Primaria ar putea da joi primii bani la Poli, dupa doi ani! Datoriile, platite in rate lunare de 50.000 euro

Primăria Timișoara ar putea da, în această săptămână, primii bani pentru ACS Poli, după doi ani de „secetă”. Nicolae Robu speră să obțină chiar marți certificatul fiscal de la ANAF, astfel încât în plenul din 3 august să poată fi alocată o sumă. UPDATE: ANAF a emis certificatul fiscal. Datoria către stat va fi plătită în 3 ani, în rate lunare de 50.000 de euro.

ACS Poli a fost învinsă luni seară la scor de neprezentare la Giurgiu. Supărat, la finele meciului, antrenorul Ionuț Popa a declarat că echipa s-ar putea retrage din campionat, din cauza banilor. Sau, mai exact, din lipsa lor. „Jucătorii sunt nemulțumiți, am intrat în a șasea lună cu neplata. Ce mai pot sa le spun? (…) Primarul vrea, dar sunt pârghii care nu permit să sperăm. Conducerea vrea, dar uite că nu se poate. Banii de la televiziuni i-a luat ANAF (…) Eu simt că unii jucători chiar n-au chef să joace. Este foarte greu să gestionez situația. Dacă nu se rezolvă săptămâna asta problemele financiare, cred că Timișoara renunță la Liga 1. Permanent iau Xanax, mă mai liniștește puțin”, a spus Popa.

Primarul Nicolae Robu face, din nou, apel la răbdare. „Antrenorul ar trebui să se mai abţină de la declaraţiile neinspirate pe care uneori le face. Eu îl aprecieze pe Ionuţ Popa. Se ştie foarte bine că eu mi-am dorit să îl aducem antrenor şi în primul rând mi se datorează mie că este antrenor la Poli. A făcut treabă foarte bună aici. Sunt convins că va face şi în continuare, dar deocamdată îl mai ia gura pe dinainte (…) Mereu le-am spus să fie calmi, să aibă răbdare, că nu sunt decât două alternative. Ori merg pe drumul acesta, ori hotărâm că închidem porţile. Nu cred că este cazul să recurgem la varianta a doua”, a declarat, marți, edilul. Situația de la club este dificilă, în condițiile în care ANAF a luat din conturi integral suma din drepturile de televizare. Robu se baza pe o parte din acești bani pentru plata restanțelor la salarii.

„Am reușit să plătim toate datoriile, mai puțin dările către stat care au ajuns la circa 10 milioane de lei, mai precis la 2 milioane de euro (…) Nouă ni s-a pus proprire pe conturi și banii de la ligă au fost luați de ANAF. Am crezut că mai întâi se vor plăti 3 salarii și apoi diferența va fi luată de ANAF. Nu s-au plătit salariile (…) Evident că pentru jucători a fost extrem de neplăcut, dar cine e de vină pentru asta? Cele 8 puncte de penalizare de anul trecut nu se datorează și jucătorilor? S-a plătit absolut tot ce era datorie la acest club. Acum, s-au luat acești circa 700.000 de euro și prin urmare datoria către stat a scăzut, dar nu numai că a scăzut, acum sunt îndeplinite condițiile de eșalonare a datoriei rămase (…) Datoria către stat s-a împuținat și atât cât a rămas se va eșalona pe trei ani. Asta va însemna o plată lunară de circa 50.000 de euro, către ANAF. Această datorie nu va fi plătită din bani publici, ci din ceea ce vom strânge din vânzare de bilete, din publicitate”, a explicat primarul. Conform acestuia, salariile de la club sunt confidențiale. „Salariile nu sunt publice, și acum este Legea confidențialității salariilor, pentru că a face publice salariile într-o organizație de genul acesta înseamnă perturbarea activității organizației. Se flutură tot felul de salarii, că noii veniți iau 7-8.000 de euro pe lună, nimeni nu ia 8.000 de euro pe lună (…) Sunt dezinformări, nu e adevărat, nu are nimeni atât. În tot clubul există un singur salariu de 7.000, în rest nu are nimeni peste 6.000 de euro”, a mai spus Robu.

Vestea cât de cât bună ar fi emiterea certificatului fiscal care ar permite primăriei să aloce clubului bani de la bugetul local este o chestiune poate chiar de ore. „Au fost duse toate actele la ANAF, mi s-a spus că în momentul în care acest lucru se va întâmpla va veni și certificatul fiscal. Ei (cei de la ANAF – n.r.) au mai văzut acte de la club. Este posibil ca acest certificat să fie emis chiar azi (marți, 1 august – n.r.). Aș vre ca în plenul de joi să apară pe ordinea de zi acest punct referitor la banii pentru Poli. Încă nu știu suma, urmează să convoc comisiile CL, pentru ca votul să fie dat în cunoștință de cauză”, a spus Robu.

UPDATE: ANAF a emis certificatul fiscal atât de așteptat de primarul Nicolae Robu. „ANAF Timiș ne-a comunicat că s-a aprobat eșalonarea pe trei ani a datoriilor către stat ale clubului Poli și, drept consecință, emiterea certificatului fiscal pe 0! Joi, 3 august, voi supune la vot în consiliul local alocarea de bani pentru Poli de la bugetul local, fiind întrunite, acum, condițiile legale pentru acest demers!”, a postat, marți, pe Facebook, edilul.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

INO a spus: (August 1st, 2017 at 13:44 )

BOY’S! BANII TREBUIE INVESTITI IN INFRASTRUCTURA! NU LA FOTBAL! JOS CEAUSESCU!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
gigica a spus: (August 1st, 2017 at 14:03 )

Acuma patru zile Robu tipa ca are 81000lei(aprox 18000euro) in conturile primariei.Pai atunci de unde bani?

 
£a€ Baro$$anu a spus: (August 1st, 2017 at 15:34 )

V-am spus buey fraerilor ca se rezolva cu lovelele? Cine s-a indoit de valuarea mea e lache coclit, la fel ca hahalera care se crede EU si scrie prostii pe aici. Vine banii la baetzii, ca sa muara toti ciumetii.

 
++ a spus: (August 1st, 2017 at 20:35 )

ce circ pe degeaba, a ramas 0-3 si asta nu din cauza ANAF-ului.

 
++ a spus: (August 1st, 2017 at 20:49 )

si lui Dobra tot i se va parea dubios si imposibil. doar inchiderea pravaliei e o alternativa pentru Dobra si trupa de la ASU ca brincovan si altii.

 
pipo a spus: (August 2nd, 2017 at 00:09 )

CUM sa nu……fara numar, fara numar pentru POLI! Platim cu bani publici un Club PRIVAT. Asa vrea primarul!!!!!!! Si el stie ce e bine pentru noi!!!!! Asa ca daca ai restante la impozite fugi repede si achitale ca Primaria nu are LICHIDITATI sa pompeze in sportul ce ne invata cum sa ne lementam pentru incompetenta si daca cineva comenteaza ceva chiar sarim la bataia, doar suntem cu rozeta de aur pe mana, iar lanticu e la locul lui.

 
INO a spus: (August 2nd, 2017 at 00:45 )

NEWS!ROBU IUBEȘTE TIMIȘOARA ȘI BANII VOR VENI DAR DISPERATUL DE POPA FACE BANATUL DE RĂS CU ECHIPA LUI FANTOMĂ!!MĂCAR DE ȘI AR TINE FLEANCA CĂCI DEBITEAZĂ DOAR TÂMPENII PENTRU MITICI CARE SE BUCURĂ CÂND ÎL AUD PE ACEST CLOVN ȘI TÂMPENIILE LUI!!SPER SĂ PLECE CÂT MAI REPEDE ȘI SĂ VINĂ CINEVA CARE ȘTIE SĂ FACĂ ECHIPA MĂCAR!!MULȚUMIȚI I LUI ROBULAN PENTRU CĂ ESTE UN POLIST ADEVĂRAT ȘI A ȚINUT ACEASTĂ ECHIPĂ AȘA CUM A PUTUT!NU ESTE O ECHIPĂ IDEALĂ DAR ASTA ESTE!!SĂ VINĂ BANII SĂ PLECE POPA ȘI MAI VEDEM!!PENTRU CEILALȚI CARE SCRIEȚI ÎN NUMELE MEU SUNTEȚI VAI DE MAMA VOASTRĂ ȘI VĂ DORESC NUMAI BINE SĂ AVEȚI PARTE DE NOROCUL LUI POMOHACI,SPURCACIUNILOR ȘI OAMENI DE NIMIC CE SUNTEȚI!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
Muntean a spus: (August 2nd, 2017 at 04:24 )

Felicitări domnule Robu pentru tot ce faceți.

 
Sorin a spus: (August 2nd, 2017 at 07:09 )

In sfarsit

 
INO a spus: (August 2nd, 2017 at 07:12 )

BOY’S! ŞI SĂ SPERĂM CA ÎN IARNĂ ADUCE POPA VREO 4 PLOMBE CĂ ALTFEL IAR NE BATEM PT LIGA 2! SUNTEM CA NIŞTE POPONARI, AŞA JUCĂM! SA VINĂ POMOHACI CĂPITAN!! HAI PA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
INO a spus: (August 2nd, 2017 at 07:13 )

BOY’S! ŞI SĂ SPERĂM CA ÎN IARNĂ ADUCE POPA VREO 4 PLOMBE CĂ ALTFEL IAR NE BATEM PT LIGA 2! SUNTEM CA NIŞTE PPOPPONARI, AŞA JUCĂM! SA VINĂ POMOHACI CĂPITAN!! HAI PA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
Dacian a spus: (August 2nd, 2017 at 07:14 )

E bine.

 
Dacian a spus: (August 2nd, 2017 at 07:15 )

O veste buna

 
koks a spus: (August 2nd, 2017 at 07:26 )

Trei anchete separate ale Comisiei Europene au scos la iveala nereguli financiare la 7 cluburi spaniole: Real Madrid, Barcelona, Bilbao, Osasuna, Valencia, Hercules si Elche.Cluburile au primit ilegal bani sau bunuri din fondurile publice, lucru interzis prin lege.”Sa folosesti banii contribuabililor pentru a finanta cluburi de fotbal creeaza competitie neloiala. Fotbalul profesionist este o activitate comerciala, iar finantarea din bani publici nu trebuie sa afecteze in niciun fel concurenta din piata.”, a spus comisarul european Margrethe Vestager.

 
birlic a spus: (August 2nd, 2017 at 07:47 )

Doamne ajuta

 
sam a spus: (August 2nd, 2017 at 08:30 )

si iata cum un nesimtit de la curtea de conturi a provocat o criza de 2ani si o datorie de 2 mil euro……ii doresc viata lunga ,sa aiba parte de bucuriile pe care ni le-a provocat el noua

 
rebel a spus: (August 2nd, 2017 at 09:54 )

Urasc fotbalul!Urasc aglomeratia care se produce pe strazile adiacente stadionului cand e eatapa.Urasc oprirea iluminatului public din cauza ca trebuie sa functioneze nocturna,si apoi 3 nopti la rand pentru ca trebuie recuperati banii cheltuiti pentru curentul consumat de nocturna.Platesc impozit si ,orbecaiesc pe strada din cauza ca primarul se ocupa de afaceri dubioase cu fotbal,deci nu-l mai votez,clar sa fie.Crese gradinite scoli,locuri de parcare n-avem dar avem echipa fara valoare,mancatoare de bani publici,iata!Cui foloseste?

 
vio dau a spus: (August 2nd, 2017 at 09:54 )

De banii astia mai bine ar face un spital de psihopati gen INO si Pohomaci

 
sfeclosul a spus: (August 2nd, 2017 at 10:10 )

Da-le fotbal la prosti ca sa nu vada gropile din asfalt

 
nole a spus: (August 2nd, 2017 at 10:23 )

7000 euro din bugetul local pentru un cocalar care mimeaza fotbalul in fata unui stadion gol ? Ca sa ce ? Sa fie cool pe Heaven si sa arunce banii in lautari ?

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

După un 11-0 în baraj, Dumbrăvița a promovat în Liga a III-a

Mai uşor decât era de aşteptat. Cea mai bună echipă din Divizia D Timiş s-a calificat în Liga a III-a după ce a câştigat clar barajul de promovare contra mehedinţenilor de la Viitor Şimian. Băieţii lui Sorin Bălu au făcut un pas mare spre promovare încă din meciul tur, când au învins, lângă Pădurea Verde cu 5-0. Calificarea a venit practic odată cu disputarea jocului retur, câştigat de dumbrăviţeni chiar mai clar, 6-0!
Citeşte tot articolul Citeste articolul După un 11-0 în baraj, Dumbrăvița a promovat în Liga a III-a
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Taximetrist din Lugoj, ucis de doi minori

Un taximetrist în vârstă de 77 de ani din orașul Lugoj a fost ucis cu o mare cruzime de doi minori. Trupul fără suflare a fost găsit după aproape două săptămâni, într-o pădure de lângă Lugoj. Cei doi minori i-au furat mașina după ce l-au omorât și au plecat cu ea spre Timișoara. Au abandonat autovehiculul după ce au rămas fără benzină.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Taximetrist din Lugoj, ucis de doi minori

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Mai uşor decât era de aşteptat. Cea mai bună echipă din Divizia D Timiş s-a calificat în Liga a III-a după ce a câştigat clar barajul de promovare contra mehedinţenilor de la Viitor Şimian. Băieţii lui Sorin Bălu au făcut un pas mare spre promovare încă din meciul tur, când au învins, lângă Pădurea Verde cu 5-0. Calificarea a venit practic odată cu disputarea jocului retur, câştigat de dumbrăviţeni chiar mai clar, 6-0!
Citeşte tot articolul Citeste articolul După un 11-0 în baraj, Dumbrăvița a promovat în Liga a III-a
Bastionul din Timișoara a fost sâmbătă un adevărat câmp de bătălie, cu uniforme, arme, scene din trecut reconstituite de artiști ai domeniului și toate ingredientele necesare unui astfel de eveniment care îți arată... istoria. „Primul război mondial – o reconstituire istorică în An Centenar” se numește evenimentul organizat de Muzeul Național al Banatului cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, iar manifestările continuă și duminică, 24 iunie. Aveți ce vedea! Vă prezentăm programul zilei de duminică.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Duel și reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial, în salve de tun, la Bastionul din Timișoara
Un taximetrist în vârstă de 77 de ani din orașul Lugoj a fost ucis cu o mare cruzime de doi minori. Trupul fără suflare a fost găsit după aproape două săptămâni, într-o pădure de lângă Lugoj. Cei doi minori i-au furat mașina după ce l-au omorât și au plecat cu ea spre Timișoara. Au abandonat autovehiculul după ce au rămas fără benzină.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Taximetrist din Lugoj, ucis de doi minori
Iubitorii de avioane și spectacole de acrobație aeriană au avut parte de o sâmbătă complet pe placul lor. A cincea ediție a mitingului Timișoara Airshow, organizată de Aeroportul Internațional „Traian Vuia” a beneficiat de o seara însorită și caldă, numai bună de stat… cu ochii pe cer. Mii de oameni s-au bucurat de spectacolul pregătit de piloți,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara Air Show
Prim-divizionara Agroland Timişoara a ajuns la un acord cu extrema Katarina Jovanović pentru sezonul 2018-2019. Născută la Belgrad (Serbia) la 9 iunie 1991, Jovanović devine a treia stranieră din istoria clubului UVT Agroland Timișoara, după muntenegreanca Andrea Lakovic și australianca Sophie Godfrey, și a evoluat în ultimul sezon în Franța.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prima stranieră din actualul lot, a treia din istoria clubului! Nume important pentru Agroland
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com