Stirile din ziua: 11 martie 2014

Cu acordul consilierilor locali, Monumentul Fidelitatii se muta in Balcescu

Cu acordul consilierilor locali, Monumentul Fidelitatii se muta in Balcescu

Epopeea Monumentului Fidelității a ajuns aproape la final. La rugămintea primarului Nicolae Robu, consilierii locali s-au pronunțat, marți, în favoarea mutării Coloanei Victoriei în Piața Bălcescu. Această operațiune a fost criticată deschis de reprezentanții UDMR.

Piata volanta la stadion: timisorenii vor putea cumpara rosii ca din gradina bunicii

Micii producători din jurul Timișoarei vor avea, din acest an, un loc numai al lor în care să-și poată vinde legumele și fructele. Consiliul local a votat, marți, propunerea depusă acum patru luni de democrat-liberali, care prevede înființarea unei piețe volante în zona stadionului „Dan Păltinișanu”, destinată strict produselor locale.

Simonis nu lasa in pace „Ingerii galbeni”, desi a fost refuzat la primul proiect

Proiectul de interzicere, în Timișoara, a ridicării mașinilor de către firmele private, inițiat de social-democratul Alfred Simonis, nu a intrat în plenul de marți. Primarul Nicolae Robu a notat pe proiectul lui Simonis că, pe domeniul privat, consiliul local nu poate interveni. Social-democratul va reveni cu o nouă propunere pe aceeași temă.

PSD il sustine pe Dorel Sandesc ca secretar de stat la Sanatate

Social-democraţii din Timiş vor dobândi mai multe funcţii de secretari şi subsecretari de stat, dar şi funcţii în conducerea agenţiilor naţionale. PSD va stabili miercuri şi numele noului subprefect de Timiş, cel ce o va înlocui pe Liliana Oneţ. Una dintre surprize este apariția numelui medicului Dorel Săndesc, ca secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Tinerii din Timisoara sunt multumiti de viata pe care o au, dar vor aqualand si inca un mall

Tinerii din Timișoara sunt mulțumiți de viața pe care o duc, și-ar mai dori un mall în oraș, dar și un aqualand sau un cinematograf în aer liber și nu prea merg în cluburi. Acestea sunt o parte din concluziile studiului sociologic privind nevoile tinerilor, realizat prin intermediul Institutului Intercultural. La finalul articolului găsiți atașat integral acest studiu.

Adriana Babeti si-a adus „Amazoanele” la primarie

Poate că, la Timișoara, nu curge Bega, ci… Amazonul! Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care Adriana Babeți este autoarea cărții anului 2013 în România. Reputatul om de litere timișorean a primit această importantă distincție pentru volumul „Amazoanele. O poveste” și a fost invitată, marți, la primărie.

Jocurile pentru functia lui Bertea se fac inainte de inmormantare!

Consilierul judeţean PP-DD, Ilie Bertea, fostul şef al Poliţiei Timişoara, va fi condus marţi pe ultimul drum, dar negocierile pentru postul lăsat liber de acesta au început la câteva ore după moartea sa. Locul lui Ilie Bertea ar putea fi luat de o femeie de afaceri din Giroc, aflată doar pe locul 14 pe lista cu care PP-DD s-a prezentat în alegeri. Cei de dinaintea ei au tot felul de probleme.

Aeroportul Timisoara

Noi zboruri din Timisoara spre Verona si Bucuresti

Din 15 aprilie, compania aeriană TEN Airways va opera zboruri regulate de pe Aeroportul Internațional Timișoara, cu destinațiile București și Verona. Negocierile purtate de administrația aeroportului cu firma amintită au avut loc în toamna anului trecut, urmând ca în scurt timp să cuprindă zboruri și spre o destinație din Germania.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel nu a programat marți întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ: Şag – Sinişor, Dova SRL, Westbeer, Top Italia, SC Jurchescu, rampa de gunoi, orele 9 – 17; Giroc – str. Trandafirilor, Muncitorilor, Dunărea, Şcolii, Timiş, orele 9 – 17; Ianova, SP ANIF Uivar şi Pustiniș, Bacova, orele 9 – 17;

Top