8 colegii din Timișoara devin licee. Pedagogicul se face, în schimb, colegiu

Ce lucruri importante mai are de rezolvat Ministerul Educației în ceea ce privește rețeaua școlară? Nu vă gândiți la investiții masive. Începem cu ceva simplu, și anume schimbarea denumirilor unor unități de învățământ din Timișoara.

Opt colegii din Timișoara vor deveni sau, mai exact, vor redeveni licee, iar un liceu se va transforma în colegiu. Consilierii locali vor trebuie să fie de acord, într-unul dintre viitoarele plenuri, cu schimbarea denumirii mai multor unități de învăţământ preuniversitar de stat. Totul, pentru că așa a decis Ministerul Educației Naționale. Proiectul a fost întocmit „având în vedere adresa cu numărul 11484/12/27.09.2018 emisă de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș, înregistrată la PMT (…) au fost transmise o serie de ordine ale Ministrului Educației Naționale prin care se revocă titlul de «colegiu național / colegiu», acordat unităților de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Timișoara, care se înlocuiește cu titlul de «liceu»”.

Astfel, de îndată ce aleșii locali vor vota acest proiect, se vor schimba denumirile următoarelor unități de învățământ:

  • Colegiul Tehnic „Ion I. C. Brătianu” devine Liceul Tehnologic „Ion I. C. Brătianu”
  • Colegiul de Silvicultură şi Agricultură „Casa Verde” devine Liceul Tehnologic de Silvicultură şi Agricultură „Casa Verde”
  • Colegiul Tehnic de Vest devine Liceul Tehnologic de Vest
  • Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” devine Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”
  • Colegiul Tehnic Energetic „Regele Ferdinand I” devine Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I”
  • Colegiul Tehnic „Azur” devine Liceul Tehnologic „Azur”
  • Colegiul Tehnic Electrotimiş devine Liceul Tehnologic Electrotimiş
  • Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” devine Liceul de Artă „Ion Vidu”

De asemenea, una dintre cele mai cunoscute unități de învățământ din Timișoara va fi… promovată în rang. Este vorba despre Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, care, după votul din plenul CL, va avea denumirea Colegiul Naţional Pedagogic „Carmen Sylva”.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

nero a spus: (octombrie 8th, 2018 at 13:07 )

BUN SA EXPLICE NAIBII MINISTERUL CARE E DIFERENTA INTRE COLEGIU SI LICEU, IN AFARA DE DENUMIRE.

 
anteconbega a spus: (octombrie 8th, 2018 at 14:35 )

Ave Nero! Colegii au devenit tot ce s-a putut, la grămadă, atunci când i s-a ridicat unui ministru sau altuia. Revenirea e firească. Important e ca aceste licee să se transforme în şcoli profesionale. Chiar şcoli profesionale naţionale. Ori chiar internaţionale! Părerea mea.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

informatica

Lejer cu bucovinenii. Informatica a câştigat cu un scor de curtea şcolii

Prim-divizionara de futsal Informatica Timişoara a reuşit un adevărat spectacol în partida cu Bucovina Vicov. Bănăţenii au creat magie prin fazele de poartă fără cusur, au marcat de câte ori au vrut şi au încântat puţina asistenţă cu driblinguri fine şi finalizări de manual.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lejer cu bucovinenii. Informatica a câştigat cu un scor de curtea şcolii

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Vom avea încă 12 fântâni de cartier, fiindcă asta cer timișorenii, iar primăria e dispusă să plătească până la 239.000 de euro. Proiectul a trecut în CL cu multe abțineri și o dezbatere de câteva zeci de minute. Primarul Nicolae Robu a anunțat, cu această ocazie, că oricum „alegerile sunt câștigate dinainte” și că PSD ar face mai bine să nu boicoteze proiectele.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cu an și jumătate înainte, Robu a anunțat PSD: Alegerile sunt oricum câștigate dinainte! Nu se apropie nimeni!
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top