Ce lucruri importante mai are de rezolvat Ministerul Educației în ceea ce privește rețeaua școlară? Nu vă gândiți la investiții masive. Începem cu ceva simplu, și anume schimbarea denumirilor unor unități de învățământ din Timișoara.
Opt colegii din Timișoara vor deveni sau, mai exact, vor redeveni licee, iar un liceu se va transforma în colegiu. Consilierii locali vor trebuie să fie de acord, într-unul dintre viitoarele plenuri, cu schimbarea denumirii mai multor unități de învăţământ preuniversitar de stat. Totul, pentru că așa a decis Ministerul Educației Naționale. Proiectul a fost întocmit „având în vedere adresa cu numărul 11484/12/27.09.2018 emisă de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș, înregistrată la PMT (…) au fost transmise o serie de ordine ale Ministrului Educației Naționale prin care se revocă titlul de «colegiu național / colegiu», acordat unităților de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Timișoara, care se înlocuiește cu titlul de «liceu»”.
Astfel, de îndată ce aleșii locali vor vota acest proiect, se vor schimba denumirile următoarelor unități de învățământ:
- Colegiul Tehnic „Ion I. C. Brătianu” devine Liceul Tehnologic „Ion I. C. Brătianu”
- Colegiul de Silvicultură şi Agricultură „Casa Verde” devine Liceul Tehnologic de Silvicultură şi Agricultură „Casa Verde”
- Colegiul Tehnic de Vest devine Liceul Tehnologic de Vest
- Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” devine Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”
- Colegiul Tehnic Energetic „Regele Ferdinand I” devine Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I”
- Colegiul Tehnic „Azur” devine Liceul Tehnologic „Azur”
- Colegiul Tehnic Electrotimiş devine Liceul Tehnologic Electrotimiş
- Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” devine Liceul de Artă „Ion Vidu”
De asemenea, una dintre cele mai cunoscute unități de învățământ din Timișoara va fi… promovată în rang. Este vorba despre Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, care, după votul din plenul CL, va avea denumirea Colegiul Naţional Pedagogic „Carmen Sylva”.
Comentarii prin facebook