La începutul lunii februarie, 128 de tineri din Timișoara vor fi fericiții posesori ai unei parcele de 300 de metri pătrați pe care vor putea să-și ridice case. Numărul de dosare depuse la primărie este dublu, dar Nicolae Robu spune că, până la sfârșitul anului, vor fi și alte terenuri de dat.
Primăria are 128 de parcele, fiecare cu o suprafață aproximativă de 300 mp, situate în zona Ovidiu Balea, pentru tinerii de până la 35 de ani care vor să-și ridice locuințe. În noiembrie 2016, consilierii locali au votat regulamentul și criteriile pe baza cărora va fi făcută selecția tinerilor. Până la 15 ianuarie, când s-au putut depune solicitări, la primărie au ajuns exact 254 dosare. „Unele au fost depuse acum, altele au fost obținute prin completarea unor dosare depuse în perioada administrației Ciuhandu, când s-au lansat astfel de proiecte, însă nu s-au materializat. Vor fi instrumentate aceste dosare în perioada următoare și ne vom strădui să anunțăm cât mai curând posibil rezultatele. Competiția a fost destul de serioasă, avem 128 de parcele puse la dispoziție. Circa jumătate dintre solicitanți vor fi fericiți și circa jumătate vor fi pentru moment nemulțumiți, pentru că noi vom pune la dispoziție și alte parcele pe viitor, în cursul anului 2017”, a anunțat, marți, primarul Nicolae Robu.
Rezultatele selecției vor fi anunțate în două sau trei săptămâni. „Nu e o treabă foarte laborioasă, avem un punctaj stabilit. Totul va fi transparent, să nu își facă nimeni grijă că nu va fi tratat în mod corect. La o primă privire, aceste dosare sunt complete. Se face o verificare a dosarelor în momentul depunerii lor, dacă s-au completat cu actele de ultimă oră, dar nu s-a stat încă să se analizeze fiecare document în parte și calitativ, să se vadă dacă este ce trebuie”, a mai declarat Robu. Lista finală de priorități va fi aprobată tot prin hotărâre de consiliu local, parcelele urmând să fie repartizate în ordinea punctajului.
Tinerii cu vârste între 18 și 35 de ani pot primi, gratuit, de la primării, terenuri de casă cu suprafețe cuprinse de până la 400 metri pătrați în orașe. Lucrările de construcție trebuie să înceapă în termen de un an de când a fost atribuit terenul. Dacă în cinci ani deținătorii terenului nu termină de construit, ei vor pierde dreptul de folosință gratuită.
Comentarii prin facebook