Pompierii vor primi și de la Primăria Timișoara un utilaj pentru lucrul la mare înălțime. Autospeciala va ajunge în dotarea ISU până la finele anului și va costa bugetul local peste 817.000 de euro. Cei de la ISU au primit o macara de acest tip și în 2017, de la CJ Timiș.
ISU Timiș a primit, în noiembrie, de la Consiliul Județean Timiș, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțimi. Macaraua care ajunge la o înălțime de 70 de metri a fost cumpărată cu 6,3 milioane de lei, bani de la bugetul județean. Până acum, pompierii aveau în dotare două scări vechi de 30 de ani, care nu ajungeau mai sus de 33 de metri. În acest an, ISU Banat se înnoiește din nou, de această dată cu o achiziție făcută de primărie. Municipalitatea va cumpăra, de la firma Sisteme Integrate pentru Situații de Urgență – SISU SRL, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțimi. Prețul este de 3,8 milioane de lei, sumă care include TVA. Autospecială trebuie livrată în termen de 10 luni, deci ar trebui să ajungă la Timișoara înainte de finele acestui an. Scara va ajunge la 42 de metri.
Timișoara are o serie de clădiri înalte și cu aglomerări de persoane în care se desfășoară diverse activități, după cum urmează: dezvoltare ansamblu OpenVille Iulius Mall – clădiri birouri foarte înalte 155 m; noile construcţii edificate (clădirea Fructus – Timişoara), parter + 14 niveluri; toate clădirile din centrul istoric, la care şarpanta / cota superioară porneşte de la 31 de metri; Spitalul Judeţean de Urgenţă, clădire înaltă peste 28 m; Hotel Continental – înălţime 28 metri; sediul Direcţiei de Finanţe Publice – element important ca înălţime şi importanţă; ansamblul de clădiri City Center Timişoara; toate blocurile de locuinţe P+10 la care accesul la părţile superioare este dificil, majoritatea se află în proces de reabilitare termică; modul de acţionare în Iulius Mall și în Shopping City Timișoara, ţinându-se seama de înalţime şi lăţime; clădiri de cult – Catedrala Mitropolitană, bisericile catolice din Piaţa Bălcescu și Piaţa Traian, Domul Catolic; nocturna de pe stadionul «Dan Păltinişanu»; stălpii de linii electrice aeriene – magistrale de transport; centre expoziţionale, sala polivalentă Timişoara; sediul BRD; CET – coşurile de fum (aproximativ 60 de metri), condensatoarele de abur.
HCL din iulie 2017, prin care a fost aprobată investiția
Comentarii prin facebook