Retrospectiva (4): Sorin Grindeanu inca exclude 100% o plecare la Bucuresti

1 iulie. Situație gravă la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Acesta nu mai are, de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiș, bani nici pentru salarii, dar nici pentru materiale sanitare și medicamente.

1 iulie. PNL Timiș începepregătirile pentru alegerile parlamentare. Primul pas: aflarea celor care vor să ajungă deputați sau senatori. Liberalii interesați de aceste funcții își pot anunța intențiile la partid, dar nu mai târziu de 31 iulie.

4 iulie. Primarul Nicolae Robu are de plătit o amendă de 10.000 de lei către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Asta, pentru că tramvaiele din Timișoara nu sunt adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități locomotorii. Robu spune că situația nu se poate îmbunătăți peste noapte, dar că primii pași au fost făcuți.

4 iulie. A rezistat 700 de ani, a trecut prin cutremure și războaie, dar ar putea fi distrus de o… reabilitare din secolul XXI! În Castelul Huniade plouă de luni bune, apa băltește pe podele, iar constructorul și conducerea muzeului își pasează vina de la unul la la altul. Ambele părți au fost amendate de Direcția de Cultură și vor avea de dat socoteală.

5 iulie. Consilierii județeni care au lipsit de la primele două convocări ale plenului trebuie să demonstreze cu acte că au avut motive întemeiate să nu vină la ședințe. E vorba ori despre concedii medicale, ori despre delegații oficiale de la serviciu, printre altele. Situația a rămas în aer și în ziua de azi.

6 iulie. Deputatul PSD Florică Bîrsășteanu, fost candidat la Primăria Timișoara, a fost incompatibil în perioada în care a fost consilier local. Agenția Națională de Integritate a avut nevoie de mai mult de doi ani să constate acest lucru, în condițiile în care Bîrsășteanu a fost ales în parlament în mai 2014. practic, consilierul local Bîrsășteanu a votat pentru încheierea unui contract între un spital și o firmă a medicului Bîrsășteanu.

6 iulie. Un absolvent al Liceului „Traian Vuia” din Făget, care a dat bacalaureatul la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Lugoj, a fost eliminat după ce a fost prins încercând să copieze. Fiul primarului din Tomești a vrut să fenteze examenul cu ajutorul unui pix „super șmecher”.

6 iulie. Adrian Bodo nu pleacă din Primăria Timișoara. Directorul Direcției Fiscale a susținut un examen pentru un post de auditor extern la Camera de Conturi Timiș, dar n-a reușit să obțină nici măcar notă de trecere, banalul 5.

7 iulie. Știti cât costă curățenia WC-urilor publice din Timișoara? Aproape 62.000 lei/lună. Primăria Timișoara are în grijă 12 toalete publice, în mai multe locuri din oraș. Nu sunt toate deschise și nu toate sunt foarte… prietenoase cu utilizatorii.

8 iulie. Un grup de primari PNL începe să strângă semnături prin care cere demisia lui Nicolae Robu din funcția de președinte al PNL Timiș. Deocamdată, e vorba doar de primari de comune, în special proveniți din PDL. Edilii îi reproșau lui Robu pierderea negocierilor pentru formarea unei majorități la CJ Timiș.

11 iulie. Biroul Politic Național al PNL a decis cine va conduce filiala Timiș a partidului. Nicolae Robu va fi președinte unic, în ciuda unei revolte care, spun unele surse, mocnește în rândul primarilor. Dan Popa va fi prim-vicepreședinte.

12 iulie. De bizoni care parchează pe unde îi taie capul e plin orașul. Dar ce facem când bizonul e ditamai șef de instituție publică? Se ia un Duster și se suie pe trotuar și, puțin, pe trecerea de pietoni. Traian Stancu (ALDE), vicepreședintele CJ Timiș, n-are nicio jenă să-și lase mașina în locuri nepermise.

12 iulie. Patru licee din Timiș au 0 absolvenți care au trecut examenul de bacalaureat. Liceele Auto și Socrate, ambele din Timișoara, și liceul „Cristofor Nako”, din Sânnicolau Mare, respectiv liceul din Biled sunt, în acest an, rușinea județului.

12 iulie. UNPR și PMP pun la cale o unificare. Anunțul a fost făcut marți seară, de cei doi președinți, Traian Băsescu și Valeriu Steriu. N-a ieșit pasiența cu PSD, apoi a fost ratată cea cu PNL, poate a treia oară e cu noroc. Ambele partide sunt creația fostului președinte Traian Băsescu.

13 iulie.
Tribunalul Timiș a respins toate excepțiile invocate și a dispus începerea judecății pentru toți inculpații în dosarul Poli. Decizia poate fi însă contestată la Curtea de Apel Timișoara. Din dosar fac parte fostul primar Gheorghe Ciuhandu, secretarul Ioan Cojocari, fostul viceprimar Adrian Orza și alți foști și actuali funcționari din aparatul PMT.

14 iulie. Președintele executiv al PSD Timiș, Călin Dobra, este anunțat drept cap de listă pentru Camera Deputaților. Anunțul a fost făcut de Sorin Grindeanu, însă lucrurile vor lua o altă turnură.

18 iulie. O sesizare de plagiat privind lucrarea de doctorat a lui Cristian Bușoi a fost depusă oficial la Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). Europarlamentul a fost acuzat încă din februarie de plagiat, după o analiză făcută de un reprezentant al Institutului pentru Modernizarea Educației, însă el a respins categoric această posibilitate.

20 iulie. Sorin Grindeanu continuă să susțină că nu pleacă în toamnă la București. Președintele CJ Timiș vrea să stea patru ani pe funcție și spune că este „exclus, exclus 100% o plecare în toamnă”.

21 iulie. Noul PMP are, în Timiș, un nou președinte. Este vorba despre deputatul Ion Răducanu, care va conduce de acum filiala. Fostul lider Roxana Iliescu spune că decizia la nivel național a fost ca funcția de președinte de organizație județeană să revină partidului care a avut un rezultat mai bun la CJ.

24 iulie. Liberalii din Timiș care vor să fie parlamentari își pot anunța intenția la partid până fix pe 31 iulie. Liliana Oneț și-a anunțat candidatura pe Facebook.

25 iulie. Primarii supărați din PNL Timiș ar fi revenit la sentimente mai bune față de Nicolae Robu. Președintele Vasile Blaga a pus piciorul în prag și a chemat edilii la o discuție, la care a asistat și primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Lucrurile se calmează însă doar la suprafață.

25 iulie. Ca să nu se mai certe în plen pe proceduri, opt liberali și un social-democrat cer ca toți consilierii locali să meargă la cursuri de perfecționare. Suma cu care va fi plătit cursul este de 107.271 lei. Bani publici.

27 iulie. După 24 de ani în funcție și cu peste 700 de plenuri de consiliu local, Ioan Cojocari a ieșit la pensie. „Mi-am găsit deja serviciu. Îmi voi duce nepoțica la școală, la meditații… Va fi serviciul principal. Al doilea serviciu este un fel de asistent de notar, la cabinetul fiicei mele, Paula. Voi avea acolo un birou, unde voi merge de la 1 august. Fac consultanță și ajut oamenii”, spunea nea Jean.

30 iulie. ALDE Timiș se pregătește de campania electorală. Până la jumătatea lunii septembrie, oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu vor să aibă organizații în toate localitățile din județ. Ei anunță timid și un target: scor cu două cifre la parlamentare. Cât de rupți de realitate sunt se va vedea la momentul potrivit.

1 august. 27 de liberali din Timiș care vor să fie parlamentari în viitorul mandat. Lor li se adaugă președintele național Vasile Blaga, care va fi cap de listă la senat. Printre cei care și-au depus candidaturile se numără și Dan Popa, care însă se mai gândește dacă o va și concretiza.

2 august. E oficial: omul de afaceri Viorel Tudose nu va veni investitor la Poli, până nu va fi dată o sentință în procesul pe care Primăria Timișoara îl are cu Curtea de Conturi. În schimb, este de acord să dea bani pe un contract de publicitate. Nici până acum nu s-a concretizat ceva.

4 august. Nicușor Dan anunță, la Timișoara, că USR acceptă unii politicieni, dar îi ține pe tușă doi ani. Foștii deținători de carnete de la alte partide pot fi acceptați, dar nu vor avea voie să candideze la nicio funcție timp de doi ani.

5 august. Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, nu-i vrea pe lista pentru Camera Deputaților pe actualii parlamentari Alin Popoviciu și Cornel Sămărtinean! Cap de listă la Senat va fi Vasile Blaga, iar la camera inferioară, locul întâi va fi disputat între Dan Popa și Marilen Pirtea.

9 august. Moare președintele PRM Timiș, Grigore Trif, cel căruia, în tinerețe, i se spunea „Țuțu Complex”. În vârstă de 57 de ani, candidat, în 2012, la Primăria Timișoara, Trif a plecat din PRM în toamna aceluiași an, apoi s-a ținut departe de activitatea politică. El suferea de o boală gravă, iar organismul i-a cedat.

10 august. Deputatul Florică Bîrsășteanu este ales, în mare tăcere, președinte al organizației PSD Timișoara. Dan Idolu este președintele executiv al organizației.

12 august. Timişoara a intrat în linie dreaptă în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. A fost depus oficial dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Totul, sub sloganul „Shine your light – Light up your city!”.

12 august. La Pădurea Verde au ajuns, din nou, zebrele! După experiența tristă de acum aproape trei ani, când o zebră venită din Slovacia a murit înecată în heleșteul de la Zoo, timișorenii pot vedea în sfârșit animale vărgate.

21 august. Deputatul Ion Răducanu rămâne președintele PMP Timiș cel puțin până în martie 2017. Abia atunci vor avea loc alegeri în partid și totul depinde de rezultatele de la parlamentarele din iarnă. „Popularii” timișeni vor un senator și doi deputați. Pentru asta au însă nevoie de voturi de trei ori mai multe decât numărul de membri de partid actual.

22 august. Între 1990 și 2012, orașul Ciacova a pierdut peste 34% din locuitori, în timp ce numărul locuitorilor din Gătaia a scăzut cu aproape 33%. Cu aceste date, cele două localități timișene se află pe locurile 7, respectiv 9, într-un top național privind orașele depopulate.

23 august. Guvernul a decis ca alegerile parlamentare să fie organizate pe data de 4 decembrie. Potrivit calendarului alegerilor, ultima zi de depunere a candidaturilor pentru circumscripțiile electorale din țară va fi 20 octombrie.

26 august. Chef monstru, cu snobi și Marele Gatsby, în Sala Baroc a Muzeului de Artă. Cu 2.500 de lei, oricine se poate da mare în fața prietenilor.

28 august. Co-președintele PNL Vasile Blaga l-a făcut praf pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu, taxând astfel lamentările acestuia vizavi de prezența mică al vot a bănățenilor. Blaga a „stabilit” și care este viitoarea capitală culturală: Clujul lui Emil Boc.

29 august. Timișul, județ de misogini. Nu există nicio femeie primar și nici parlamentar. De asemenea, în Consiliul Județean există doar trei femei, ceea ce înseamnă 8,1% din total.
30 august. Centura Timișoarei prezintă interes 0 pentru șefii de la Drumuri! Directorul general al CNADNR, Cătălin Homor, a anunțat că lucrările la şoseaua ocolitoare a Sucevei vor fi finalizate în regie proprie. Între timp, pentru Timișoara, nicio veste.

30 august. Primarul Nicolae Robu admite, în sfârșit, că hărmălaia care terorizează, la fiecare sfârșit de săptămână, locuitorii din zona Rebreanu – Soarelui trebuie să înceteze. Soluții pe termen scurt nu avem, dar, pe termen lung, se caută un loc unde să fie mutate toate cluburile!

31 august. Chefuri în Sala Barocă, doar cu acordul CJ! Consilierii județeni au decis că instituțiile din subordine nu vor mai putea închiria spații pentru evenimente din domenii diferite de cel al obiectului lor de activitate fără un vot în plen.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Clubul Heaven

Primăria Timișoara câştigă definitiv litigiul cu Heaven. Patronul Dorin Epure trebuie să evacueze baza şi să achite municipalităţii 200.000 de euro

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul pentru baza de agrement Heaven, decizia fiind dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Proprietarul clubului, fostul miliţian Dorin Eupre trebuie să-şi strângă acum catrafusele, plus trebuie să achite municipalităţii 200.000 de euro. Anunţul prvind această victorie a municipalităţii în faţa lui Dorin Epure a fost făcut e...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara câştigă definitiv litigiul cu Heaven. Patronul Dorin Epure trebuie să evacueze baza şi să achite municipalităţii 200.000 de euro
Fluturi și albine vii - expoziție

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Niciun meci fără emoții! Conduși la pauză, poliștii de la handbal au avut în sfârșit nervii tari și au bătut pe final Vasluiul

După trei înfrângeri în acest an la un gol diferență, o remiză scoasă pe sirenă și o victorie normală pe terenul codașei fără punct la două goluri, în această seară SCM Poli a obținut un succes cu adevărat important. Bănățenii au trecut cu 33-30 de o vecină de clasament, CSM Vaslui însă nu a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Niciun meci fără emoții! Conduși la pauză, poliștii de la handbal au avut în sfârșit nervii tari și au bătut pe final Vasluiul
isho.ro

Social vezi arhiva Social

„Educație fără bariere: Universitate, Progres, Transformare”, noul proiect sub cupola UPT

Șanse egale pentru toți, proiect marca UPT! Universitatea Politehnica Timișoara în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara (ISJ-HD) și Asociația DANKE, implementează proiectul „Educație fără bariere: Universitate, Progres, Transformare (Edu-UPT)”, finanțat prin Programul Educație și Ocupare (PEO) 2021–2027. Proiectul vizează creșterea accesului, a participării și a performanței academice pentru 352 de elevi și studenți din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Educație fără bariere: Universitate, Progres, Transformare”, noul proiect sub cupola UPT
Muzeul National al Banatului
Iulius Town

Economic vezi arhiva Economic

salariu

Timișul e depășit la salarii de București, Cluj și Brașov

Conform datelor oferite chiar de cei angajați, prin intermediul comparatorului Salario, în Timiș se plătește un salariu mediu de 4.600 de lei, ceea ce plasează județul pe primele locuri la nivel național. După București, Cluj și, surpriza, Brașov. Potrivit datelor culese în Salario, comparatorul salarial eJobs, cele mai mari salarii în primul trimestru au fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul e depășit la salarii de București, Cluj și Brașov

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

După trei înfrângeri în acest an la un gol diferență, o remiză scoasă pe sirenă și o victorie normală pe terenul codașei fără punct la două goluri, în această seară SCM Poli a obținut un succes cu adevărat important. Bănățenii au trecut cu 33-30 de o vecină de clasament, CSM Vaslui însă nu a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Niciun meci fără emoții! Conduși la pauză, poliștii de la handbal au avut în sfârșit nervii tari și au bătut pe final Vasluiul
Patru meciuri pentru timișene, trei victorii și o remiză. Runda a doua din play-off/play-out a început cum nu se poate mai bine pentru reprezentantele județului nostru. În play-off, Ghiroda s-a impus meritat in extremis în partida cu Progresul Pecica. A fost 2-1 cu golul victoriei venind în minutul 91, Călin Ciobanu (48), Petrișor Jichici (91),...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorii importante pentru echipele din Timiș în C9
Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul pentru baza de agrement Heaven, decizia fiind dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Proprietarul clubului, fostul miliţian Dorin Eupre trebuie să-şi strângă acum catrafusele, plus trebuie să achite municipalităţii 200.000 de euro. Anunţul prvind această victorie a municipalităţii în faţa lui Dorin Epure a fost făcut e...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara câştigă definitiv litigiul cu Heaven. Patronul Dorin Epure trebuie să evacueze baza şi să achite municipalităţii 200.000 de euro
Primăria Timișoara a demarat plantarea în zona Spitalului Județean, pe strada Aleea Sănătății a 75 de tei și frasini. Plantările au început vineri, ca parte a strategiei municipalității de a crea un oraș mai verde. Plantările de pe strada Aleea Sănătății, o zonă circulată și lipsită de copaci mari, a început în toamna anului trecut,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pe Aleea Sănătății se vor planta 75 de noi copaci/FOTO
Șanse egale pentru toți, proiect marca UPT! Universitatea Politehnica Timișoara în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara (ISJ-HD) și Asociația DANKE, implementează proiectul „Educație fără bariere: Universitate, Progres, Transformare (Edu-UPT)”, finanțat prin Programul Educație și Ocupare (PEO) 2021–2027. Proiectul vizează creșterea accesului, a participării și a performanței academice pentru 352 de elevi și studenți din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Educație fără bariere: Universitate, Progres, Transformare”, noul proiect sub cupola UPT
Conform datelor oferite chiar de cei angajați, prin intermediul comparatorului Salario, în Timiș se plătește un salariu mediu de 4.600 de lei, ceea ce plasează județul pe primele locuri la nivel național. După București, Cluj și, surpriza, Brașov. Potrivit datelor culese în Salario, comparatorul salarial eJobs, cele mai mari salarii în primul trimestru au fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul e depășit la salarii de București, Cluj și Brașov
Primăria comunei Giroc a angajat o firmă din Bucureşti pentru elaborarea bugetului, dar şi consultanţă financiară, contractul fiind încheiat pentru suma de 120.000 de lei (24.129 de euro). Firma nu are niciun angajat din 2010 şi este plină de datorii. Adică n-a reuşit să-şi ofere nici ei consultanţă financiară cât de cât rezonabilă.   Angajaţii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Curat murdar! O firmă care nu are niciun angajat de 15 ani face bugetul comunei Giroc. Firma, cu mari datorii, oferă şi… consultanţă financiară
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” va avea, în următorii ani un nou corp de clădire, o construcție estimată la 52 de milioane de lei. Consiliul Județean Timiș a semnat contractul de lucrări – proiectare și execuție pentru noua clădire, una modernă, adaptată nevoilor copiilor cu cerințe educaționale speciale și va respecta toate standardele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș a semnat contractul pentru o nouă clădire la Centrul Școlar „Dumitru Ciumăgeanu”, în valoare de 52 de milioane de lei
Încă din primele luni ale acestui an s-au conturat la nivelul pieței rezidențiale o serie de tendințe care au potențialul de a marca evoluția sa în 2025. Semnale vin și din sectorul de creditare, care are o influență puternică asupra imobiliarelor, în contextul în care mulți dintre români se bazează pe obținerea finanțării de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Piața imobiliară românească devine mai accesibilă. Prețurile s-ar putea stabiliza, iar creditele să devină mai avantajoase/Foto
Top
deBanat.ro - spune realitatea!
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.