Spitalul Judeţean din Timişoara a împlinit, la acest sfârşit de săptămână, 40 de ani de activitate. Aproape 1,7 milioane de pacienți au fost internaţi şi trataţi aici în cele patru decenii de activitate, iar alte peste 2,8 milioane de persoane au trecut pe la Urgențe. Tot aici se pregătesc, pe lângă medicii specialist, 700-800 de rezidenţi pe an. Sunt doar câteva din multele realizări de până acum cu care cel mai mare spital din vestul ţării se mândreşte.
„În anul 1974 a fost prima zi de activitate medicală, de atunci neîntreruptă, în cadrul Spitalului Județean. Vrem să marcăm acest eveniment printr-o zi de sărbătoare astfel, încât să mulțumim celor care au lucrat și lucrează în spital, să facem ca unitatea medicală să fie foarte cunoscută în partea de vest a țării și nu numai, și să promovăm tot ce a reprezentat și reprezintă în continuare partea medicală în Timișoara”, a declarat managerul Judeţeanului, Marius Craina.
Sute de personalităţi din lumea medicală din vestul ţării, foşti şi actuali şefi de spital şi secţii, s-au întâlnit la Timişoara pentru a aniversa 40 de ani de la înfiinţarea SCJUT. „Spitalul ca unitate extrem de importantă pentru această regiune a crescut de la an la an ca și dotare, ca performanță. Suntem conștienți că nu toate lucrurile merg ca lumea, dar, din punctul meu de vedere, sistemul sanitar trebuie încă reformat și trebuie să se plieze pe ambițiile, pe devotamentul, pe dorința celor care lucrează în sistem de a face performanță. Eu cred că Spitalul Județean este un pol de excelență, în ciuda dotării încă insuficiente pe care o are”, a precizat fostul manager al spitalului, actualul deputat Florică Bîrsăşteanu.
În acest week-end au fost inaugurate și cele două amfiteatre complet renovate de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”. Investiţia s-a ridicat la 800.000 de lei, iar studenții învață de acum în condiții mult mai bune. „Ambele amfiteatre au fost finalizate. Ele au fost refăcute în totalitate de UMFT, prin comodat cu Spitalul Județean. Noi doar am asigurat partea de instalații termice și sanitare, care ne-a costat aproape 1,5 miliarde delei. În sfârșit, spitalul se poate lăuda că are două amfiteatre moderne, civilizate, care să facă față gradului academic și al pretențiilor pe care trebuie să le aibă Universitatea de Medicină”, a mai spus Marius Craina. Toate realizările şi premierele unităţii medicale, din 1974 până în prezent, precum şi medicii specialişti care şi-au pus amprenta în „istoria” Spitalului Judeţean apar în monografia unităţii care a fost lansată cu prilejul aniversării a 40 de ani de activitate.
Comentarii prin facebook