La Timișoara va avea loc un curs de prim-ajutor, resuscitare și dezobstrucție de căi respiratorii. Participarea este gratuită, iar interesul este crescut.
Participând la acest curs ai ocazia să înveți tehnici care te pot ajuta să acționezi în situații limită, salvând viața unui apropiat sau a unui necunoscut. Cursul este axat pe dobândirea unor cunoștințe vitale în situațiile care nu suportă amânare până la sosirea ambulanței: obstrucție de căi respiratorii și/sau stop cardio-respirator. Cursul nu conferă participanților calificări noi (se primește doar o diplomă de participare). Cursul este gratuit. Se vor organiza două serii în data de 20 aprilie – una de la ora 11 până la 14, cealaltă de la ora 17 până la 20 și încă două serii în 21 aprilie, tot în intervalele 11-14 și 17-20. Pentru a vă înscrie postați în cadrul evenimentului un scurt comentariu în care să specificați ora și ziua la care doriți să participați.
Numărul de locuri este limitat – 20 de persoane/curs. Cursul este util tuturor persoanelor, dar în special părinților, celor ce doresc să devină părinți sau lucrează frecvent cu copiii. Cursul este organizat de Asociația Părinți Salvatori în colaborare cu Departamentul de Asistență Socială din cadrul Universității de Vest Timișoara.
Părinți Salvatori s-a născut din drama familiei Vlașin, care l-a pierdut pe Luca în urma unui banal înec cu mâncare. Pe 23 septembrie 2015, băiețelul familiei, în vârstă de 2 ani și jumătate, s-a înecat cu mâncare. Ajunși la spital, eliberarea căilor respiratorii a fost imposibilă, din cauza lipsei unui echipament medical special, numit video-bronhoscop. După 49 de zile de comă, pe 11 noiembrie 2015, inimioara lui Luca a încetat să mai bată. Tatăl lui a cerut celor care au participat la înmormântare să nu aducă flori sau coroane, ci să doneze contravaloarea acestora în contul unei fundații, în vederea strângerii banilor necesari achiziționării și dotării Spitalului Județean din Baia Mare cu echipamentul care a lipsit atunci când Luca a avut nevoie de el. După doar trei luni, acest vis a devenit realitate, astfel că pe data de 23 februarie 2016, familia Vlașin a donat spitalului un echipament complex, pentru a cărui achiziționare s-au plătit în jur de 50.000 de euro. De atunci, la familia Vlașin apelează în mod constant familii ale căror copilași au probleme grave de sănătate. Operații și terapii de recuperare în România, Italia, Germania, Spania, SUA, Ucraina, dar și procurarea de medicamente rare sau scumpe fac, de asemenea, parte din activitatea curentă a Asociației pentru Educație și Caritate, asociație care gestionează toate proiectele #ParintiSalvatori.
Comentarii prin facebook