Academia de fotbal Titu Bojin

Din Zanzibar și până-n Kamchatka, din Nicaragua și până-n insulele Guam, clar, toată, dar toată lumea știe că Titu Bojin habar nu are de fotbal. Lemn, nu alta. Nici n-ar avea cum să le știe pe toate, de la diguri, zootehnie și până la managementul politic al PSD Timiș. Pentru asta există consilieri și tare curios sunt cine vorbește prin gura lui Titu Bojin când președintele CJT cere schimbarea cuplului Timofte-Alexa la conducerea lui ACS Poli. Când Poli a retrogradat din prima ligă, printre reproșurile făcute lui Alexa pentru tactica de la Corona și multe alte meciuri decisive, mă bucuram totuși că în conducerea clubului sunt la acest moment de cumpănă cele două legende alb-violete. Ar fi fost greu să dai orizont unui club prăbușit la doi ani de la reînființare fără o garanție de tipul Timofte. Pentru dușmanii proiectului ACS Poli, printre care i-aș plasa și pe pesediștii lui Titu Bojin, ar fi fost o floare la ureche să închidă un club pornit atât de prost în relația cu publicul și chiar cu performanța sportivă.

Cine să trezească atenția timișorenilor interesați de soarta acestei Poli, cine să tragă un semnal de alarmă cu privire la diverse manevre politice pornite din cabinetele puternicilor locali, dacă la conducerea clubului s-ar fi aflat Călin Rosenblum? S-ar fi revoltat Călin Rosenblum împotriva celor care i-au asigurat până acum propta politică? S-ar fi dat peste cap Vali Velcea să reclame falimentarea voită a clubului după doi ani de finanțare de la bugetul local? Să fim serioși! Din acest motiv, prezența lui Ioan Timofte îmi dădea confortul de-a ști că, totuși, conducerea administrativă nu este pe blat cu conducerea politică. Cât a durat? În nicio lună, Titu Bojin se arată deranjat de Alexa (se poate discuta), dar și de Ioan Timofte, președintele care a preluat clubul fără puterea și pretenția de a face ceva înainte de perioada intersezon.

E adevărat, mesajul lui Titu Bojin prin care cere pornirea de la zero, curățenie la club și alte cele este unul corect. Însă mie, ca vechi microbist, îmi miroase ceva meschin în atitudinea PSD față de fotbal. În primul rând, lui Titu Bojin trebuia să i se pară ceva în neregulă la ACS Poli atunci când noi și alții din presa locală arătam că atâtea nu se petrec normal la club.în conducere sunt oameni cu principală calitate apartenența la un grup politic, că strategia transferurilor e făcută să câștige toată lumea, numai clubul nu, cumpărăm ieftin și prost, că arătăm cel mai urât fotbal din liga întâi, că nu avem personalitate, că nu avem persoane de reprezentare în club ș.a.m.d. Doi ani de zile Titu Bojin, alături de Nicolae Robu, nu a observat nimic din toate acestea, iar astăzi îl amenință pe Timofte cu demiterea ca să-l înlocuiască cu cine? Să auzim? Cu Neluțu Bungău, cu Radu Țoancă, cu cine?

Glasul ridicat al PSD Timiș vine după ce CJT a anunțat limitarea, ba chiar renunțarea la finanțare. Ce pretenție mai poți avea de la un club pe care nu mai vrei să-l finanțezi, dacă nu îți propui cumva închiderea lui în scopul folosirii acestui eșec în 2016, în campania electorală anti-Robu? PSD Timiș să aibă decența să se bată politic cu Nicolae Robu, să-l învingă în luptă eletorală corectă la viitoarele alegeri, dacă e capabil, dar să nu folosească Poli, ACS Poli sau ASU Poli în jocurile politice mizerabile cu care vrea să câștige puterea, în premieră, la Timișoara.

Când am insinuat că PSD Timiș are tot interesul să îngroape ACS și să-și cotească susținerea spre ASU, unii fani au apreciat ca absurdă ideea vreunei asocieri între PSD și Politehnica din liga a patra. Eu nu am zis că ASU Politehnica este echipa PSD sau că PSD iubește echipa lui Paul Codrea. PSD nu iubește nicio echipă, eventual echipa de conducere a partidului. Nu, eu susțin că PSD ar face tot posibilul să câștige Primăria Timișoara în 2016, chiar dacă asta înseamnă falimentarea „echipei lui Robu” și susținerea celeilalte, așa, de-al dracului, nu din glorie sportivă. Cum își vor da seama fanii că fenomenul se întâmplă? Unii nu-și vor da seama niciodată, alții își vor da seama prea târziu, iar de rușine nu vor accepta niciodată. Alți vor spune „mulțam” că PSD i-a scăpat de „AC Recaș nu e Poli”.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

PROSTII pe BANDA RULANTA ! a spus: (mai 30th, 2014 at 17:18 )

Realitatea e alta: ACS POLI a fost un an in B si a PROMOVAT IMEDIAT in A ! E drept ca acum a retrogradat, dar „L:A MUSTATA” ! Aceasta ,cum zice presa nonrealizare pare minuscula, dar ENORM DE GREU DE REALIZAT! Si cine nu va intelege asta va plati in toamna la alegeri, cum au platit si SUPERMANII POLITICI :ostaficiu si orzu! Mingea e in terenul politicienilor, iar rezultatul final – LA TOAMNA !!!

Varza a spus: (mai 30th, 2014 at 18:46 )

Bun material. Pai poate i-l vedem președinte pe bungau, ajutat de betivul musat. Si la echipa Răzvan musat. Superizati de Jackie. Afaraaaa domnilor, plecați singuri. Imbirligatorul si betivul de musat cu fiul sau lingau , Senilul de bungau, arbitrul susținut de Grindeanu Mayer out, lăsați-ne. Plus Jackie, Șunda, si alții. Cheltuim doar bani mulți cu ei si atit. Si-au făcut Plinul destul, au supt din toate părțile, gata, ajunge. Afara, plecați singuri.

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (mai 30th, 2014 at 20:09 )

ALEXA NU ESTE ANTRENORUL DE CARE POLI ARE NEVOIE!BOJIN ARE DREPTATE REZULTATELE VORBESC ȘI ASTA SE ÎNTÎMPLĂ ORIUNDE ÎN LUME UNDE SE CERE VALOARE PERFORMANTĂ ȘI DEMNITATE UMANĂ!LUCRUL DE CARE TIMIȘOARA A UITAT SE PARE!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Elena a spus: (mai 31st, 2014 at 00:44 )

„Ino the perfect spirit of true ” esti penibil…… Ce antrenor din cei 3 a avut rezultate cu echipa asta?Echipa asta a făcut minim 12 puncte cu noroc maxim….38 de puncte sunt de neimaginat la ce lot a avut echipa!! Rezultatele contează? Atunci sa plece cei care intradevar au creat si format lotul asta!!!

Elena a spus: (mai 31st, 2014 at 01:56 )

„Ino the perfect spirit of true” esti penibil…. Echipa asta a făcut minim 12 puncte cu noroc maxim…. 38 de puncte e ceva de neimaginat!! Daca trebuie judecat asa cum spui tu dupa rezultate, atunci sa plece cei care au creat si făcut lotul asta de jucatori!!

Frantz a spus: (mai 31st, 2014 at 10:39 )

Alexa-Timofte sa rămăna!! Iar remarca ” Titus Bojin e lemn cu fotbalul ” e perfect adevarata!! Ia luat puterea mințile la tractorist!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (mai 31st, 2014 at 13:08 )

@ELENA!EU SÎNT SPIRITUL VIEȚI ȘI ASTA ÎNSEAMNĂ PERFORMANȚĂ ȘI ALEXA -NU ESTE CAPABIL DE AȘA CEVA! UN ANTRENOR ÎȘI ÎNVAȚĂSȘI CREAZĂ JUCĂTORII CĂ DE ASTA ESTE ANTRENOR!!CREAZĂ STILUL DE JOC LA ECHIPĂ! ADUCE TEHNICI ȘI NOI STILURI DE JOC SĂ SURPRINDĂ ADVERSARUL! ESTE UN BUN PSIHOLOG PUNE UN SPIRIT NOU ÎN FIECARE DINTRE JUCĂTORI SĂ FACĂ FAȚĂ ÎN TEREN! DECI ALEXA ESTE DEPARTE DE AȘA CEVA!EU L -AM PROPUS PE GRIGORAȘ CU EL POLI NU AR FI RETROGRADAT ROBU NU LA ADUS! ACUM ESTE TÎRZIU!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (mai 31st, 2014 at 13:18 )

@ELENA!EȘTI NEFERICITĂ ȘI TE -AI APUCAT DE COMENTARI SPORTIVE! NEFERICITĂ VEI RĂMÎNE PENTRU CĂ ALEXA VA PLECA SAU VA FI ANTRENOR SECUND ȘI JUCĂTOR!ASTA DACĂ POLI NU RETROGRADEAZÂ!DACĂ RETROGRADEAZÂ VALI VELCEA V -A ADUCE A 3 A PROMOVARE CA ȘI ANTRENOR LA POLI! DE ACEEA A ȘI FOST ȚINUT LA TIMIȘOARA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

drucker a spus: (mai 31st, 2014 at 13:30 )

Scleroza e contagioasa in PSD !
Bojin calca pe urmele colegului de partid senilul mos Stoica -sclavul Cristestilor .

Cum adica sa plece Alexa si Timofte ??

Si sa ramana Bungau , Mihut , Mayer si Jakie , lingaii Psd-isti pe care tu i-ai adus la club inca de la inceput ???

Ce dracu nea Bojine ai kakat un cap ?Te-ai sclerozat ca si mos Stoica !

Elena a spus: (mai 31st, 2014 at 15:04 )

Ino the perfect spirit….. Imi mențin părerea!! Esti penibil…… Echipa asta a câștigat cam asa: 3 puncte cu U Cluj,Mediaș,CFR Cluj,1 punct cu Petrolul,CFR in tur cu mare șansa , chiar foarte multa șansa!! Taie punctele astea si cam vezi cu cine eram vecini de clasament….. Îți spun eu, cu Corona!!! Echipa asta a avut 3 antrenori si cu nici unul nu au avut rezultate sau măcar un joc care sa pună probleme!! Asta ce-ti spune? Îți spun eu: nimic!! Pt ca nu cred ca poți înțelege ceva!! Grigoras ca tot il dai exemplu, a preluat Pandurii doar cu o clauza specială sa nu fie tras la răspundere pt finalul asta de campionat, știind foarte bine ca nu poate schimba nimic!! Asta a si declarat…… Asa ca mai băiete eu îți argumentez totul, tu bați campii!! Multa sănătate sa ai….!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (mai 31st, 2014 at 15:44 )

@ELENA-!DACĂ TOȚI AR FI CA SISTEM TINE NNEFERICITĂ ATUNCI NU ESTE DE MIRARE CĂ POLI A RETROGRADAT!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

BRADU THE SPIRT AND VODKA PERFECT OF BIRT AND SANTZ a spus: (mai 31st, 2014 at 16:20 )

TOTI AVETI DREPTATE SA FIE PACE SI HAI ACS SI ROBU. VIVAT DREAPTA!

Ștefan a spus: (mai 31st, 2014 at 16:47 )

O mare greșeala daca pleacă Alexa si Timofte!Am citit si eu interviurile cu Nuno Claro,Ovidiu Petre,Balace…. Toti au vorbit la superlativ de Timofte si Alexa…. Cred cu tarie ce a spus Timofte: fără Alexa eram retrogadati de mult! Daca Alexa avea bulanul lui Sunda aveam mult mai multe puncte. Deci: Timofte-Alexa sa continuie si sa li se dea credit total!! Hai Poli

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara! El a fost deturnat de la o candidatură la preşedinţia CJ Timiş chiar de colegii din USR

Fondator şi fost preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara, urmând să se lupte cu (încă) colegul său de partid Dominic Fritz. Iniţial, în momentul „defectării” din partid, în urmă cu două zile, Moş ar fi dorit să candideze la preşedinţia CJ Timiş. Potrivit unor surse, faptul că a fost făcut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara! El a fost deturnat de la o candidatură la preşedinţia CJ Timiş chiar de colegii din USR
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul

CSM Petrolul Ploieşti a redus din diferenţă în seria decisivă pentru rămânerea în liga de elită la baschet masculin. A fost 83-79 în meciul trei din seria cea mai bună din cinci partide, într-un joc disputat pe teren prahovean. După trei partide Timişoara rămâne în faţă, 2-1 la general. Partida disputată luni seara a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Una dintre principalele companii din domeniul automotive a deschis la Timișoara o nouă locație, aici urmând să fie amplasat cel mai mare centru de testare și validare al companiei la nivel global. Specializată în sisteme de acces și autorizarea în condiții de siguranță a mașinii, compania a inaugurat un Laborator de testare al Centrului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primarul Dominic Fritz afirmnă că, dacă pe vremea lui Nicolae Robu, societatea Colterm a fost căpuşată de clici de partid, acum funcționează pentru timişoreni. Fritz îi răspunde astfel fostului primar care, zilele trecute, a prezentat un grafic pe care l-a denumit “situaţia reală de la COLTERM”. Dominic Fritz afirmă că Nicolae Robu dezinformează din nou,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz reacţionează: Pe vremea lui Robu Colterm a funcționat pentru a fi căpușat de clici de partid
De vineri, 19 aprilie, operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni vor fi expuse la Centrul Multifuncțional Bastion. Astfel, după trei săptămâni de expunere pe simezele din capitala Islandei, expoziția eveniment despre Conacul Mocioni revine acasă. Intitulată „Heritage of the past-Future of the Community”, expoziția cuprinde lucrări de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziția dedicată reabilitării Conacului Mocioni revine acasă, pe simeze la Centrul Multifuncțional Bastion/Foto
Din 29 aprilie devine efectiv funcțională obțiunea de a se rezolva online operațiunea de a obține o autorizație de construire, la Primăria Timișoara. Cei care vor depune primele trei astfel de cereri vor fi extrem de fericiți, primele trei solicitări depuse în format digital pentru obținerea autorizației de construire, vor fi operate cu prioritate, fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara devine funcțională rezolvarea online a cererilor pentru autorizația de construire. Primii trei solicitanți, tratați cu prioritate, fără taxe
Universitatea Politehnica Timișoara e pregătită de un nou eveniment în care practic îşi pregăteşze viitorul… Ziua Porţilor Deschise, rezervat viitorul studenţi. UPT a cultivat mereu o bună relație de colaborare cu elevii și cu școlile, organizând o serie de cursuri, concursuri și evenimente dedicate acestora, de la „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un eveniment aşteptat se apropie cu paşi repezi: Zilele Porților Deschise la UPT
Una dintre principalele companii din domeniul automotive a deschis la Timișoara o nouă locație, aici urmând să fie amplasat cel mai mare centru de testare și validare al companiei la nivel global. Specializată în sisteme de acces și autorizarea în condiții de siguranță a mașinii, compania a inaugurat un Laborator de testare al Centrului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto
Fondator şi fost preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara, urmând să se lupte cu (încă) colegul său de partid Dominic Fritz. Iniţial, în momentul „defectării” din partid, în urmă cu două zile, Moş ar fi dorit să candideze la preşedinţia CJ Timiş. Potrivit unor surse, faptul că a fost făcut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara! El a fost deturnat de la o candidatură la preşedinţia CJ Timiş chiar de colegii din USR
Deși finalizat de o bună perioadă, bulevardul realizat de dezvoltatorul imobiliar care a realizat complexul ISHO, nu este nici acum deschis circulației rutiere. Primăria Timișoara și dezvoltatorul imobiliar tot ”discută” de ceva vreme, dar deschiderea efectivă se amână. Dacă ar fi deschisă circulației, această arteră a decongestiona mult din traficul din zonă, fiind și parte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bulevardul ”ISHO” ar putea să fie deschis în perioada următoare. Podurile peste Bega mai așteaptă
Miercuri de dimineaţă, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pun în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, în județul Timiș și municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc. Din cercetări a reieșit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grup infracţional organizat specializat pe droguri tari ca „heroina”, destructurat de oamenii legii din Timiş
Top