Păpuși Arădeanca, țigări Carpați și Amiral, discuri și casete cu muzică pionierească, sticle de lapte și de bere, sacoșe de rafie, săpunuri Cheia, dar și multe alte „amintiri” din Epoca de Aur vor fi putea fi văzute, de sâmbătă, la Muzeul Consumatorului Comunist.
Amenajat ca un apartament obișnuit, cu sufragerie, camera copiilor, bucătărie și debara, Muzeul Consumatorului Comunist găzduiește mileuri și bibelouri, mobilă, marfă de contrabandă, îmbrăcăminte încălțăminte, oale și farfurii, „Nu te supăra, frate”, viniluri, cosmetice și papetărie. Toate, exact așa cum se găseau în fiecare casă de români de dinainte de 1989. Vizitatorii vor putea atinge exponatele, vor putea răsfoi ziarele, revistele și almanahurile vremii sau, dacă au asemenea curiozități, vor asculta muzică patriotică. „Muzeul este destinat străinilor, turiștilor, copiilor, bunicilor. Înainte de ’89 ne-am mirat noi de ce aveau ei. Acum e vremea să se mire ei de ce aveam noi”, spune Ovidiu Mihăiță, inițiatorul neobișnuitului muzeu.
Dacă mai aveți pe acasă, prin debarale, orice obiecte care aparțin perioadei de dinainte de 1989, le puteți aduce cu încredere la muzeu, unde își vor recăpăta o parte din… gloria de odinioară. Muzeul Consumatorului Comunist este o inițiativă culturală privată, realizată din donații, sponsorizări, din investiția inițiatorului său și prin efortul a numeroși voluntari implicați în proiect. Muzeul nu are caracter politic sau ideologic. Accesul va fi liber, iar vizitatorii vor putea face donații și vor putea primi suveniruri comuniste. Muzeul Consumatorului Comunist este amenajat în imobilul de pe strada arh. Szekely Laszlo nr.1, Timișoara, în „subteranele” Teatrului Auăleu și ale Scârț-loc lejer. El va fi deschis oficial sâmbătă, 16 mai, de la ora 16.
Comentarii prin facebook