Stirile din ziua: 10 martie 2014

Mansour revine la Poli pana in vara

Mansour revine la Poli pana in vara

Disperaţi că echipa înscrie goluri foarte greu, şefii de la ACS Poli au dat undă verde revenirii senegalezului Gueye Mansour. Fotbalistul este cea mai bună soluţie din atacul lui ACS Poli, Marius Staicu nereuşind să impresioneze în jocul de debut în Liga I, chiar dacă a fost transferat de la Reşiţa ca soluţie imediată în ofensivă.

Escapadele primaverii / FOTO

Bucuria venirii primăverii atrage după ea bucuria ieşitului din casă, a plimbărilor cât mai lungi în aer liber, a descoperirii frumuseţilor lumii. Iar atunci când simţi nevoia unei escapade scurte care să îţi umple sufletul de frumuseţe, cele mai potrivite alegeri sunt excursiile de weekend, city-breakurile în care în doar câteva zile îţi încarci bateriile pentru câteva luni.

apa potabila

Fara apa rece la Sannicolau Mare

Aquatim SA anunţă că marți, 11 martie, între orele 8 și 16, va opri furnizarea apei reci la Sânnicolau. Întreruperea vizează în special zonele de case, din nord şi vest, începând de la strada Horia. Vor fi afectate aproximativ 80 de străzi. Întreruperea este necesară pentru realizarea legăturilor dintre conductele noi de alimentare cu apă,

prefectura timis

PSD va pune subprefect de Timis plus doi secretari de stat

La loc comanda! Zoltan Marossy nu va reajunge subprefect de Timiș din partea UDMR, așa cum s-a speculat în ultima perioadă, funcția urmând să revină PSD, care a numit și prefectul. Acest lucru a fost stabilit în urma unor negocieri care au avut loc luni la București. Numele viitorului subprefect, care o va înlocui în funcție pe Liliana Oneț (PNL), nu a fost încă bătut în cuie.

Batranetile urate ale fostului liberal Calin Popescu Tariceanu

„Liberalii numără ideile, nu oile”, spunea în urmă cu aproape doi ani Călin Popescu Tăriceanu, cu referire la intrarea lui Gigi Becali în partid. Remarcabilă și, totodată, inspirată replică la „becalizarea” PNL, cu aportul decisiv al lui Crin Antonescu. În pofida opoziției, Tăriceanu nu părăsea partidul la acea vreme.

Nebunie la inscrierea in clasa pregatitoare, unele clase risca sa se desfiinteze

Cea mai mare bătălie pentru înscrierea în clasa pregătitoare la Timişoara se dă la clasele din învăţământul alterbativ (Step by Step şi Freinet), dar şi la şcolile de elită din Timişoara. În mediul rural, dar şi la şcoliile de la periferia Timişoarei este însă un adevărat dezastru. Mai multe clase ar putea fi desfiinţate din cauza lipsei de solicitări. În Timiş există peste 6.000 de locuri la clasele pregătitoare. Înscrierile se termină pe 14 martie.

Poli „joaca bine”, Sunda ramane, dar se vede Liga a II-a

După meciul de la Botoșani, multă lume, începând cu primarul Nicolae Robu, a lăudat jocul făcut de ACS Poli. În pofida acestui joc, Poli a pierdut în fața unei contracandidate la retrogradare, iar situația echipei este din ce în ce mai albastră. Ce se fac că nu văd cei care laudă jocul echipei este că Poli a ieșit la atac abia în momentul în care cuțitul era pe os, neexistând alternativă.

Cramele Recas se intorc cu noi medalii din Germania

Cramele Recaș au obținut trei medalii de aur și una de argint la Mundus Vini 2014, unul dintre cele mai cunoscute concursuri internaționale de vin din Europa. La competiția desfășurată în Germania au fost 150 de jurați din 26 de țări. Au fost premiate Solo Quinta 2013, Selene Feteasca Neagră 2012, Selene Cabernet Sauvignon 2011 și Sole Chardonnay Barrique 2013.

Incepe demolarea garajelor, dar nu si in Parcul Bratianu

Timișorenii care locuiesc pe strada Dr. A. P. Podeanu rămân, în scurt timp, fără garajele și cotețele construite fără autorizație. Primăria începe să pună în aplicare o hotărâre din toamna anului trecut, care prevede demolarea construcțiilor de acest tip. Situația este însă mult mai complicată în parcul Brătianu, unde se va merge în instanță.

„Imaginarium”, o poveste despre Timisoara spusa de Peregrini / VIDEO

Timișoara cea de demult revine la viață în fosta bibliotecă a domnului Klapka, pe strada Pacha. Vă spun povestea, în acorduri muzicale de pe vremuri, Peregrinii, care au pregătit un concert inedit. „Imaginarium” e un eveniment destinat celor pentru care istoria trece dincolo de date seci și de manuale.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat luni întreruperi de energie electrică astfel: Timişoara – str. Zaharina, Muzicescu, Progresul, Shakespeare, Vânătorilor, Arcidava, Traian Vuia, Migdalului, Mureş, Ulpia Traiana, Lidia, Mangiuca, Pavlov, Drubeta, Minotaurului, Aluniş, Avântul, Cehov, Dimineţii, Anul 1848, Muncitorilor Calea Martirilor (p), Fedra (p), Anul 1848, Apicultorilor, Anişoara Odeanu, Gospodarilor, orele 9 – 16; Giroc – str. Trandafirilor,

Top