Retrospectiva (5): PNL Timis, din scandal in scandal, pana la infrangerea finala

1 septembrie. Consilierii judeţeni decid că pe „Dan Păltiişanu” nu pot fi organizate… nunţi. Ei au modificat caietul de sarcini pentru închirierea stadionului, după ce nimeni n-a fost prezent la licitaţie pe normele făcute de administraţia Titu Bojin.
2 septembrie. Inspectoratul pentru Construcţii susţine că Primăria Timișoara a dat o autorizaţie ilegală deja celebrei terase de la Pădurea Verde, construită pe terenul Muzeului Satului.
3 septembrie. Universitatea de Vest are doi secretari de stat în Guvernul Cioloş. După Florin Aurel Moţiu, secretar de stat la Ministerul Justiţiei, a venit rândul Nicoletei Moldovan să fie numită pe o funcţie similară la Ministerul Economiei.
3 septembrie. Prim-vicepreşedintele PNL Timiş, Dan Popa, renunţă la candidatura pentru alegerile parlamentare. El avea asigurat locul I la Camera Deputaţilor, poziţie pe care ajunge acum Marilen Pirtea, rectorul UVT.
4 septembrie. Ultima zi a celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Bega Bulevard vine cu deja celebra Cursă a răţuştelor. Momentul inedit al este acela că evenimentul e comentat în direct dintr-o barcă chiar de primarul Nicolae Robu.
15 septembrie. Lovitură de imagine a şefului CJ Timiş, Sorin Grindeanu, Afacerile fostului miliţian Dorin Epure sunt evacuate din Bastionul Theresia.
15 septembrie. Primarii PNL îl vor pe edilul din Deta, Petru Roman, pe locul III la Camera Deputaţilor. Se ascut săbiile în confruntarea cu liderul Nicolae Robu.
16 septembrie. Timişoara este anunţată oficial drept Capitală Europeană a Culturii în 2021. La start au intrat în cursă 14 oraşe, pentru ca în finală, în afară de Timişoara, să mai ajungă Bucureşti, Cluj Napoca şi Baia Mare.
17 septembrie. Eugen Dogariu demisionează din funcţia de subprefect pentru a candida la parlamentare.
22 septembrie. Scandal mare la PNL Timiş. Primarii părăsesc sala în momentul în care preşedintele Robu le cere un vot pentru… locurile neeligibile.
24 septembrie. Doar aproximativ 200 de timişoreni, marea majoritate membri PNL, răspund chemărilor repetate ale primarului Robu pentru a participa la un miting pentru centura Timişoarei.
25 septembrie. Se stinge din viaţă Nicolae Mircovici, reprezentat al comunităţii bulgare în parlament.

28 septembrie. Pus sub urmărire penală de DNA, Vasile Blaga anunţă oficial că nu mai candidează la parlamentare. El avea asigurat locul I pe lista PNL Timiş.
30 septembrie. Scandalurile fără sfârşit din interiorul PNL Timiş legate de întocmirea listelor de candidaţi duc la două demisii. E vorba de Dănuţ Groza, secretar general, şi Marian Vasile, secretar general adjunct.
1 octombrie. Senatorul Ioan Iovescu ajunge la al treilea partid: PSD. „Poate se desfiinţează şi ăsta”, spune Iovescu după ce partidele pe care le-a bifat anterior, PP-DD şi UNPR, au dispărut.
3 octombrie. Klaus Iohannis vine la Timişoara la deschiderea anului universitar. Aflat în Aula Magna a UVT, Iohannis spune că, dacă se dovedeşte că un politician a plagiat, ar trebui să dispară din viaţa publică. Câteva săptămâni mai târziu, chiar gazda sa, rectorul Marilen Pirtea, este acuzată cu argumente serioase de plagiat.

3 octombrie. Cu ocazia aceleiaşi vizite, Klaus Iohannis, din postura de fost primar de capitală culturală europeană, îşi permite să-i dea un sfat lui Nicolae Robu: „Capitala Culturală nu trebuie să fie Cântarea României”. E greu de spus dacă Robu a înţeles ceva din asta. Mai degrabă nu.
4 octombrie. Primarul pleacă la München pentru a căuta finanţare în vederea ridicării unui campus sportiv. Bani nu primeşte, dar se laudă c-ar fi cules nişte aplauze.
5 octombrie. Primarul Robu îi sfătuieşte pe timişoreni să dea în judecată funcţionarii primăriei, dacă sunt nemulţumiţi de ei.
6 octombrie. În plin scandal, meritocraţia bubuie iar în PNL Timiş. În locul demisionarului Dănuţ Groza este numit secretar general Alin Popoviciu. Secretar general adjunct în locul lui Marian Vasile este numit tânărul Robert Kristof.
7 octombrie. Noua organigramă de la CJ Timiş face o primă victimă. Sergiu Bălaşa, cel care conducea de peste două decenii ADETIM, este nevoit să părăsească instituţia după ce agenţia este desfiinţată.
10 octombrie. În oraşul Ciacova are loc un referendum prin care se doreşte revenirea la statutul de comună. Oamenii nu sunt interesaţi de subiect, doar 15% dintre cei cu drept de vot prezentându-se la urne, astfel că plebiscitul nu e validat.

13 octombrie. La invitaţia lui Nicolae Robu, preşedintele PNL Alina Gorghiu acceptă să candideze în Timiş, primind locul I pe lista de Senat, poziţie care iniţial îi revenise lui Vasile Blaga.
17 octombrie. ASU Poli primeşte 117.000 de euro de la CJ Timiş. Şi asta, după ce liderii Druckeriei au strigat tot timpul că echipele care primesc bani de la buget sunt de rahat.
18 octombrie. PSD Timiş îşi închide listele pentru alegeri. Surpriza cea mai mare este absenţa deputatului Florică Bîrsăşteanu, candidatul din vară la primărie.
19 octombrie. La zece luni de la momentul în care a plecat din funcţia de subprefect, Zoltan Marossy se întoarce pe acelaşi post în urma demisiei lui Eugen Dogariu. Nu va rezista mult nici de această dată.
21 octombrie. O alta lovitură pentru PNL Timiş. După Alina Gorghiu, este paraşutat de la centru pe locul III la Camera Deputaţilor (eligibil) tânărul Pavel Popescu.
24 octombrie. Şoc în PMP Timiş, cu trei zile înainte de ultima zi de depunere a listelor de candidaţi. Ion Răducanu şi Titu Bojin, care deschideau listele la Camaera Deputaţilor, respectiv Senat, se retrag. Cei doi vor milita ulterior pentru invalidarea fuziunii dintre PMP şi UNPR.
25 octombrie. În locul demisionarului Răducanu vine deputatul PNL Cornel Sămărtinean. Acesta era deja pus pe locul VII la liberali. Mutare cu noroc!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


Vessmary

Administratie vezi arhiva Administratie

În decembrie începe primul foraj la tunelurile de la Margina – Holdea și se va lucra pe opt fronturi în paralel/FOTO

Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea lipsă din autostrada Lugoj – Deva, între Margina și Holdea, au ajuns deja pe șantier. Cel mai important, în luna decembrie ar urma să înceapă forarea efectivă. Informațiile au fost furnizate de Irinel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În decembrie începe primul foraj la tunelurile de la Margina – Holdea și se va lucra pe opt fronturi în paralel/FOTO
L'architect du beaute

Politica vezi arhiva Politica

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Sport vezi arhiva Sport

După victoria din Giuleşti, Lugojul vrea puncte şi în meciul cu CSM Constanţa

La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea are timp să reespire. Pe mai multe fronturi, jucătoarele de la CSM ţin steagul Banatului sus. Miercuri, de la ora obişnuită, 18.30, trupa de pe malul Timişului are un meci interesant pe teren propriu, contra CSM Constanţa, în prima ligă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După victoria din Giuleşti, Lugojul vrea puncte şi în meciul cu CSM Constanţa
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Ciocnirea giganților: accident cu tramvaie! Două persoane au fost transportate la spital

Luni seara, după orele 18, ISU Timiș a fost anunțat despre producerea unui accident între două tramvaie, în zona Badea Cârțan din Timișoara. La locul evenimentului au fost mobilizate două autospeciale de descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială pentru transport personal si victime multiple și două echipaje SMURD, dintre care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciocnirea giganților: accident cu tramvaie! Două persoane au fost transportate la spital
isho.ro
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

VESSMARY: De 11 ani, redefinind eleganța feminină în România

Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele sale, rezultat din pasiunea și dorința unor designeri cu experiență. Aceștia și-au propus să creeze ținute care să celebreze frumusețea și delicatețea femeii moderne, fie ea visătoare și romantică sau puternică și realistă. Produsele VESSMARY sunt concepute pentru a răspunde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul <b>VESSMARY: De 11 ani, redefinind eleganța feminină în România</b>

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea lipsă din autostrada Lugoj – Deva, între Margina și Holdea, au ajuns deja pe șantier. Cel mai important, în luna decembrie ar urma să înceapă forarea efectivă. Informațiile au fost furnizate de Irinel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În decembrie începe primul foraj la tunelurile de la Margina – Holdea și se va lucra pe opt fronturi în paralel/FOTO
În urma unei investiții a Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), la Oravița au fost finalizate lucrările de reabilitare a barajul Oravița Mică (județ Caraș-Severin) și cele de amenajare a albiei râului Oravița în intravilanul localității amintite. Încă din anii 80, barajul Oravița Mică, realizat în secolul al XVIII-lea, datorită duratei mari de funcționare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul ABA Banat a reabilitat integral barajul și albia râului de la Oravița
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele sale, rezultat din pasiunea și dorința unor designeri cu experiență. Aceștia și-au propus să creeze ținute care să celebreze frumusețea și delicatețea femeii moderne, fie ea visătoare și romantică sau puternică și realistă. Produsele VESSMARY sunt concepute pentru a răspunde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul <b>VESSMARY: De 11 ani, redefinind eleganța feminină în România</b>
Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara a găzduit sâmbătă, 16 noiembrie, a XI-a ediție a concursului interjudețean de recitare în grai bănățean ,,Mândru mi-s că-s bănățan’’, proiect cultural finanțat de Consiliul Județean Timiș prin Programul de finanțări pentru cultură și tineret – TimCultura 2024 și implementat de Asociația de părinți ,,Mlădițe însorite’’. Au participat peste 100...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tradiţii păstrate! Mândru că mi-s bănăţan, un concurs ce creşte în valoare de la an la an/FOTO
O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să fie preluată de Primăria Timișoara. Proiectul care va fi propus la vot consilierilor locali timișoreni prevede preluarea, în vederea modernizării străzii, de la intersecția cu strada Venus până la limita administrativ teritorială. Proiectul Primăriei Timișoara prevede reabilitarea benzilor de circulație,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara vrea să preia o parte din Calea Urseni, în vederea modernizării
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie, pentru a permite efectuarea unor lucrări de consolidare a carosabilului, sunt instituite restricții de circulație pe autostrada A1 Deva-Nădlac, gradual, în funcție de zona de executare a lucrărilor, prin închiderea benzii de urgență, respectiv a câte unei benzi de circulație,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sunt restricții pe A1, în zona Margina – Traian Vuia
Universitatea de Vest Timișoara a organizat, la București, în perioada 11-13 noiembrie, a treia ediție a cursului de formare de competențe avansate in diplomație si securitate, “Advanced Diplomacy for Peace, Security and Defence”, organizat de Universitatea de Vest din Timișoara în colaborare cu EGMONT – Institutul Regal pentru Relații Internaționale al Belgiei, sub egida Colegiului European de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest a susținut un curs despre diplomație la București
Români vor merge duminică la vot pentru a-și exprima opțiunea pentru președintele României, fiind programat primul tur al alegerilor pentru șeful statului. La nivelul județului Timiș vor fi deschise 619 secții de vot. Din totalul acestora, 207 sunt pe Timișoara. Secțiile de votare sunt deschise între orele 07:00 – 21:00. Alegătorii care la ora 21:00...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cum se va desfășura procesul electoral la alegerile de duminică. În Timiș vor fi 619 secții de vot
Top