Nicolae Robu ii cere lui Victor Neumann sa faca un pas in spate in proiectul Timisoara Capitala Culturala Europeana

Prezența directorului Muzeului de Artă, Victor Neumann, în boardul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, nu face bine proiectului. Este declarația primarului Nicolae Robu, la dezbaterea de luni seară. Directorul executiv al ATCCE este Simona Neumann, iar unii oameni de cultură din oraș au reclamat „confiscarea”, de către familia Neumann, a proiectului.

Câteva zeci de oameni de cultură, din diverse domenii, inclusiv șefi de instituții publice, au venit, luni seară, la dezbaterea publică pe tema proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, pusă la cale de primarul Nicolae Robu. Unul dintre vorbitori a fost Vasile Popovici, fost ambasador al României în Portugalia și Maroc. Diplomatul susține că în activitatea ATCCE s-au strecurat mai multe nereguli, printre care și prezența, în boardul asociației, a lui Victor Neumann. Istoricul este soțul directorului executiv al ATCCE, Simona Neumann. De altfel, în spațiul public au existat, în ultima perioadă, mai multe voci care au reclamat „confiscarea” de către familia Neumann a acestui proiect. În discuție a intervenit primarul Nicolae Robu, care, voalat, i-a spus lui Victor Neumann că ar fi bine să facă un pas în spate. „Nu mi-e ușor să spun acest lucru. Eu am o relație veche de prietenie cu Victor Neumann, dar consider că nu face bine proiectului, cu toată anvergura lui recunoscută, de intelectual de marcă și istoric serios, performant, nu face bine prezența în board, în condițiile în care soția lui este director executiv al ATCCE. Mie îmi place să fiu deschis, să spun lucrurilor pe nume, nu contravine niciunei legi, dar situații de acest gen trebuie evitate, pentru binele proiectelor. Loc de implicare, loc de dăruire a ceea ce poate aduce aport există și în afara boardului, sau poate mai ales din afara boardului”, a spus edilul.

Replica lui Victor Neumann a venit imediat. „Apropo de faptul că am intrat în board, eu am fost ales de adunarea generală, nu m-am propus, mi s-a adresat această cerere într-o adunare generală, am fost votat de majoritatea și am participat la vot, la fel ca și ceilalți membri din board. Nu există nicio incompatibilitate între ceea ce votează adunarea generală, același lucru se petrece și în consiliul director. Noi nu am hotărât în board lucruri care să fi fost în contradicție, eu am contribuit foarte mult la dezvoltarea acestei asociații, la scrierea proiectului, la colaborarea cu cei care au venit din plan internațional, asta am făcut, fără să solicit din partea nimănui niciun lucru, și cu atât mai puțin din partea doamnei Neumann”, a spus directorul Muzeului de Artă. Nici vorbă însă de vreun pas în spate. Oricum, din luna aprilie, boardul ATCCE va avea o altă componență, pentru că urmează alegeri.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

anteconbega a spus: (februarie 5th, 2018 at 21:10 )

Dl Bazil e tare. Fostul ambasador pachist ştie cel puţin de la dl Marcel Tolcea că dl Neumann V. a fost „uns” director al Muzeului de Artă de către domnul Titu Bojin ot Remetea, fost preşedinte PSD al C.J. Timiş, care era teribil de supărat odinioară de faptul că dl Tolcea a declarat public că e băsist fără echivoc. Iată o frază care dovedeşte că atunci când vrea, dl Robu poate: „Loc de implicare, loc de dăruire a ceea ce poate aduce aport există și în afara boardului, sau poate mai ales din afara boardului”. Chestia cu „mai ales din afara bordului” are o simbolistică gen „out of Africa”. Se îndreaptă Victor N., az arany ember al Lugojului, spre „cimitirul elefanţilor” sau va lupta Domnia Sa până la ultima picătură de „Carmel”?

Cititor a spus: (februarie 6th, 2018 at 05:50 )

Tipic pt Robu. Victor Neumann chiar are valoare si asta a starnit multa ranchiuna.

anteconbega a spus: (februarie 6th, 2018 at 08:03 )

Avem echipă, avem valoare, Bazileu-i cel mai tare! Are Robu o ură ascunsă la adresa lui Victor N.? Nu se poate, câtă vreme Simona N. e ditamai preşedintele ales, crescut sub ochii Robului. E în duşmănie Primăria cu Directorul Muzeului de Artă. Nu, câtă vreme Vicepreședintele CJ Timiș Traian Stancu i-a spus directorului muzeului că trebuie să-și îmbunătățească relația cu angajații. Nu şi Robu! E vreo dorinţă de răzbunare a lui Lae împotriva lui Victoraş?. Niet, cât vreme Victor se dă liberal ilegalist, iar Robu moralmente ar fi un şef de-al noaimanului. E Robu pizmaş, câtă vreme imensul edil declară public şi pe faţă: „Eu am o relație veche de prietenie cu Victor Neumann!”? No! Îi poartă pică Robu lui Victor pen’că Simona celui din urmă e în fruntea bucatelor culturale, iar Florica lui Lae nu are nici o treabă cu milioanele de eurocultur? Nu, pe scurt, Lae nu e ranchiunos,. Din când în când, doar găunos…

NasOleu a spus: (februarie 6th, 2018 at 09:14 )

Din nou ne dam cu stangul in dreptul. Primaria, reprezentata la nivel de amator de Robu si soborul lui de tineri liberali si asociatia care ce sa vezi… are si ea bagaj excendetar: Cristesti, Neumani si cine stie ce alte personaje se mai regasesc prin ea. Pacat.

PS: Sunt tare curios noua componenta a comitetului din aprilie.

fanRobu a spus: (februarie 6th, 2018 at 09:44 )

Cred ca Sanda Grebla poate prelua mult mai eficient sarcinile familiei Neuman, astfel incat ranchiunosul din Primarie sa doarma linistit.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

chestionar PLUS

PLUS Timiș chestionează cetăţenii. Strategia partidului, realizată cu formulare completate online

PLUS Timiş se ţine de cuvânt şi, aşa cum a promis, vrea să ştie ce părere au cetăţenii despre diferite probleme legate de administaţia locală sau judeţean. Şi pentru a dovedi că sunt chiar un partid modern, cei din partidul condus de Dacian Cioloş trimit oamenilor online, să completeze un formular electronic, în care să-şi expirme opiniile pe diferite teme legate de domeniul administativ.
Citeşte tot articolul Citeste articolul PLUS Timiș chestionează cetăţenii. Strategia partidului, realizată cu formulare completate online
CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

pod peste Mures

Au început lucrările la podul construit cu probleme peste Mureş, pe Autostrada Lugoj – Deva

Firma tocmită de Compania de Drumuri pentru a cârpi defectele descoperite de expertiza tehnică efectuată la lucrările de la podul peste Mureş de pe Autostrada Lugoj – Deva s-a apucat de lucru. Aceasta are la dispoziţie 20 de zile să rezolve problemele descoperite aici după ce constructorul spaniol nu şi-ar fi făcut treaba, conform studiului realizat de IPTANA, iar finalizarea lor ar aduce mai aproape deschiderea circulaţiei pe lotul 2 din această autostradă.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au început lucrările la podul construit cu probleme peste Mureş, pe Autostrada Lugoj – Deva