Retrospectiva (5): PNL Timis, din scandal in scandal, pana la infrangerea finala

1 septembrie. Consilierii judeţeni decid că pe „Dan Păltiişanu” nu pot fi organizate… nunţi. Ei au modificat caietul de sarcini pentru închirierea stadionului, după ce nimeni n-a fost prezent la licitaţie pe normele făcute de administraţia Titu Bojin.
2 septembrie. Inspectoratul pentru Construcţii susţine că Primăria Timișoara a dat o autorizaţie ilegală deja celebrei terase de la Pădurea Verde, construită pe terenul Muzeului Satului.
3 septembrie. Universitatea de Vest are doi secretari de stat în Guvernul Cioloş. După Florin Aurel Moţiu, secretar de stat la Ministerul Justiţiei, a venit rândul Nicoletei Moldovan să fie numită pe o funcţie similară la Ministerul Economiei.
3 septembrie. Prim-vicepreşedintele PNL Timiş, Dan Popa, renunţă la candidatura pentru alegerile parlamentare. El avea asigurat locul I la Camera Deputaţilor, poziţie pe care ajunge acum Marilen Pirtea, rectorul UVT.
4 septembrie. Ultima zi a celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Bega Bulevard vine cu deja celebra Cursă a răţuştelor. Momentul inedit al este acela că evenimentul e comentat în direct dintr-o barcă chiar de primarul Nicolae Robu.
15 septembrie. Lovitură de imagine a şefului CJ Timiş, Sorin Grindeanu, Afacerile fostului miliţian Dorin Epure sunt evacuate din Bastionul Theresia.
15 septembrie. Primarii PNL îl vor pe edilul din Deta, Petru Roman, pe locul III la Camera Deputaţilor. Se ascut săbiile în confruntarea cu liderul Nicolae Robu.
16 septembrie. Timişoara este anunţată oficial drept Capitală Europeană a Culturii în 2021. La start au intrat în cursă 14 oraşe, pentru ca în finală, în afară de Timişoara, să mai ajungă Bucureşti, Cluj Napoca şi Baia Mare.
17 septembrie. Eugen Dogariu demisionează din funcţia de subprefect pentru a candida la parlamentare.
22 septembrie. Scandal mare la PNL Timiş. Primarii părăsesc sala în momentul în care preşedintele Robu le cere un vot pentru… locurile neeligibile.
24 septembrie. Doar aproximativ 200 de timişoreni, marea majoritate membri PNL, răspund chemărilor repetate ale primarului Robu pentru a participa la un miting pentru centura Timişoarei.
25 septembrie. Se stinge din viaţă Nicolae Mircovici, reprezentat al comunităţii bulgare în parlament.

28 septembrie. Pus sub urmărire penală de DNA, Vasile Blaga anunţă oficial că nu mai candidează la parlamentare. El avea asigurat locul I pe lista PNL Timiş.
30 septembrie. Scandalurile fără sfârşit din interiorul PNL Timiş legate de întocmirea listelor de candidaţi duc la două demisii. E vorba de Dănuţ Groza, secretar general, şi Marian Vasile, secretar general adjunct.
1 octombrie. Senatorul Ioan Iovescu ajunge la al treilea partid: PSD. „Poate se desfiinţează şi ăsta”, spune Iovescu după ce partidele pe care le-a bifat anterior, PP-DD şi UNPR, au dispărut.
3 octombrie. Klaus Iohannis vine la Timişoara la deschiderea anului universitar. Aflat în Aula Magna a UVT, Iohannis spune că, dacă se dovedeşte că un politician a plagiat, ar trebui să dispară din viaţa publică. Câteva săptămâni mai târziu, chiar gazda sa, rectorul Marilen Pirtea, este acuzată cu argumente serioase de plagiat.

3 octombrie. Cu ocazia aceleiaşi vizite, Klaus Iohannis, din postura de fost primar de capitală culturală europeană, îşi permite să-i dea un sfat lui Nicolae Robu: „Capitala Culturală nu trebuie să fie Cântarea României”. E greu de spus dacă Robu a înţeles ceva din asta. Mai degrabă nu.
4 octombrie. Primarul pleacă la München pentru a căuta finanţare în vederea ridicării unui campus sportiv. Bani nu primeşte, dar se laudă c-ar fi cules nişte aplauze.
5 octombrie. Primarul Robu îi sfătuieşte pe timişoreni să dea în judecată funcţionarii primăriei, dacă sunt nemulţumiţi de ei.
6 octombrie. În plin scandal, meritocraţia bubuie iar în PNL Timiş. În locul demisionarului Dănuţ Groza este numit secretar general Alin Popoviciu. Secretar general adjunct în locul lui Marian Vasile este numit tânărul Robert Kristof.
7 octombrie. Noua organigramă de la CJ Timiş face o primă victimă. Sergiu Bălaşa, cel care conducea de peste două decenii ADETIM, este nevoit să părăsească instituţia după ce agenţia este desfiinţată.
10 octombrie. În oraşul Ciacova are loc un referendum prin care se doreşte revenirea la statutul de comună. Oamenii nu sunt interesaţi de subiect, doar 15% dintre cei cu drept de vot prezentându-se la urne, astfel că plebiscitul nu e validat.

13 octombrie. La invitaţia lui Nicolae Robu, preşedintele PNL Alina Gorghiu acceptă să candideze în Timiş, primind locul I pe lista de Senat, poziţie care iniţial îi revenise lui Vasile Blaga.
17 octombrie. ASU Poli primeşte 117.000 de euro de la CJ Timiş. Şi asta, după ce liderii Druckeriei au strigat tot timpul că echipele care primesc bani de la buget sunt de rahat.
18 octombrie. PSD Timiş îşi închide listele pentru alegeri. Surpriza cea mai mare este absenţa deputatului Florică Bîrsăşteanu, candidatul din vară la primărie.
19 octombrie. La zece luni de la momentul în care a plecat din funcţia de subprefect, Zoltan Marossy se întoarce pe acelaşi post în urma demisiei lui Eugen Dogariu. Nu va rezista mult nici de această dată.
21 octombrie. O alta lovitură pentru PNL Timiş. După Alina Gorghiu, este paraşutat de la centru pe locul III la Camera Deputaţilor (eligibil) tânărul Pavel Popescu.
24 octombrie. Şoc în PMP Timiş, cu trei zile înainte de ultima zi de depunere a listelor de candidaţi. Ion Răducanu şi Titu Bojin, care deschideau listele la Camaera Deputaţilor, respectiv Senat, se retrag. Cei doi vor milita ulterior pentru invalidarea fuziunii dintre PMP şi UNPR.
25 octombrie. În locul demisionarului Răducanu vine deputatul PNL Cornel Sămărtinean. Acesta era deja pus pe locul VII la liberali. Mutare cu noroc!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Primăria a descoperit o nouă vilă unde s-ar realiza intervenții neautorizate. A fost depusă plângere penală/FOTO

Primăria Timișoara descoperit un nou imobil din zona zero a orașului unde ar fi fost efectuate lucrări fără autorizație. Instituția a depus plângere penală împotriva proprietarului vilei de pe bulevardul Loga, nr. 24, pentru ample lucrări nelegale, efectuate fără autorizație, care ar afecta inclusiv structura de rezistență a clădirii, a anunțat PMT. Municipalitatea timișoreană a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria a descoperit o nouă vilă unde s-ar realiza intervenții neautorizate. A fost depusă plângere penală/FOTO
iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Se adună înfrângerile! SCM Poli eliminată din Cupa României

După eșecurile neașteptate de la Odorhei și de acasă cu Steaua, în fața unor echipe ce nu obținuseră până la meciul direct niciun punct, prim-divizionara de handbal SCM Poli a fost eliminată și din Cupa României, la Buzău, încă din primul tur. Gruparea viola, care a evoluat mai mult pe mâna tinerilor, care nu au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se adună înfrângerile! SCM Poli eliminată din Cupa României
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Gest nobil. Polițiștii timișeni au donat sânge

Ieri și azi, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Timișoara, arătând că, pe lângă asigurarea ordinii publice, sunt solidari cu cei în nevoie. În campania “Protejăm oameni! Ajutăm oameni!”, peste 80 de polițiști au donat sânge pentru pacienții ce necesită transfuzii urgente. „Suntem mereu în slujba comunității,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Gest nobil. Polițiștii timișeni au donat sânge
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

COLTERM

Colterm e pregătită pentru furnizarea energiei termice în sezonul rece. Compania a achiziționat și toate certificatele verzi

Societatea Colterm a anunțat că a finalizat probele la rece pentru rețeaua de termoficare, iar majoritatea traseelor de încălzire au fost încărcate cu succes, așadar atât CET Sud, cât și CET Centru sunt pregătite pentru pornire. Mai sunt câteva zone unde echipele Colterm încă lucrează, pentru a soluționa problemele întâmpinate.  În perioada 15.04- 01.10. 2024...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Colterm e pregătită pentru furnizarea energiei termice în sezonul rece. Compania a achiziționat și toate certificatele verzi

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cea mai mare pensie specială aflată în plată, la nivelul lunii septembrie 2024, este de 69.343 de lei (suma brută), arată ziarul Libertatea, aceasta crescând de la 58.191 de lei, cât era în ianuarie 2024. Acest lucru  înseamnă că cea mai mare pensie specială este de 30 de ori mai mare decât pensia medie din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cea mai mare pensie specială din România este de aproape 70 de mii de lei. Aceasta a crescut cu peste 11 mii de lei de la începutul anului
Ieri și azi, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Timișoara, arătând că, pe lângă asigurarea ordinii publice, sunt solidari cu cei în nevoie. În campania “Protejăm oameni! Ajutăm oameni!”, peste 80 de polițiști au donat sânge pentru pacienții ce necesită transfuzii urgente. „Suntem mereu în slujba comunității,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Gest nobil. Polițiștii timișeni au donat sânge
Festivalul La Pas 2024 e gata de start. Descoperiți hrana și cultura sustenabilă Timișoara devine locul de întâlnire al producătorilor locali și artizanilor de tot felul, al oamenilor preocupați de alimentație și sănătate, de educație și sustenabilitate, pasionați de gătit și gastronomie, experților și asociațiilor ce promovează rețele alimentare sustenabile, dar și al celor dornici...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Festivalul La Pas 2024 e gata de start. Descoperiți hrana și cultura sustenabilă/FOTO
Primăria Timișoara descoperit un nou imobil din zona zero a orașului unde ar fi fost efectuate lucrări fără autorizație. Instituția a depus plângere penală împotriva proprietarului vilei de pe bulevardul Loga, nr. 24, pentru ample lucrări nelegale, efectuate fără autorizație, care ar afecta inclusiv structura de rezistență a clădirii, a anunțat PMT. Municipalitatea timișoreană a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria a descoperit o nouă vilă unde s-ar realiza intervenții neautorizate. A fost depusă plângere penală/FOTO
Data limită pentru depunerea ofertelor la licitația necesară construcției lotului 2 al  autostrăzii Timișoara – Moravița este 4 noiembrie 2024, a anunțat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR. Vă reamintim că data limită pentru depunerea ofertelor pe primul lot este 11 noiembrie. Pentru construcția lotului Jebel – Moravița, de 33,49 km, sunt alocate, prin Programul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul autostrăzii Timișoara – Moravița, pe repede înainte. Data limită pentru depunerea ofertelor pe lotul 2 e 4 noiembrie
Prestigiu, profesionalism, inovație. Având tradiția primului calculator construit într-o instituție de învățământ superior din România și prima specializare de Calculatoare din țară, Universitatea Politehnica Timișoara continuă munca de pionierat în domeniul tehnologiilor de vârf. Centrul de conferințe al UPT a găzduit miercuri, 2 octombrie 2024, lansarea programului de masterat în Calcul Cuantic (Quantum Computing), organizat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT inovează din nou și lansează programul de masterat în Calcul Cuantic
Lugojul, rămas din nou fără primar, îl face nemulțumit pe prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu. Pus în fața faptului împlinit, el nu are pârghii legale de a obliga ”demisionarul” viceprimar să rămână pe post până la numirea social-democratului Călin Dobra să fie instalat în fotoliul de edil-șef. Tot ce se poate face este să prioritizez...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prefectul de Timiș e supărat pentru lipsa unui primar: ”Situația de la Lugoj este inacceptabilă”
Fundația Art Encounters prezintă publicului expoziția duo-ului artistic Anca Benera și Arnold Estefán, DesFacerea Lumii, o expoziție de anvergură a artiștilor români stabiliți la Viena. Aceasta este adusă în premieră la Timișoara, iar vernisajul va avea loc pe 24 octombrie 2024, de la ora 18:00. Vernisajul expoziției are loc pe 24 octombrie 2024, de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul DesFacerea Lumii, expoziția artiștilor Anca Benera și Arnold Estefan, eveniment marca Art Encounters, ajunge în premieră la Timișoara
Top