Nici măcar proiecte nu suntem în stare să facem! Planurile pentru construirea mult discutatului institut oncologic sunt puse din nou în așteptare. Procedura de licitație a fost anulată, la un an și jumătate de la lansare, așa că s-a ales praful de toate promisiunile guvernului PSD.
„S-a anulat procedura de licitație pentru Institutul Oncologic și va trebui reluată întreaga procedură. Timp de un an, Comisia de Evaluare a licitației privind proiectarea a analizat, iar acum a anulat. Proiectul are finanțare de la Ministerul Sănătății. Licitația a fost anulată deoarece singura ofertă depusă a fost neconformă. Specialiștii au analizat un an – un an și jumătate, deși, de obicei, la o singura ofertă, termenul nu poate fi mai mult de două luni. Inițial s-a respins, apoi s-a contestat și au ținut-o asa mai bine de un an. Nu a fost respectat caietul de sarcini, de aceea a fost respinsa oferta. Mai mult ca sigur această finanțare va fi scoasă de pe lista de investiții”, a declarat, joi, președintele CJ Timiș, Călin Dobra.
În vara lui 2015, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Consiliul interministerial de avizare lucrări publice de interes naţional şi locuinţe era de acord cu demararea lucrărilor de construcţie de la Institutul Regional de Oncologie Timişoara. Ministerul Sănătății anunța că valoarea construcţiei şi a dotărilor se ridică la peste 511,6 de milioane de lei. Studiile de prefezabilitate și fezabilitate pentru Institutul Regional de Oncologie Timişoara, realizate în 2012, propuneau preluarea unei părţi din construcţia existentă deja pe Calea Torontalului şi dezvoltarea acesteia într-un obiectiv modern şi complex. „Prin procedura de achiziție al cărei anunț de participare a fost publicat în data de 17 septembrie 2016 se achiziționează «Servicii de proiectare, verificare proiedcte și asistență tehnică pentru investiția Institutul Regional de Oncologie Timișoara (…) Autoritatea contractantă, în speță Direcția de Sănătate Publică a județului Timiș, a solicitat prelungirea termenului de evaluare până la data de 9 mai 2018, având în vedere complexitatea achiziției”, preciza, în ianuarie 2018, Dan Dumitrescu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.
Ministerul Sănătății anunța că valoarea construcţiei şi a dotărilor se ridică la peste 511,6 de milioane de lei. În bugetul pe 2017, Institutul Regional de Oncologie a primit filă separată, cu alocări financiare până 2020. Pentru anul trecut, suma era de 15 milioane de lei. În 2018 ar urma să ajungă la Timișoara 170 de milioane, suma fiind identică și în 2019. Timișul este unul dintre județele cu cea mai mare rată a afectiunilor oncologice din România.
Comentarii prin facebook