Sunt mai bune semafoarele decât calmatoarele! Petiție anti-cozi în trafic pe strada Polonă

Calmatoarele de trafic din zona Polonă le scot peri albi șoferilor care sunt nevoiți să parcurgă zilnic acest drum. Oamenii au făcut o petiție prin care îi cer primarului Nicolae Robu să renunțe la „polițiștii culcați”, iar în locul lor să fie instalate semafoare cu buton.

Strada Polonă face legatura între satul Utvin și Timișoara, fiind calea de acces în oraș și dinspre Sânmihaiu Român, Sânmihaiu German, Peciu, Diniaș, dar și sate mai îndepărtate), dar și din noua rută generată prin deschiderea traficului Săcălaz-Sânmihaiu Român. Mulți dintre locuitorii acestor sate fac naveta la Timișoara, aducându-și aici și copiii la școală. Șoferii sunt exasperați de cât de mult timp pierd pe strada Polonă, unde, spun ei, stau la cozi care uneori ajung până la intrarea în Utvin. De vină ar fi calmatoarele de trafic montate pe acea arteră. Oamenii au făcut acum o petiție online și îi cer ajutorul primarului Nicolae Robu.

„Pe strada Polonă, există treceri de pietoni, înainte de care au fost montate calmatoare de trafic. Din păcate, aceste calmatoare presupun oprirea fiecărei mașini, în condițiile în care nu sunt pietoni în zonă. Au următoarele dezavantaje: coloana de mașini ajunge până la panoul de ieșire din Timișoara, deci la 500 de metri de calmatoare, generând risc de tamponare în coloană și poluare; creșterea semnificativă a timpilor de deplasare la locul intervenției pentru serviciile de urgență, întârzierea mijloacelor de transport în comun la orele dimineții și dereglarea programului acestora”, scriu ei. Calmatoarele sunt scoase la venirea iernii, când cresc și viteza de deplasare a mașinilor, ar și riscul de accidente. Pentru ca zona să fie sigură pentru pietoni, semnatarii petiției au o soluție: „În plus, datorită camioanelor grele, aceste calmatoare se deteriorează și sunt un pericol pentru a tăia anvelope sau deforma roți. Susținem planul dumneavoastră de a fluidiza circulația și știm că sunteți în căutare de soluții pentru un trafic inteligent. De aceea vă rugăm să analizați posibilitatea de montare a unui sistem de semafoare comandate cu buton, care să înlocuiască aceste calmatoare”, se mai arată în petiție.

În Timișoara au existat semafoare cu buton montate la mai multe treceri de pietoni. După intrarea în funcțiune a sistemului de management inteligent al traficului, acestea au fost scoase din funcțiune.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social