Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta de „pături” provine de la Pensiunea Valea Mariilor, comuna Sant, satul Valea Mare, județul Bistrița Năsăud.
Ingrediente:
• făină de mălai Gold Maya
• cârnați de casă
• branza de oaie frământată cu sare
• untură – pentru prăjit
• lapte acru (iaurt) de oaie – pentru servire
Mod de preparare:
Se face o mămăligă tare din făina Gold Maya. Se prăjește cârnatul în untură de porc. Se frământă brânza sau se dă pe răzătoare. Se pune un strat de mămăligă, un strat de brânză, presărată, un strat de rondele de cârnați prăjiți, după care iar un rând de mămăligă, brânză și cârnați, în funcție de câte „pături” va avea produsul final.
Secretul bucătarului
Pentru un plus de savoare, „păturile” se pregătesc într-un vas de sticlă termorezistenă sau un castron care se pune câteva minute la cuptor, pentru ca brânza să se topească. Suplimentar, în fiecare strat se adaugă cartofi prăjiți și se toarnă cu lingura untură.
Mod de servire
Se servește cu iaurt de oaie sau de vacă, acrișor.
Programul „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este derulat de Russenart Communications, în parteneriat cu Gold Maya și Kotanyi Romania. Rețetele tradiționale maramureșene au fost preparate de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu la Point Studio. Rețetele tradiționale ardelenești promovate în acest proiect au fost primite de la Castelul Prințul Vânător și Dracula, Vila Honor și Pensiunea Valea Mariilor din Ardeal. Mai multe detalii despre campanie găsiți aici.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook