Mulți timișeni ajung să se trateze de anumite boli psihice „consultând” internet și uită să mai ajungă și la… doctor. Este concluzia unor specialiști care derulează un proiect în care vor să vadă ce cred oamenii despre bolile mintale și ce consideră aceștia a fi normalitate.
Este vorba despre psihiatri, psihologi și tot felul de specialiști în domeniul bolilor mintale care derulează proiectul „Spaţiul cultural bănăţean între normalitate, anormalitate şi supranatural”. Aceștia au prealizat un studiu pe 265 de persoane care au răspuns la un chestionar. De aici reiese faptul că studiile pe care le are o anumită persoană nu reflectă modul în care aceasta percepe boala psihică și normalitatea. O altă concluzie este faptul că majoritatea persoanelor caută informațiile pe internet și nu la psihiatri sau psihologi.
Cei care derulează acest proiect au realizat și un set de pliante care sunt distribuite în Spitalul Județean Timișoara pacienților internați, despre psihoză, depresie, anxietate și demență.
Spitalul Județean Timișoara are două clinici de psihiatrie, un centru de sănătate mintală, există ambulator integrat spitalului, există echipe mobile la nevoie. Proiectul, care este în desfășurare, este implementat de Asociaţia Psihiatrică Timişoara, în calitate de beneficiar, împreună cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu”, Muzeul Satului Bănăţean, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, în calitate de parteneri.
Comentarii prin facebook