Robu canta la Ibiza, tiganii petrec in Timisoara

Retrospectivă cronologică (IV)

Pe nisipul din Ibiza, primarul Robu dă dovada talentului său artistic, compunând piesa „Ca marea”, bine primită de „criticii” muzicali ai primarului, care îi reproșează că și-a ratat cariera. În timp ce Robu compunea, țiganii o ardeau în deja tradiționalele paranghelii de vară. O vară de care „Varanul” Voiculescu s-a ascuns la „răcoare”.

Traian Stoia viceprimar (5)

1 iulie. Primarul Nicolae Robu îl „pedepsește” din nou pe Traian Stoia. După ce l-a lăsat fără Biroul Terenuri din subordine, acum îi ia cele două secretare. „De fiecare dată când se manifestă împotriva echipei, îi voi lua câte ceva”, explică Robu, supărat pe comportamentul lui Stoia de la ultimele două ședințe ale CL.
6 iulie. Se dau rezultatele la Bac. Rata de promovare în Timiș este de 56,09%, cu trei procente mai mică față de media națională – 59,06%. Cele mai tari licee ca medie de promovare sunt: CD Loga, Moisil și Colegiul Bănățean. Cele mai slabe sunt liceele din Biled, Orțișoara și „Cristofor Nako” din Sânnicolau Mare, fără niciun promovat.
8 iulie. Un fost torționar al Gulagului românesc, Constantin Istrate, este descoperit la Peciu Nou. Institul de Investigare a Crimelor Comunismului face plângere penală la Parchetul ICCJ pe numele lui Istrate (88 de ani), fost adjunct al comandantului penitenciarului de la Gherla.
9 iulie. Universitatea „Mihai Eminescu”, pepinieră de cadre pentru PSD Timiș, este închisă de guvern.
14 iulie. Schimbări al ACS Poli. Liviu Anton este numit președintele clubului, Ioan Timofte primind funcția de manager sportiv. Cu trei zile înainte, în funcția de președinte fusese numit Ovidiu Maier. În Consiliul de Administrație își face apariția Stelu Iordache, consilier al lui Titu Bojin și aplaudac al lui Robu.
trepte catedrala2
18 iulie. Noile trepte de 100.000 de euro ale Catedralei Mitropolitane, finalizate în luna aprilie, au intrat în… reparații. Jumătate din suma respectivă a fost aportul primăriei.
21 iulie. Klaus Iohannis este desemnat oficial candidat PNL pentru alegerile prezidențiale, în urma unui vot dat în Delegația Permanentă a partidului.
23 iulie. O firmă PSD-istă din Constanța, Polaris M Holding, aparținând unui apropiat al lui Radu Mazăre, primește pe tavă gestionarea gunoaielor din județ. Contractul se întinde pe 12 ani, valoarea totală fiind de 12 milioane de lei.
28 iulie. Senatorul PNL Petru Ehegartner se mută cu arme și bagaje în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, argatul lui Victor Ponta. El este urmat de puțin liberali, printre care Dan Bara și Ionel Patrichi.
1 august. Inundații în Timiș. Sunt afectate 18 localități, cele mai mari pagube fiind constatate la Gătaia, Șemlacu Mic și Șemlacu Mare. Două drumuri județene sunt închise.
robu-din-minibuz
3 august. Ziua Timișoarei este sărbătorită pe parcursul a… trei zile cu concerte, concursuri, expoziții etc. Se inaugurează Monumentul Rezistenței Anticomuniste de la Pădurea Verde, unde primarul Robu se lasă așteptat aproape o oră într-o căldură toridă de octogenari, foști deținuți politici.
6 august. Înainte de-a pleca în concediu la Ibiza, primarul Robu face o mutare în primărie. El îl schimbă din funcția de șef al Direcției Patrimoniu pe Martin Staia, în locul lui fiind numită Laura Koszegi.
8 august. Zi mare pentru Justiția din România! Dan Voiculescu este condamnat la zece ani de închisoare în Dosarul ICA. În aceeași cauză primește opt ani și timișoreanul Corneliu Popa, fost șef al ADS și locotenent al lui Ilie Sârbu. Prin sentință se pune sechestru pe mai multe clădiri aparținând „Varanului”, printre care și sediul Antena 3. Motiv pentru Maria Grapni și un grup de nostalgice ceaușiste să se plimbe prin Parcul Rozelor, cerând libertatea presei cu pancarte inscripționate „Antena 3 e aici”.
10 august. Începe sezonul nunților țigănești. Guță și compania se desfășoară la doi pași de primărie. Robu cere de la Ibiza stoparea parangheliilor. La una din nunți, țiganii fac și o „dedicație” celor care se arată deranjați de aceste manifestări grotești: „Să moară toți oamenii ăștia!”. Robu va susține ulterior că situația a fost mult mai sub control decât în anii precedenți.
15 august. În drum spre casă, dinspre Ibiza, Robu postează pe Facebook o compoziție muzicală, intitulată „Ca marea”. Bucuros de modul în care a fost primită creația sa, Robu promite un întreg album, mai ales că ar avea „la sertar” 30 de compoziții. Multă lume regretă că Timișoara a pierdut un bun muzician, câștigând în schimb un edil mediocru.
patriciu
19 august. A murit la Londra omul de afaceri Dinu Patriciu. Vechi liberal, el a fost ales deputat de Timiș la primele alegeri libere din 20 mai 1990.
25 august. Rocadă la instituțile din subordinea CJ Timiș. Dan Radosav lasă Muzeul Banatului pentru Muzeul Satului, în timp ce Claudiu Ilaș, fiul primarului PSD din Buziaș, face traseul invers. Deosebirea este că Ilaș a devenit titular în urma unui concurs, în timp ce Radoslav e interimar.
28 august. Guvernul adoptă controversata ordonanță a traseiștilor. În 45 de zile, orice ales local, primar, președinte de consiliu județean sau consilier, are voie să se mute de la un partid la altul.
28 august. Consiliul Județean Timiș a aflat în sfârșit ceea ce orice om cu mai mult de doi neuroni știa din start. Și anume că ambrozia n-a dispărut cu pliantele pe care instituția a dat 100.000 de lei.
30 august. ACS Poli începe cu dreptul campania de revenire în prima ligă, câștigând în deplasare la Mioveni cu 2-0.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

george a spus: (ianuarie 4th, 2015 at 18:48 )

Sper ca ehegardner si toti cei care ua parasit PNL-ul sa nu mai fie reprimiti in veci. In caz contrar imi voi da demisia din PNL.

comunistul a spus: (ianuarie 5th, 2015 at 00:01 )

>> robule (a lui ponta) fii barbat si recunoaste ca domnia ta timisoreana este pe duca si nici gind sa ajungi presedintele Romaniei asa cum se arata in visele tale umede…
… trebuie sa recunosc ca ai talent la cintat.. ca toti tiganii…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru a oferi timișorenilor posibilitatea să se întoarcă acasă în siguranță după slujba religioasă de Înviere. Astfel, câte o cursă specială de tramvai va circula până la ora 03:30, cu pauză la capetele de linie, pe perioada slujbei religioase (00:00 –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își pune în palmares noi premii remarcabile. În acest weekend, Mădălian Stanca tocmai a devenit Campioană Europeană la Culturism și Fitness. Studenta minionă din orașul de pe Bega a reușit această performanță la numai o săptămână după ce și-a adjudecat două...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc de la 240 de euro la o garsonieră până la 450 de euro la trei camere. Dacă în alte orașe mari din țară interesul pentru  casele  și apartamentele listate la închiriere s-a redus considerabil față de începutul lui 2023, în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își pune în palmares noi premii remarcabile. În acest weekend, Mădălian Stanca tocmai a devenit Campioană Europeană la Culturism și Fitness. Studenta minionă din orașul de pe Bega a reușit această performanță la numai o săptămână după ce și-a adjudecat două...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania
În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie, care va fi ridicat la Timișoara. Pe lângă specializările clasice, acesta va avea și un centru pentru transplant medular și afereză de celule stem. Conform ministrului, noul Institut ar urma să fie ridicat, ”pe locul clădirii-fantomă”. ”Construim Institutul Regional de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem
În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru a oferi timișorenilor posibilitatea să se întoarcă acasă în siguranță după slujba religioasă de Înviere. Astfel, câte o cursă specială de tramvai va circula până la ora 03:30, cu pauză la capetele de linie, pe perioada slujbei religioase (00:00 –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai
Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc de la 240 de euro la o garsonieră până la 450 de euro la trei camere. Dacă în alte orașe mari din țară interesul pentru  casele  și apartamentele listate la închiriere s-a redus considerabil față de începutul lui 2023, în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin
Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor prezenţi la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”. Ulterior, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii, a informat Biroul de presă al Patriarhiei Române. Şi la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară
Top