În urmă cu câteva săptămâni, oameni din primărie, în frunte cu primarul Gheorghe Ciuhandu, își suflecau mânecile, își umflau mușchii și anunțau cu mare tam-tam un nou război împotriva ilegalităților din zona urbanistico-imobiliară. Ținta era un club de multe fițe, mușchi și silicoane, pe numele lui River Deck. Club ridicat pe domeniu public și fără autorizație de construcție, potrivit reprezentanților primăriei. Mă rog, aveau o autorizație, dar pentru langoșerie sau gogoșerie. În paranteză fie spus, încearcă tu, cititorule, să-ți repari casa fără autorizație, ca să vezi cât e amenda. Asta dacă nu vrei să dai șpaga cerută de inspectorii primăriei. Iar alții care construiesc ilegal pe domeniul public se cheamă că sunt oameni de afaceri.
În urmă cu vreo zece zile, în plină perioadă în care cei din primărie o țineau sus și tare cu gargara că localul va fi demolat, în deBanat.ro a apărut un articol în care se afirma în mod clar că se va produce acest lucru. Din varii motive. Ceea ce s-a și dovedit în acest moment. Culmea, la acea dată exista o decizie de demolare semnată de primar. Care n-a fost însă pusă în practică. Ca să nu mai spunem că patronul oficial al clubului, Radu Hambaraș, l-a cam luat de sus pe primar. De altfel, chiar și cei de la club cunoșteau deznodământul, atâta timp cât aveau în proiect un eveniment pe data de 8 iulie. Important e faptul că, în această perioadă, a ieșit la suprafață patronul ascuns al stabilimentului, Florentin Banu. Care, întâmplător sau nu, a avut mai multe relații de afaceri cu fiul primarului. Mașinăria municipalității a intrat în funcțiune, și nu pentru a demola clubul, ci pentru a-l păstra. Din nou, spun surse din primărie, a iesit în evidență o doamnă blondă din instituție, specializată în astfel de mașinatiuni. Toată lumea a răsuflat ușurată în momentul în care o decizie judecătorească a oprit demolarea. Așa că viceprimarul Orza va putea în continuare să tragă la masa rezervată din club. Din nou, din marea luptă împotriva ilegalităților s-a ales praful.
Cazul River Deck aduce până la similitudine cu mai celebrul caz al monstruosului “acvariu” din centrul orașului. Și acesta a fost ridicat fără autorizație de construcție pe domeniul public; și pentru acesta există decizie de demolare; și atunci s-a întârziat punerea ei în aplicare; și în acel caz unii angajați ai primăriei au ținut partea patronului de acvariu. În acest moment, primăria nu poate aplica un proiect de câteva zeci de milioane de euro privind refacerea centrului Timișoarei tocmai din cauza acestui “acvariu”. Mai mult, patronul de acolo a cerut municipalității două milioane de euro pentru hidoasa construcție, ridicată cu sprijinul nemărginit al celor din primărie. Oare cât vor cere patronii River Deck de la primărie în momentul în care se vor sătura de afacere?
Comentarii prin facebook