Nu funcționează de multă vreme, dar se caută firmă care să-l întrețină! Este vorba despre caruselul din Parcul Copiilor, de care, teoretic, ar trebui să se bucure cei mici. Instalația a fost cu probleme de la bun început, fiind montată fără autorizație.
Caruselul din Parcul Copiilor a fost inaugurat în iunie 2012 și închis aproape imediat. Asta, după ce un control de la Protecția Consumatorilor a constatat că instalația nu are autorizație ISCIR și a amendat primăria cu 10.000 de lei, pentru asta și pentu faptul că în parc erau tobogane din inox. A durat un an până când municipalitatea a reușit să obțină autorizația pentru carusel, dar jucăria n-a prea fost văzută de multe ori în funcțiune de atunci. Între timp, caruselul a fost și mutat de la intrarea în parc, pe platoul respectiv fiind amplasat acum patinoarul artificial. Acum, primăria a lansat licitația pentru servicii de întreținere a acestei instalații. Conform anunțului postat pe SEAP, este vorba despre „întreținere carusel cu cai – marry go round (merry go round – n.r.) – 22 locuri, 14 figurine, din Parcul Copiilor «Ion Creangă» (…) necesită o întreținere și o exploatare corespunzătoare, în conformitate cu prevederile HG 435/2010 privind regimul de introducere pe piață și de exploatare a echipamentelor pentru agrement”. Valoarea estimată a contractului, a cărui durată nu este precizată în anunțul de licitație, este de 15.000 lei. Criteriul de atribuire va fi prețul cel mai scăzut, iar data limită de depunere a ofertelor este 17 ianuarie 2017, ora 15. „Suma de 15.000 lei este necesară în vederea reînnoirii autorizaţiei de funcţionare emisă de către Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune. Actuala autorizaţie expiră în data de 26.04.2016. Pentru a se putea emite o nouă autorizaţie de funcţionare este necesară incheierea unui contract de mentenanţă lunară cu o firmă specializată şi autorizată ISCIR”, spun cei din primărie.
Parcul Copiilor, în varianta reabilitată, a fost redeschis pe 1 iunie 2012. Lucrările au costat aproximativ 2 milioane de euro, parcul fiind închis în 2004, după ce Protecția Consumatorilor a constatat că toboganele, leagănele și celelalte jucării nu mai erau sigure. Cea mai scumpă jucărie montată atunci a fost trenulețul de 80.000 de euro.
Comentarii prin facebook