pentru control, pe calea Dorobanților un autoturism,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei șoferi, care au condus prin Timiș sub influența alcoolului, au dosar penal
Timișul are aproape 600 de oameni în carantină, luni, 6 aprilie. În ceea ce privește persoanele aflate în izolare, numărul acestora a trecut de 900. Luni, 6 aprilie,în Timiș, conform Direcției de Sănătate Publică, sunt 598 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat COVID – 19, iar alte 936 persoane...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În Timiș sunt aproape 600 de persoane în carantină
Asociaţia Ateliere Fără Frontiere a donat 105 calculatoare copiilor din județul Timiș care au rămas fără acces la educație, după închiderea școlilor. Calculatoarele ajung astăzi și mâine la şapte şcoli din judeţ. Acestea au fost recondiţionate de persoane excluse și marginalizate angajate într-un parcurs de reintegrare socio-profesională. Asociația Ateliere Fără Frontiere sprijină elevii din familii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ateliere Fără Frontiere donează 105 calculatoare elevilor din Timiș rămași fără acces la educație după închiderea școlilor
Pentru a doua oară consecutiv, numărul cazurilor confirmate de coronavirus a scăzut de la o zi la alta. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost anunţate 193 de noi cazuri, în raportarea precedentă fiind 251. În Timiş, numărul de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore este de numai cinci. Grupul de Comunicare Strategică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul România trece pragul de 4.000 de cazuri cu COVID-19. În Timiş, doar cinci noi cazuri în ultimele 24 de ore. Situaţia pe judeţe
Administraţia Bazinală de Apă Banat nu şi-a întrerupt activitatea curentă desfăşurată. În contextul crizei majore determinate de pandemia de Covid-19, ABA Banat, respectând măsurile sanitare și de distanțare socială, impuse de Guvernul României, își desfășoară activitățile de gospodărire a apelor conform regulamentelor şi le asigură locuitorilor protecţia împotriva unor fenomenle hidrologice, dar şi respectarea calităţii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La ABA Banat nu e criză de coronavirus. Toată lumea lucrează, dar se păstrează regulile sanitare
Judeţul Timiş a terminat anul precedent cu un total de 5.608 noi locuinţe finalizate, atât în mediul rural, cât şi în oraşe. Ponderea este deţinută de cele din zona rurală, terenurile disponibile pentru dezvoltări noi fiind limitate în zona urbană. Direcţia Regională de Statistică Timiş a făcut publice datele finale referitoare la construcţia de noi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 5.000 de locuinţe noi au fost livrate beneficiarilor în Timiş într-un an de zile
Poliţiştii şi jandarmii din Timişiş au aplicat, doar în ziua de 5 aprilie, 398 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie. Cumulate, amenzile au ajuns la suma de 1.039.800 de lei. În cursul zilei de 5 aprilie, în județul Timiș, au fost aplicate de către poliţişti 354 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 948.700...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În Timiş, amenzi de peste un milion de lei, într-o singură zi, pentru nerespectarea restricţiilor
Universitatea Politehnica Timişoara se pregăteşte să dea până la 21,7 milioane de lei pentru un nou contract de pază a bunurilor şi persoanelor din cadrul instituţiei. Firma stabilită în urma licitaţiei va trebui să aibă dispecerat, echipă rapidă de intervenţie şi maşină specială pentru transportul valorilor. Conform anunţiului de licitaţie publicat pe SEAP, valoarea contractului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea Politehnica Timişoara caută firmă de pază pentru aproape 22 de milioane de lei
Top