Restricțiile de trafic pe porțiunea reabilitată a străzii Ștefan cel Mare au fost ridicate și, teoretic, se poate circula mult mai bine. Șoferii reclamă însă reglarea semafoarelor, care, spun ei, funcționează la fel ca pe vremea când strada era închisă. Primăria are vești proaste.
Strada Ștefan cel Mare, una dintre cele mai aglomerate artere din Timișoara, a fost în șantier în ultimul an, fiind reabilitată, în mare parte, cu bani europeni. Suma totală este de 23,2 milioane de lei, cu TVA. Proiectul a prevăzut reabilitarea structurii de rezistenţă, a fundaţiei pentru liniile de tramvai, schimbarea liniilor, schimbarea reţelelor de utilităţi, amenajarea de carosabile, spaţii verzi, trotuare și piste pentru biciclete. Lucrările au început în aprilie 2014, cu termen de execuție nouă luni, dar acesta a fost prelungit, din cauza iernii. La începutul săptămânii au fost ridicate integral restricțiile de trafic, astfel că, teoretic, șoferii ar trebui să fie mulțumiți când trec prin această zonă.
Oamenii susțin însă că semafoarele funcționează și acum ca pe vremea când strada Ștefan cel Mare era parțial închisă. „Pleci de la Guban, faci 200 m, îți apare roșu la semaforul de la RATT, de la care nu iese nici o mașină. Înainte era roșu doar când ieșea vreun autobuz din depou”, ne-a scris unul dintre cititorii deBanat.ro „Semaforul de pe strada Stan Vidrighin, din dreptul depoului RATT, a rămas blocat pe funcționarea de dinainte de reluarea circulației pe Ștefan cel Mare. Nu face decât să încurce atât tramvaiele, cât și autoturismele. După cum știe și primarul Robu, tramvaiele circulă execrabil, așa că ar fi bine să se facă modificarea acestui semafor”, a scris un altul. Dacă din trafic, de la volan, lucrurile par încurcate, de la primărie situația se vede mult mai simplu, iar veștile pentru șoferii nemulțumiți nu sunt bune. „Semaforizarea din zona menţionată este conformă cu noua configuraţie a intersecţiei, și anume: înfiinţarea trecerii de pietoni din zona garajului RATT, ieşirea din garajul RATT realizându-se pe timpul de «verde» al trecerii de pietoni. De asemenea, menţionăm faptul că trecerea de pietoni deserveşte cele două staţii de transport în comun”, susține Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al PMT.
Comentarii prin facebook