Nu ingrijiti mormintele familiei, in doi ani ramaneti fara ele!

Primăria nu va mai trebui să apeleze la metode stranii de atenționare a celor care nu îngrijesc mormintele din cimitire. Noua lege intrată în vigoare la începutul acestei luni stabilește că familiile care neglijează monumentele funerare le pot pierde mult mai ușor. Asta susține viceprimarul Traian Stoia.

cimitire

În luna aprilie, viceprimarul Traian Stoia devenea celebru la nivel național, după ce pusese angajații municipalității să lipească avertizări pe morminte. Era chiar înainte de Paște, iar motivația social-democratului era simplă. „Vă citez din regulamentul de funcționare a cimitirelor. Societatea concesionară, cu avizul primăriei, are obligația să anunțe situațiile că nu s-a plătit după următoarea procedură: somație la adresa din registru sau evidența computerizată, unde avem adrese din RFG sau Franța, sau înștiințări lipite pe mormintele în cauză”, a explicat Stoia. Acesta susținea chiar că încasările municipalității la acest capitol au crescut spectaculos, dar a admis că măsura a fost „neelegantă”.

Acum, noua lege care reglementează funcționarea cimitirelor, publicată în Monitorul Oficial acum câteva zile, va rezolva mai simplu problema celor care nu îngrijesc mormintele. „Era necesară și așteptată o astfe de lege. Reglementările românești erau depășite și perimate. Acum vor sunt stabilite criteriile profesioniste pe care trebuie să le îndeplinească prestatorii de servicii funerare, inclusiv normele sanitare. Vor exista, de asemenea, norme pentru înființarea, extinderea, închiderea sau redeschiderea cimitirelor și crematoriilor umane. Cei care lasă în paragină locurile de veci le vor pierde după doi ani, legea spune clar acest lucru”, a declarat Traian Stoia. În consecință, după apariția normelor de aplicare a noii legi, cel mai probabil la toamnă va urma să fie modificat și regulamentul local, stabilit în CL.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social