1 septembrie. Consilierii judeţeni decid că pe „Dan Păltiişanu” nu pot fi organizate… nunţi. Ei au modificat caietul de sarcini pentru închirierea stadionului, după ce nimeni n-a fost prezent la licitaţie pe normele făcute de administraţia Titu Bojin.
2 septembrie. Inspectoratul pentru Construcţii susţine că Primăria Timișoara a dat o autorizaţie ilegală deja celebrei terase de la Pădurea Verde, construită pe terenul Muzeului Satului.
3 septembrie. Universitatea de Vest are doi secretari de stat în Guvernul Cioloş. După Florin Aurel Moţiu, secretar de stat la Ministerul Justiţiei, a venit rândul Nicoletei Moldovan să fie numită pe o funcţie similară la Ministerul Economiei.
3 septembrie. Prim-vicepreşedintele PNL Timiş, Dan Popa, renunţă la candidatura pentru alegerile parlamentare. El avea asigurat locul I la Camera Deputaţilor, poziţie pe care ajunge acum Marilen Pirtea, rectorul UVT.
4 septembrie. Ultima zi a celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Bega Bulevard vine cu deja celebra Cursă a răţuştelor. Momentul inedit al este acela că evenimentul e comentat în direct dintr-o barcă chiar de primarul Nicolae Robu.
15 septembrie. Lovitură de imagine a şefului CJ Timiş, Sorin Grindeanu, Afacerile fostului miliţian Dorin Epure sunt evacuate din Bastionul Theresia.
15 septembrie. Primarii PNL îl vor pe edilul din Deta, Petru Roman, pe locul III la Camera Deputaţilor. Se ascut săbiile în confruntarea cu liderul Nicolae Robu.
16 septembrie. Timişoara este anunţată oficial drept Capitală Europeană a Culturii în 2021. La start au intrat în cursă 14 oraşe, pentru ca în finală, în afară de Timişoara, să mai ajungă Bucureşti, Cluj Napoca şi Baia Mare.
17 septembrie. Eugen Dogariu demisionează din funcţia de subprefect pentru a candida la parlamentare.
22 septembrie. Scandal mare la PNL Timiş. Primarii părăsesc sala în momentul în care preşedintele Robu le cere un vot pentru… locurile neeligibile.
24 septembrie. Doar aproximativ 200 de timişoreni, marea majoritate membri PNL, răspund chemărilor repetate ale primarului Robu pentru a participa la un miting pentru centura Timişoarei.
25 septembrie. Se stinge din viaţă Nicolae Mircovici, reprezentat al comunităţii bulgare în parlament.
28 septembrie. Pus sub urmărire penală de DNA, Vasile Blaga anunţă oficial că nu mai candidează la parlamentare. El avea asigurat locul I pe lista PNL Timiş.
30 septembrie. Scandalurile fără sfârşit din interiorul PNL Timiş legate de întocmirea listelor de candidaţi duc la două demisii. E vorba de Dănuţ Groza, secretar general, şi Marian Vasile, secretar general adjunct.
1 octombrie. Senatorul Ioan Iovescu ajunge la al treilea partid: PSD. „Poate se desfiinţează şi ăsta”, spune Iovescu după ce partidele pe care le-a bifat anterior, PP-DD şi UNPR, au dispărut.
3 octombrie. Klaus Iohannis vine la Timişoara la deschiderea anului universitar. Aflat în Aula Magna a UVT, Iohannis spune că, dacă se dovedeşte că un politician a plagiat, ar trebui să dispară din viaţa publică. Câteva săptămâni mai târziu, chiar gazda sa, rectorul Marilen Pirtea, este acuzată cu argumente serioase de plagiat.
3 octombrie. Cu ocazia aceleiaşi vizite, Klaus Iohannis, din postura de fost primar de capitală culturală europeană, îşi permite să-i dea un sfat lui Nicolae Robu: „Capitala Culturală nu trebuie să fie Cântarea României”. E greu de spus dacă Robu a înţeles ceva din asta. Mai degrabă nu.
4 octombrie. Primarul pleacă la München pentru a căuta finanţare în vederea ridicării unui campus sportiv. Bani nu primeşte, dar se laudă c-ar fi cules nişte aplauze.
5 octombrie. Primarul Robu îi sfătuieşte pe timişoreni să dea în judecată funcţionarii primăriei, dacă sunt nemulţumiţi de ei.
6 octombrie. În plin scandal, meritocraţia bubuie iar în PNL Timiş. În locul demisionarului Dănuţ Groza este numit secretar general Alin Popoviciu. Secretar general adjunct în locul lui Marian Vasile este numit tânărul Robert Kristof.
7 octombrie. Noua organigramă de la CJ Timiş face o primă victimă. Sergiu Bălaşa, cel care conducea de peste două decenii ADETIM, este nevoit să părăsească instituţia după ce agenţia este desfiinţată.
10 octombrie. În oraşul Ciacova are loc un referendum prin care se doreşte revenirea la statutul de comună. Oamenii nu sunt interesaţi de subiect, doar 15% dintre cei cu drept de vot prezentându-se la urne, astfel că plebiscitul nu e validat.
13 octombrie. La invitaţia lui Nicolae Robu, preşedintele PNL Alina Gorghiu acceptă să candideze în Timiş, primind locul I pe lista de Senat, poziţie care iniţial îi revenise lui Vasile Blaga.
17 octombrie. ASU Poli primeşte 117.000 de euro de la CJ Timiş. Şi asta, după ce liderii Druckeriei au strigat tot timpul că echipele care primesc bani de la buget sunt de rahat.
18 octombrie. PSD Timiş îşi închide listele pentru alegeri. Surpriza cea mai mare este absenţa deputatului Florică Bîrsăşteanu, candidatul din vară la primărie.
19 octombrie. La zece luni de la momentul în care a plecat din funcţia de subprefect, Zoltan Marossy se întoarce pe acelaşi post în urma demisiei lui Eugen Dogariu. Nu va rezista mult nici de această dată.
21 octombrie. O alta lovitură pentru PNL Timiş. După Alina Gorghiu, este paraşutat de la centru pe locul III la Camera Deputaţilor (eligibil) tânărul Pavel Popescu.
24 octombrie. Şoc în PMP Timiş, cu trei zile înainte de ultima zi de depunere a listelor de candidaţi. Ion Răducanu şi Titu Bojin, care deschideau listele la Camaera Deputaţilor, respectiv Senat, se retrag. Cei doi vor milita ulterior pentru invalidarea fuziunii dintre PMP şi UNPR.
25 octombrie. În locul demisionarului Răducanu vine deputatul PNL Cornel Sămărtinean. Acesta era deja pus pe locul VII la liberali. Mutare cu noroc!
Etichete
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.
Scrie un comentariu
Articole asemănătoare
Știri de ultimă oră
dB
dB


Cele mai citite articole
- Unul dintre cei mai importanți investitori germani din Timișoara a sărbătorit 15 ani de prezență pe piața locală
- Locuitorii din zona Soarelui, disperaţi de DJ Doroi de la pub-ul lui Charlie
- Florin Cîţu şi USR, destine întretăiate. Când politicienii români preferă barbutul şahului
- Măsurile fiscale decise de coaliţie. Cresc accizele la alcool şi ţigări, creşte TVA la restaurante. Impozitul pe dividende creşte la 8%
- În plină campanie electorală, Nicolae Robu face acum “sondaj” privind audienţa presei timişorene
- Copiii de la CSC Ghiroda au câştigat, la Constanţa, un turneu organizat de Academia Gheorghe Hagi
- Achiziție pe piața medicală timișoreană. O puternică rețea de sănătate din România a cumpărat o clinică din Timișoara
- Ameninţat cu excluderea din PNL, Claudiu Buciu contraatacă: “Îmi pare rău că dl. Nica nu citeşte şi este la acelaşi nivel intelectual precum Călin Dobra”

Administratie
Primăria Timișoara a trimis sute de somații pentru ambrozia netăiată. 19 ”beneficiari” s-au conformat și au curățat terenurile
30 iunie 2022
de: Marcel Hoster
Municipalitatea timișoreană a fost nevoită să transmită săptămâna aceasta 329 de somații către proprietarii de terenuri private ce se află pe raza orașului, din cauză că nu au tăiat ambrozia crescută pe terenul acestora. 19 dintre cei care au fost somați au anunțat ulterior că au cosit terenurile și au transmis declarații pe propria răspundere...
Citeşte tot articolul
Citeşte tot articolul



Politica
În plină campanie electorală, Nicolae Robu face acum “sondaj” privind audienţa presei timişorene
30 iunie 2022
de: Alex Nestor
Unic candidat la Primăria Timişoara aflat în campanie electorală, Nicolae Robu a lansat, pe pagina sa de Facebook, un nou aşa-zis sondaj de opinie, instrument cu care a devenit renumit încă de când era primar. De această dată, Robu îşi întreabă fanii ce ziare locale citesc. Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, se află în...
Citeşte tot articolul
Citeşte tot articolul


Sport
Copiii de la CSC Ghiroda au câştigat, la Constanţa, un turneu organizat de Academia Gheorghe Hagi
29 iunie 2022
de: Vlad Stoian
CSC Ghiroda, Grupa 2012, echipă antrenată de Adrian Săvoiu, a câștigat Locul 1 la Trofeul Iosif Bukkosi, turneu organizat de Academia Gheorghe Hagi. Coordonată de pe margine, la această competiție, de antrenorul echipei de seniori Răzvan Leuca, echipa din Ghiroda a învins în finală chiar gazdele competiţiei. A fost CSC Ghiroda – Academia Gheorghe Hagi...
Citeşte tot articolul
Citeşte tot articolul


Social
Expoziția „INTERFOTO” – ediția 2022 – UCRAINA, poate fi văzută la Facultatea de Arte și Design a UVT, dar și online
30 iunie 2022
de: Marcel Hoster
Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Arte și Design, găzduiesc în perioada următoare expoziției de fotografie „INTERFOTO” – ediția 2022 – UCRAINA, care are, de această dată, un caracter special, datorat contextului socio-politic din Ucraina și este dedicată tinerilor artiști fotografi ucraineni. Vernisajul expoziției va avea loc joi de la ora 14, la...
Citeşte tot articolul
Citeşte tot articolul

Sănatate
Achiziție pe piața medicală timișoreană. O puternică rețea de sănătate din România a cumpărat o clinică din Timișoara
Spitalul Județean Timișoara reorganizează Ambulatoriul și pregătește digitalizarea programărilor
Investigații gratuite de endoscopie digestivă superioară la Centrul OncoHelp Timișoara
Peste 2500 de cazuri COVID în ultima săptămână la nivel naţional. În Timiş doar 103, şi niciun deces
Timp liber și cultură
Muzeul Național al Banatului organizează Conferința internațională „Sarmații și „ceilalți”: culturi nomadice și sedentare în Europa Centrală și de Est”
Elvețianul Adrian Notz, numit curator pentru bienala Art Encounters 2023. Evenimentele sunt programate între 19 mai și 16 iulie
Facultatea de Muzică și Teatru a UVT propune Proiectul „Mozart”, un eveniment liric prilejuit de examenul de licență al sopranei Marina Santrač
Vacanţă însorită, în Turcia, cu As Tour Timişoara
Oraşul Vârșeț oferă timișorenilor o lună iulie cu evenimente pe toate gusturile
Flight Cinema, Târgul de Antichități și Teatrul de Păpuși, pe agenda Iulius Town, din acest weekend
Sâmbătă, la Buziaș, împărăteasa Sissi face o plimbare cu împăratul Franz Joseph pe sub Colonadă/Foto
La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului Inimilor
Refugiații ucrainieni au intrare liberă la Embargo Fest. Goran Bregovici va concerta vineri, 12 august
Prima ediție a turului ciclist între Timișoara și Szeged, un succes. Bicicliștii români, transportați peste Mureș de armata ungară/Foto
Obiective turistice istorice din Europa foarte populare
Bella Italia! Circuit de vis cu As Tour într-una dintre cele mai frumoase ţări din lume
Economic
Măsurile fiscale decise de coaliţie. Cresc accizele la alcool şi ţigări, creşte TVA la restaurante. Impozitul pe dividende creşte la 8%
30 iunie 2022
de: Alex Nestor
În ședința coaliției de guvernare, desfăşurată miercuri după-masa, au fost luate o serie de măsuri majore în privinţa fiscalităţii. Lista măsurilor de modificare la Codul Fiscal, care ar urma să fie aprobată într-o şedinţă de guvern, săptămâna viitoare. Conform informațiilor g4media, coaliția a decis următoarele: La capitolul DEDUCERI Venituri până în 4.500 de lei, cu...
Citeşte tot articolul
Citeşte tot articolul

Învățământ
“Şanse egale pentru toţi”, proiect european derulat de Centrul Școlar „Paul Popescu Neveanu”
Universitatea Politehnica Timișoara vizitată de ambasadoarea Norvegiei în România
Bacalaureatul a continuat joi cu ultima probă, Limba maternă. Vezi situația din Timiș
UVT organizează „European Conference on Information Systems” (ECIS), cu tema „Noi orizonturi în societățile unite digital”
Bacul a continuat miercuri cu proba la alegere. Pentru ce au optat elevii din Timiş
La Timișoara se sărbătoresc 50 de ani de la înființarea Grupului de Acțiune Banat
Ziua a doua la Bac! Elevii au răspuns la mate și istorie. Un liceean a fost eliminat în Timiș
Universitatea de Vest Timișoara oferă noi evenimente în cadrul seriei ,,La UVT, Cultura este Capitală!”
Problematica războiului din Ucraina și influențele acestuia a fost tema principală la conferința despre securitatea în Balcani
Universitatea Politehnica Timișoara se poate dovedi cea mai bună alegere pentru admiterea 2022
Vineri a fost ultima probă a Evaluării Naţionale. Vezi câţi elevi s-au prezentat în Timiş
La Timișoara se discută în aceste zile despre dreptul comercial
Știri de ultima oră
Primăria Timișoara a trimis sute de somații pentru ambrozia netăiată. 19 ”beneficiari” s-au conformat și au curățat terenurile
30 iunie 2022
de Marcel Hoster
Municipalitatea timișoreană a fost nevoită să transmită săptămâna aceasta 329 de somații către proprietarii de terenuri private ce se află pe raza orașului, din cauză că nu au tăiat ambrozia crescută pe terenul acestora. 19 dintre cei care au fost somați au anunțat ulterior că au cosit terenurile și au transmis declarații pe propria răspundere...
Citeşte tot articolul

Achiziție pe piața medicală timișoreană. O puternică rețea de sănătate din România a cumpărat o clinică din Timișoara
30 iunie 2022
de Marcel Hoster
Compania medicală privată MedLife a anunțat semnarea achiziției pachetului majoritar de 80% din acțiunile clinicii M-Profilaxis, una din policlinicile de top din Timișoara. Compania va fi integrată sub brandul Sfânta Maria, prin care rețeaua își extinde prezența în zona de vest a țării. Profilaxis Timișoara are o experiență de aproape 25 de ani pe piața...
Citeşte tot articolul

Măsurile fiscale decise de coaliţie. Cresc accizele la alcool şi ţigări, creşte TVA la restaurante. Impozitul pe dividende creşte la 8%
30 iunie 2022
de Alex Nestor
În ședința coaliției de guvernare, desfăşurată miercuri după-masa, au fost luate o serie de măsuri majore în privinţa fiscalităţii. Lista măsurilor de modificare la Codul Fiscal, care ar urma să fie aprobată într-o şedinţă de guvern, săptămâna viitoare. Conform informațiilor g4media, coaliția a decis următoarele: La capitolul DEDUCERI Venituri până în 4.500 de lei, cu...
Citeşte tot articolul

Expoziția „INTERFOTO” – ediția 2022 – UCRAINA, poate fi văzută la Facultatea de Arte și Design a UVT, dar și online
30 iunie 2022
de Marcel Hoster
Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Arte și Design, găzduiesc în perioada următoare expoziției de fotografie „INTERFOTO” – ediția 2022 – UCRAINA, care are, de această dată, un caracter special, datorat contextului socio-politic din Ucraina și este dedicată tinerilor artiști fotografi ucraineni. Vernisajul expoziției va avea loc joi de la ora 14, la...
Citeşte tot articolul

În plină campanie electorală, Nicolae Robu face acum “sondaj” privind audienţa presei timişorene
30 iunie 2022
de Alex Nestor
Unic candidat la Primăria Timişoara aflat în campanie electorală, Nicolae Robu a lansat, pe pagina sa de Facebook, un nou aşa-zis sondaj de opinie, instrument cu care a devenit renumit încă de când era primar. De această dată, Robu îşi întreabă fanii ce ziare locale citesc. Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, se află în...
Citeşte tot articolul

“Timișoara verde”, proiect de ecologizare marca FITT şi susţinut de ADID Timiş
30 iunie 2022
de Dana Popa
Luna iulie trezește spiritul activ al orașului prin acțiuni de ecologizare în cartierele din Timișoara, derulate de voluntari cu ajutorul Fundației Județene pentru Tineret Timiș (FITT). Proiectul „Timișoara verde” este co-finanțat prin Corpul European de Solidaritate și susținut de ADID Timiș (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș). În cadrul proiectului „Timișoara verde” vor avea loc...
Citeşte tot articolul

O singură ofertă pentru Traseul Revoluției din 1989. Urmează analiza acesteia
29 iunie 2022
de Marcel Hoster
Primăria Timișoara va analiza în perioada următoare oferta depusă pentru proiectul „Servicii de proiectare (faza DALI) în vederea realizării obiectivului de investiții Memorialul (Traseul) Revoluției din 1989 în Timișoara”. Documentația va cuprinde și elaborarea conceptului curatorial și memorial pentru definirea traseului Revoluției din 1989 în Timișoara. Pentru realizarea documentației s-a înscris o singură firmă Q...
Citeşte tot articolul

Copiii de la CSC Ghiroda au câştigat, la Constanţa, un turneu organizat de Academia Gheorghe Hagi
29 iunie 2022
de Vlad Stoian
CSC Ghiroda, Grupa 2012, echipă antrenată de Adrian Săvoiu, a câștigat Locul 1 la Trofeul Iosif Bukkosi, turneu organizat de Academia Gheorghe Hagi. Coordonată de pe margine, la această competiție, de antrenorul echipei de seniori Răzvan Leuca, echipa din Ghiroda a învins în finală chiar gazdele competiţiei. A fost CSC Ghiroda – Academia Gheorghe Hagi...
Citeşte tot articolul

Universitatea de Vest din Timișoara oferă la admitere peste 5.000 de locuri, pentru mai mult de 160 de programe de studii
29 iunie 2022
de Marcel Hoster
Universitatea de Vest din Timişoara, cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul României, deschide în 4 iulie procesul admiterii de vară 2022. Pe internet, pe pagina special dedicată înscrierii, se află structurate informațiile complete despre cele 11 facultăți și despre Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, despre cele peste 160 de programe de studii de licență...
Citeşte tot articolul

Universitatea Politehnica Timișoara organizează festivitate de absolvire pe stadionul Știința
29 iunie 2022
de Marcel Hoster
O nouă promoție de absolvenți se alătură celor peste 135.000 care au dus mai departe spiritul Politehnicii timișorene în cei peste 100 de ani de existență. Pentru a răsplăti o generație extraordinară, care a trecut cu succes peste perioada grea a pandemiei și a școlii online, obținând rezultate foarte bune la examenul de licență, conducerea...
Citeşte tot articolul

Comentarii prin facebook