Călin Dobra intervine în scandalul dintre primărie și Direcția Agricolă

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, îi cere primarului Nicolae Robu să nu evacueze Direcția Agricolă din spațiul în care funcționează de peste cinci decenii. El se oferă să medieze acest conflict, afirmând că nu este normal ca o instituție publică să stea în chirie la privat, atâta timp cât există acest spațiu al unei alte instituții publice.

Primarul Nicolae Robu a anunțat recent că municipalitatea nu va mai prelungi contractul de închiriere care expiră în luna martie cu Direcția Agricolă pentru spațiul din Primăria Veche, pe motiv că în respectiva clădire n-au ce căuta @servicii de genul ăsta@. @Direcția Agricolă trebuie să se mute din Primăria veche. Nu le mai prelungim contractul. Sigur că nu-i scoatem în stradă, dar le-am pus în vedere să se mute. Nu este normal să ținem acea clădire ocupată cu servicii de genul acesta@, a declarat primarul. Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, intervine în acest scandal și îi cere primarului Robu să se mai gândească înainte de-a face acest pas. „Deoarece Primăria Timișoara solicită ferm scoaterea Direcţiei pentru Agricultură Județeană din clădirea în care îşi desfăşoară activitatea de aproximativ 50 de ani, îl invit pe domnul primar Nicolae Robu să analizeze cu maximă seriozitate posibilitatea soluţionării acestei speţe. Cu atât mai mult cu cât, chiriaşul, care este tot o instituţie de stat, face dovada plăţilor aferente chiriei (7.000 lei) şi utilităţilor la zi. În aceste condiţii, nu văd de ce o instituţie publică ar scoate în stradă o altă instituţie publică fără a oferi o alternativă, Direcţia pentru Agricultură Județeană Timiş fiind astfel obligată să închirieze un spaţiu privat, la un preţ poate mult mai mare și care va fi achitat tot de către cetăţeni”, arată Dobra, prin intermediul unui comunicat de presă.
El i-a amintit pimarului că, destul de recent, CJ Timiș a alocat Biroului Vamal de Interior Timiș un spațiu în incinta Parcului Industrial. „Prin luarea acestei măsuri, Vama Timişoara a fost mutată într-o locaţie adecvată activităţii pe care o desfăşoară, iar statul a fost scutit de plata unor sume considerabile aferente chiriei”, a spus Dobra. Consiliul Județean are diponibilitatea de-a media soluționarea acestui diferend, dacă i se va cere acest lucru, a mai spus Dobra.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Poli 21 a spus: (februarie 1st, 2018 at 20:08 )

Daca firma este Directia Judeteana, sa le dea dobra spatiu.

 
++ a spus: (februarie 1st, 2018 at 20:50 )

ii poate muta in strada, acolo nu platesc chirie „aferenta”.

 
anteconbega a spus: (februarie 2nd, 2018 at 06:50 )

Când secţia de carte veche a BJ Timiş a fost scosă de miliţieni din sediul în care îşi desfăşura activitate, pesdiştii loco au tăcut ca porcu-n păpuşoi. Vorba cântecului: ” Nu te pune, bă, cu meliţia, meliţia, Că te bagă, bă, la gherlă, la gherlă, De nu te vedă, bă, nici măta, nici tat-tu..” Direcţia asta, dacă tot e agricolă, să le dea Universitatea Agricolă un spaţiu şi o parcelă pentru cercetare în zootehnie. Sau Lae Oprea un lot în Curtea Berarilor. Prietenii ştiu de ce.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top